gårdagens middag = morgondagens lunch
avEtt tips som jag skrivit om förut är att ta söndagen och preppa lite i matväg inför veckan. Det gör det såå mycket enklare att äta sunt! I början av veckan så är det ofta ganska stressigt (i alla fall för mig) och då är det skönt att bara kunna ta fram något färdigt. Idag lagade jag dessa goda kycklingfileer med soltorkade tomater och timjan i ugn. Superenkelt, clean och gott!
Ett annat tips som jag måste dela med mig är att göra sötpotatis pommesfrites. Sötpotatis har både lägre GI och mer näringsämnen (tex betakaroten, c och e-vitamin, kalium och folat) än vanlig potatis så det är ett bra alternativ som kolhydratkälla.
Bara att skala sötpotatisen, skiva upp den i stripes, lägga på bakplåtspapper och ringla olivolja eller kokosolja, salt och färska kryddor över potatisen. Sen grilla i ugnen i ca 25 minuter i 230 grader. Galet gott blir det!