Startsida / Inlägg

Nyttigare pizza

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-05-25 kl. 09.43.38

Här kommer receptet på pizzorna som jag gjorde igår. De blir i perfekt size och eftersom du har ett fullkornstortilla som botten blir pizzan mycket bättre näringsmässigt.

Skärmavbild 2013-05-25 kl. 09.43.11

Köp fullkorntortilla och gör sedan en tomatsås genom att koka upp  tomatpure och tomatkross i en kastrull. Smeta på tomatsåsen på tortillabröden. Om du vill göra min favorit Hawai – strösslar du på hackad skinka, riven mozarella, skivad ananas –  i de mängder du själv vill ha. In i ugnen på 250 grader i 8 – 10 minuter eller tills du ser att de börjar bli klara och osten börjar få färg. Toppa med oreganokrydda och färsk ruccola när de kommer ut.Skärmavbild 2013-05-25 kl. 09.44.38Skärmavbild 2013-05-25 kl. 09.44.13

Sen kan man så klart använda vilken topping som helst. Parma, oliver, soltorkade tomater och kronärtskockor blir också en grym mix.

  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB