Mina energibars
avNi missar väl inte att Wellness juninummer kommer ut idag, finns i butik tom onsdag.
I senaste numret av tipsar jag bland annat om mina energibars som jag brukar göra själv. Visst kan man köpa bars i affärerna men har du sett hur galet mycket konstiga ingredienser de innehåller? Att göra egna är extremt enkelt och du kan vara helt säker på att de bara innehåller bra saker.
Du behöver;
1 dl solrosfrön, 3 dl havregryn, 15 torkade fikon eller färska dadlar, 1 msk hett vatten, 1 1/2 dl russin, 3 msk honung, 2 dl Kellog’s All-bran Apple & Fig.
Börja med att rosta havregryn och solrosfrön i en långpanna på 175 grader i 8-10 minuter. Mixa resten av ingredienserna i en matberedare. (använder du fikon så kan de vara bra att blötlägga dem lite innan)
Tryck ut smeten på en smörpappersklädd skärbräda och plasta in. Om ”degen” inte håller ihop kan du addera mer honung eller lite vatten.
Ställ i kylen någon timme och skär sedan i lagom stora bitar. Try it, såå goda!