mjölfritt bröd
avSitter och mumsar i mig en fröbrödsfralla med smör, ost och marmelad. Bakade ett gäng frallor häromdan eftersom jag var sugen på att testa hur ett bröd med väldigt lågt kolhydratinnehåll egentligen smakar – helt okej faktiskt ( även om de inte är i samma klass som Gateaus valnötsbröd!)
Jag gick efter ett recept i Ulrika Davidssons detoxok. Lägger upp receptet om ni vill testa själva. Det blir ca 12 frallor beroende på hur stora du gör dem,
1 kg skalade morötter ( finhackat i en matberedare)
2 dl solrosfrön
2 dl sesamfrön
2 dl pumpafrön
1 dl linfrön
4 ägg
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka morötterna fint i en matberedare och lägg i en skål. Mixa alla fröerna i en matberedare till ett mjöl och blanda sedan ner i morötterna. Vispa upp äggen i en separat skål och blanda sedan allt till en deg. Strö på salt.
Forma degen till bullar och lägg på ett bakplåtspapper och baka i ugnen i ca: 60 minuter.
Frallorna blir väldigt kompakta och är extremt mättande, du står dig till lunch.