Startsida / Inlägg

mandelpannkaka

av Julia Fors
Skärmavbild 2012-08-16 kl. 09.34.04.png

Har ni upptäckt mandelmjöl? Jag såg precis att de tagit in det på min lokala ica. Så varför ska man baka med mandelmjöl istället för vetemjöl? Mjölet är glutenfritt, proteinrikt och innehåller ytterst lite kolhydrater. Vilket gör att det passar perfekt om man äter lchf eller om man som mig vill dra ner på kolhydraterna i bröd, bakning, våfflor och pannkakor. Skärmavbild 2012-08-16 kl. 09.34.24.png

Gjorde en kvällspannkaka på 2 ägg, en stor banan, ca en halv dl mandelmjöl och en tsk fiberhusk ( krossade psylliumfrön som finns på bakavdelningen i matbutken). Mixa allt och stek upp. Blev riktigt gott och mättande, den tjocka konsistensen och smaken liknar väldigt mycket amerikanska pannkakor. Kommer att bli en helgfrukost favorit!

  • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB