Löparmat
av


Pizza som träningsmat? Ja visst, i min värld fungerar det utmärkt. Dessutom galet gott om man gör den själv. Med färska råvaror, kryddor, pepparsalami, prosciuttoskinka, tomater, championer och mozzarella i magen tog jag mig an 11 lugna kilometer i dag. Vårsolens återkomst hjälpte att bära benen runt och det lilla snöslask som låg kvar är antagligen borta i morgon. Skönt!
Och så här gjorde jag degen:
25 gram jäst
2,5 dl vatten
4 dl vetemjöl + 3 dl dinkelmjöl
3 msk olja
1 tsk salt
1 tsk socker
Rör ihop jäst och vatten (som värmts till 37 grader). Arbeta in resten av ingredienserna. Låt jäsa under duk i 30-40 minuter. Dela degen i fyra delar och kavla ut med mycket mjöl. Proppa med tomatsås och goa grejor. Mums!
Här har du fått följa med på Wellness träningsresor! Johanna Björklunds, Wellness PT och träningsprofil, var på plats i solen och tog dig med på svettiga pass, inspirerande föreläsningar och skönt häng vid poolen.