Kale
av
1. Grönkål är antiinflammatoriskt och hjälper till att förebygga och motverka många sjukdomar, allt från ledvärk till cancer.
2. Det är fiberrikt. Brist på fiber är kopplat till cancer, hjärtsjukdomar och matsmältningsproblem. En portion grönkål innehåller 5 procent av det rekommenderade dagliga intaget av fiber och 2 gram protein.
3. Det innehåller en massa järn: Räknat per kalori, har grönkål mer järn än nötkött!
4. Grönkål är packad med kalcium vilket är mycket lättare för kroppen atttillgodogöra sig än kalcium från mejeriprodukter.
5. Essentiella fetter spelar en viktig roll för vår hälsa, tex för cellförnyelsen. En portion grönkål innehåller 121 mg omega-3 fettsyror och 92,4 mg av omega-6 fettsyror.
6. Grönkål är en otroligt rik källa av sjukdomsbekämpande antioxidanter samt vitamin A och C.
7. Det är grönt! Grön mat är full av klorofyll vilket gör dem alkaliserande och rengörande för kroppen. Klorofyll ger också kroppen extra med syre som är nödvändigt för friska celler.
