Love food friday!
avOm ni är sugna på att baka något gott och nyttigt så måste ni prova mina Chocolicious kokosbollar. Mina vänner har messat mig ang receptet sedan jag bjöd på dem härom kvällen:-)
here it goes;
Mixa 2.5 dl naturliga cashewnötter till ett cashewmjöl ( använd en matberedare eller en stavmixer)
Tillsätt 2 stora matskedar kallpressad cocosolja
1 – 2 matskedar nötsmör ( valnöt/ mandel eller jordnöt)
2 matskedar kakaopulver
10 färska urkärnade dadlar ( ta ur kärnorna och lägg dem eventuellt i en skål med vatten i 20 minuter innan du pressar bort allt vatten och mixar ner i resten av smeten)
1 dl rivna kokosflingor ( eller mer så att du får en bra konsistens på degen
Mixaallt till en deg och säll ini kylen så att den blir kall och rulla sedan bollar i kokosflingor.
Såg att vissa undrade hur man gör laxen också. Det bästa är om man köper salmalax – färdigpackad färsk lax som du kan använda direkt som sashimi. Sedan halstrar/ steker du den på jättehög värme så att den blir ljusrosa typ 2 cm inåt på båda sidorna och skär den tunt och häller på marinaden.
Laxmarinaden är superlätt – blanda japansk soja med vitvinsvinäger, sesamolja, hackad chilli, ingerfära och sesamfrön. Sen kan du också hälla marinaden på quinoan så att den fick en asiatisk smak.