Kitchen Farming
avHåller dina kryddväxter sig levande i flera veckor? Inte mina heller… Men med denna självvattnande kryddkrukan hoppas jag att det blir ändring på det. Man behöver bara fylla krukan en gång per vecka. En fltduk i botten suger sedan upp vattnet från underdelen och ger växten vatten i den dos den behöver. Precis vad jag behöver i mitt kök!
Gårdagens middag blev enkel men god! Kyckling med färsk rosmarin från krukan + en superenkel och god spenatgratäng och sallad till. Håller på att testa fram lite nya recept just och gratängen blev riktigt bra;
300 g hackad fryst spenat, 4 ägg, ett halvt – ett helt paket fetaost (beroende på hur mycket du vill ha i ) 1 dl lätt creme fraiche, salt och peppar. Bara att tina spenat, blanda allt och lägga i en smord ungssäkerform. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter – sedan klart.
Spenat är verkligen superfood. Det gröna bladen innehåller både mycket K-vitamin och A-vitamin och en portion ger mer än dagsbehovet av båda. Det samma gäller C-vitamin och folsyra. Dessutom innehåller de en hel del kalcium.