Mina cocosbollar
avKul väder idag! Det blir jobb varvat med doctors och dexter i soffan idag. Inte ens Vito vill gå ut…. Igår när jag var på Torp köpte jag en del grejer i hälskostaffären. Bland annat denna kokosolja. Detta är nog den ingrediensen jag använder mest när jag bakar. Jag har det istället för smör och det är grymt när man gör rawfoodgodis. Gjorde just några bollar på kokosflingor, kokosolja, kakao, vanilj, cashewnötter och torkade aprikoser. Mixa allt och rulla till små bollar sedan kommer oljan att stelna när du ställer in det i kylskåpet.
Kokosolja är faktiskt en av de allra bästa fettkällorna eftersom den består av medellånga och korta fettsyror som är lättare för kroppen att bryta ned än de långa som exempelvis finns i smör. Det innebär att kokosfett har mycket liten förmåga att lagras som fett. Istället använder kroppen det till förbränning direkt. Lite kokosolja i dina måltider gör hetlt enkelt att du bränner mer kalorier utan att göra några andra förändringar i din kost.
Släpp in mig pleease!