Startsida / Inlägg

Chocolaty saturday!

av Julia Fors
Skärmavbild 2012-09-21 kl. 14.33.59.png

Någon mer än mig som är galen i choklad??! Som tur är så är det i allafall nyttigt att äta om man väljer en bra sort. Raw kakao innehåller hela 20 gånger mer antioxidanter än grönt te, 30 gånger mer än rött vin, 15 gånger mer än blåbär och 3 gånger mer än gojibär. Chokladen innehåller också det stimulerande ämnet teobromin vilket gör oss alerta och fokuserade. Som om inte detta vore nog så är rå kakao rik på fibrer som förhindrar fettinlagring och magnesium som är en naturlig aptitdämpare. 

6a00d83451d48a69e200e552305aeb8834-800wi.jpg 

I morse slängde jag i lite raw kakaonibs i min yoghurt, supergott!

Fler lördagstips på att njuta av nyttig choklad; 

Hyvla mörk choklad över varma popcorn och tillsätt lite havssalt och cayennepeppar

Lägg till några matskedar kakaopulver i pannkakassmeten.

Gör raw-chokladbollar på 4 dl cashewnötter, 2 dl valnötter, 20-30 dadlar (gärna fontanas som är färska och sega)
2-4 msk rå choklad  och 2 msk kokosolja. Rulla i kokos.

Gör en varm choklad genom att värma 3 dl lättmjölk med 25 gram mörk choklad en nypa vaniljsocker och kanel.

Gör din egen nyttiga chokladglass på 3 frysta bananer  som fått tina i 10 minuter, mixa med 1 msk kakaopulver, 1 msk honung, 3 dadlar eller 1 msk agavesirap, 2 msk gojibär

DSC_04721.jpg
  • Tjänstgörande redaktör: Julia Wide
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB