Startsida / Inlägg

Löparmat

av Wellness redaktion
3.jpg 1.jpg 2.jpg

Pizza som träningsmat? Ja visst, i min värld fungerar det utmärkt. Dessutom galet gott om man gör den själv. Med färska råvaror, kryddor, pepparsalami, prosciuttoskinka, tomater, championer och mozzarella i magen tog jag mig an 11 lugna kilometer i dag. Vårsolens återkomst hjälpte att bära benen runt och det lilla snöslask som låg kvar är antagligen borta i morgon. Skönt!

Och så här gjorde jag degen:

25 gram jäst
2,5 dl vatten
4 dl vetemjöl + 3 dl dinkelmjöl
3 msk olja
1 tsk salt
1 tsk socker

Rör ihop jäst och vatten (som värmts till 37 grader). Arbeta in resten av ingredienserna. Låt jäsa under duk i 30-40 minuter. Dela degen i fyra delar och kavla ut med mycket mjöl. Proppa med tomatsås och goa grejor. Mums!

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB