Startsida / Inlägg

2 boknyheter

av Julia Fors

Nu i veckorna kommer det ut en mängd spännande böcker med fokus på hälsa och träning. Några är tex; Olga Rönnbergs ”Träning för nyblivna mammor”, Martin Lidbergs ”Din personliga tränare och Thomas Reckmanns ”Det perfekta löpsteget”

2 böcker som jag redan har läst och vill rekommendera är dessa;

Äta träna leva av Erika Kits Gölevik och Kristina Andersson. Jag läste ut hela i helgen och tycker den är kanonbra! Om ni gillar bodylicious kommer ni älska denna boken också. Sunda bra värderingar kring träning och kost och bra tips på hur man får till den där såkallade livsbalansen. Ska definitivt testa några av Kristinas recept också.

Finns det något råd som jag vill ge tjejer som har drabbats av ätstörningar eller tex börjat känna ångest kring mat och träning så är det att ta varningssignalerna på allvar, söka professionell hjälp och även läsa Terese Alvéns nya bok Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild. I den berättar hon öppet och ärligt om hur hon själv drabbades av anorexia och hur hennes resa till tillfrisknande såg ut. Det är tung läsning men otroligt starkt att se att det faktiskt går att bli helt fri från sjukdomen och ångesttankar kring mat och hamna på en verkligt sund plats i livet. Grymt viktig bok helt enkelt.

 • Tjänstgörande redaktör: Nora Fernstedt
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB