Startsida / Inlägg

Kitchen Farming

av Julia Fors
DSC_0226 

Håller dina kryddväxter sig levande i flera veckor? Inte mina heller… Men med denna självvattnande kryddkrukan hoppas jag att det blir ändring på det. Man behöver bara fylla krukan en gång per vecka. En fltduk i botten suger sedan upp vattnet från underdelen och ger växten vatten i den dos den behöver. Precis vad jag behöver i mitt kök!

Skärmavbild 2013-04-29 kl. 20.31.48

Gårdagens middag blev enkel men god! Kyckling med färsk rosmarin från krukan +  en superenkel och god spenatgratäng och sallad till. Håller på att testa fram lite nya recept just och gratängen blev riktigt bra;

300 g hackad fryst spenat, 4 ägg, ett halvt – ett helt paket fetaost (beroende på hur mycket du vill ha i ) 1 dl lätt creme fraiche, salt och peppar. Bara att tina spenat, blanda allt och lägga i en smord ungssäkerform. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter – sedan klart.Skärmavbild 2013-04-29 kl. 20.32.18

Spenat är verkligen superfood. Det gröna bladen innehåller både mycket K-vitamin och A-vitamin och en portion ger mer än dagsbehovet av båda. Det samma gäller C-vitamin och folsyra. Dessutom innehåller de en hel del kalcium.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård, Emma Lindström, Mikael Hedmark och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB