Startsida / Inlägg

efterfrågat inlägg – bröllopsformen!

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-04-24 kl. 08.48.27

I sommar kommer jag ha en riktig bröllopsbonanza för då gifter sig 4 av mina närmaste vänner, addera 4 möhippor på det och då vet ni vad jag kommer göra 8 av sommarens helgen 🙂 Jag vet att det är många som planerar inför sitt bröllop nu och jag får många frågor ang mitt eget bröllop, det är faktiskt det ämne som de flesta söker på när de går in här på bloggen. Så jag tänkte göra ett litet efterfrågat blogginlägg om bröllopsformen baserat på de frågor jag fick av tidningen ”allt om bröllop”. Here we go;

Skärmavbild 2013-04-24 kl. 08.40.53

Hur ska jag kostladda långsiktigt inför min bröllopsdag?

Om du känner för det så är ett bröllop är en perfekt deadline för att komma i sitt livs form. Bröllopet är ju verkligen en dag då du vill stråla inifrån och ut och vara den absolut bästa versionen av dig själv! Gör inte misstaget att tokbanta eller gå på någon stenhård diet veckorna innan. Då kommer du bara att vara helt orkeslös på själva dagen och sen gå upp alla kilon kort efteråt. Satsa istället på att ge dig bra med tid att bli hälsosam och fokusera på att äta så rent och bodylicious som möjligt. Dvs 5 – 6 mål om dagen, mycket proteiner, hälsosamma fetter och bra kolhydrater och dra ner på alkohol, socker och snabba tomma kolhydrater. Då kommer resultaten!

Skärmavbild 2013-04-24 kl. 08.42.44

Vad ska jag äta under dagen på mitt bröllop för att orka ända in på småtimmarna?

Även om det kan kännas svårt att få i sig något på morgonen så är en bra frukost A och O. Jag åt en stor portion gröt med hackad banan, kanel och mjölk samt 2 ägg och kaffe. Det tycker jag är en bra stabil frukost som man står sig på. Beroende på när bröllopet är under dagen så är det också bra att du försöker äta så vanligt som möjligt och inte skippar måltider. Om det blir för stressigt att äta stora måltider, ladda upp med smarta snacks. Jag hade med mig nötter, mörkchoklad, naturgodis, kokosvatten, bananer och mina favoriter; rawbites till hotellet där vi gifte oss. Det var perfekt att gå och småäta på under dagen innan det var dags.

brollop20120602_julia_207

Hur var ditt bröllop?

Vi hade ett tredagars bröllop på Falkenbergs Strandbad med ca 140 gäster. Eftersom vi skulle ha en utomhusvigsel var vädret den stora stressen men vi hade tur! Jag älskade att planera inför bröllopet och göra vigselprogram av solfjädrar och välkomstgåvor med champagne och choklad till alla gäster. Själva helgen var helt euforisk och det tog nog mig och jonatan några dagar att landa och smälta allt!brollop20120602_julia_280

Hur ska jag återhämta mig kostmässigt dagen efter bröllopet när jag är dödstrött men lycklig?

Under bröllopet kanske man har druckit ett och annat glas champagne (?!) vilket gör att man har ett lägre blodsocker dagen efter. Satsa på något proteinrikt som en omelett till frukost och fortsätt sedan med proteinrika mål under dagens kommande måltider så att du håller blodsockret i balans. Kokosvatten är också perfekt för att ge naturlig återfuktning.

brollop20120602_julia_330

Vilka är dina fem bästa kosttips för blivande brudar?

1 Obsessa inte över din vikt och att du måste gå ner till en viss storlek. Se istället bröllopet som en perfekt deadline på att du nu kanske har extra motivation till att komma i just din personligt bästa toppform på det hälsosamma viset – du vill ju glänsa inifrån ut på din stora dag!

2 Börja äta rent och bodylicious senast några veckor innan bröllopet. Dels kommer du komma i form helt naturligt samtidigt som du kommer att må så mycket bättre!

3 Ät minst 5 mål om dagen och skippa inga mellanmål

4 Hitta nyttigare substitut för dina svagheter. Rawgodis som du kan göra enkelt själv är perfekta alternativ till vanligt godis

5 Börja med 80/20 % tänket. Gör du 80% sunda val kan du unna dig 20 % bara för njutning!

IMG_1048

Om jag råkar ut för sockerdippen deluxe precis innan vigseln, vad gör jag då?

Ta en banan eller en handfull naturgodis precis innan du ska ut på altargången. Ett glas champagne och några lyxiga chokladbitar är också bra men låt det stanna vid ett eller max 2 glas, du vill ju hålla hela dagen!

 

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB