Bästa brunchen
avNär jag tömde skafferiet i går och gjorde egen müsli blev jag sugen på att äta en riktigt maffig brunch. Sagt och gjort, i morse njöt vi av färskpressad juice, soygurt med hemgjord müsli och hallon från pappas trädgård, äggröra, bacon och kaffe. Det enda som saknades var våfflorna men de fick liksom inte plats efter alla godsaker.
Jag måste säga att även om det är lite ”jobb” är en brunch hemma så mycket bättre än gå ut och äta den. Man slipper ge sig ut i kylan när magen kurrar och betala överdrivet mycket pengar för något som är så mycket godare vid sitt eget köksbord. Dessutom behöver man ju inte ta av sig mysbyxorna.
Nu, efter en timme i träningsbyxor runt söders snöiga vägar, tänker jag återgå till mysbyxorna igen och dra fram min symaskin. Pysselhelger, där nytta blandas med slappa stunder i soffan, är bland de skönaste jag vet.