Startsida / Inlägg

Snygg, Smart & Mätt!

av Julia Fors
Bild 1.png

God morgon, har du ätit frukost idag eller skippade du den? I helgen publicerades en ny undersökning i SVD som visar att allt fler unga tjejer hoppar över frukosten. Dels i ett försök att bli smalare men också för att de hellre prioriterar att lägga tiden framför spegeln då det är viktigare att se fräsch ut. För att inspirera till att både äta frukost och hinna fixa dig framför spegeln så kommer jag och Anna köra temat Snygg, Smart och Mätt denna vecka. Jag kommer ge er 3 SNABBA och NYTTIGA frukostar och Anna kommer i sin tur ge er skönhetsknepen som sparar tid framför spegeln. Här kommer veckans första frukosttips;  

IMG_3680.JPG

Vill du ha mer energi? Ät flingor på morgonen

Bäljar du kaffe på morgonen i tron om att du ska få mer energi? Testa att byta ut en kopp mot en skål med All-bran flingor istället. I en färsk studie från Cardiff University fann man att en fiberrik frukost hjälpte deltagarna i studien att minska sin trötthet med 10 procent. De kände sig också mindre deprimerade och tänkte snabbare. Fiber hjälper absorptionen av maten i vårt matsmältningssystem vilket håller blodsockret på en jämn nivå samtidigt som energifördelningen stabiliseras. De håller dig också mätt fram till lunch och en minskar sötsug! Det finns en anledning till att 90 % av alla sockerberoende skippar frukosten….

Bild 2.png

Sedan går det snabbt att göra. Häll upp en skål flingor, ät med mjölk eller yoghurt, nötter och färska bär. Snabbare frukost går knappt att få.

Varför du inte går ner i vikt om du skippar frukosten

Att hoppa över frukosten kan kännas som ett smart sätta att spara in kalorier på men tyvärr är det ett dåligt sätt att gå ned i vikt på. Resultatet blir nämligen att kroppen försöker jämna ut bortfallet genom att ta till sig mer energi vid nästa måltid. En studie från Universitet i Minnesota visar att de som regelbundet äter frukost väger 2.3 kg mindre än de som hoppar över den, trots att de får i sig mer kalorier under hela dagens lopp. Anledningen är att frukostätare rör på sig mera helt naturligt och håller blodsockret i schack. Dessutom ökar den mentala prestationsförmågan som minne, inlärningsförmåga och problemlösning efter frukosten.

Kolla in Här för veckans första skönhetstips

På onsdag då delar jag med mig av mitt bästa smoothierecept!


  • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Joakim Ottosson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB