Startsida / Inlägg

Helgmiddag

av Julia Fors

Skärmavbild 2012-01-14 kl. 19.21.48.png

Vitlöksgratinerade havskräftor ger lite sommarkänsla som man verkligen behöver just nu tycker jag. Förra helgen lagade Mika det i Smögen och igår så testade jag att göra det själv för fösta gången. Blir en jätteflott förrätt som ser lite svår ut men i själva verket är tokenkel.Skärmavbild 2012-01-15 kl. 19.24.08.pngSkärmavbild 2012-01-15 kl. 19.24.30.png

Köp ett gäng stora färska havskräftor (8) och dela dem på mitten. Blanda sedan en marinad av 50 gram smör, 1 påse västerbottenost, hackad persilja, några klickar creme fraishe, 3 pressade vitlöksklyftor ( om du gillar mkt vitlök) och lite pressad citron + salt och peppar. Lägg över kräftorna och gratinera i ugnen ca 10 minuter på 250 grader eller tills de fått fin färg.

Skärmavbild 2012-01-15 kl. 19.24.17.pngSkärmavbild 2012-01-15 kl. 19.24.44.pngSkärmavbild 2012-01-15 kl. 19.25.08.png

Mycket viktig – gör en sveriges-mästerkocks-värdig-uppläggning!

Skärmavbild 2012-01-15 kl. 19.40.25.png

dogs approved.