RAW kakao
avSom jag redan anade så var det ju inte Marabous mjölkchoklad som Chokladgurun talade om igår utan den råa kakaon. Raw kakao är enligt David något av det nyttigaste man kan äta och några av fördelarna är bland annat,
Det minskar hjärt och kärlsjukdomar med hälften.
Det innehåller 15 gånger mer antioxidanter än blåbär och 3 gånger mer än gojibär, rött vin och grönt te.
Det ökar kroppens nivåer av måbrahormoner – seratonin och dopamin – vilket gör dig glad, tillfredställd och mindre stressad.
Det förlänger livslängden och håller dig ung, värdlens äldsta kvinna( Jeanne Calment 122 år) var känd för att dagligen äta massor av choklad ( och olivolja) . Dagens äldsta man sätter också kakao på sin topp 5 lista.
Det innehåller naturligt mycket magnesium, järn, fosfor, koppar och zink, bra mot benskörhet.
Det verkar aptitdämpande och får dig att gå ner i vikt, eftersom magnesium därmpar aptiten.
Davids förebild är kanskeinte så otippat Willy Wonka!
Jag åt SÅ mycket choklad går – men av den bra sorten såklart – allt från råa kakaobönor och deras skal(!) smakar extremt starkt och bittert, till dessa bollar gjorda på rå kakao, gojibär, cocosolja mm.
Har så mycket mer info som jag vill dela med mig men ni kommer få läsa en längre text och intervju med David i Wellness inom kort. Det var verkligen inspirerande att gå på en sån här föreläsning och just nu är jag så peppad på att äta så mycket raw och näringsrik mat som möjligt!
Ett tps om man inte orkar göra egen rawchoklad är att köpa den. När jag var på Blueberry imorse och köpte en grön smoothie till frukost köpte jag även med mig dessa rawchokladbarer. Otroligt goda och helt och hållet gulitfree! Byt ut lördagsgodiset mot lite rawchoklad i kväll 🙂