Startsida / Inlägg

Söndagsgott; Fryst key lime pie

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-05-05 kl. 17.30.40

Sen jag såg det här inägget på Filippas blogg har jag varit sugen på att göra en raw key lime pie. Det finns massvis med recept på internet som innehåller allt från avokado till kokosolja.

Skärmavbild 2013-05-05 kl. 17.32.22

Jag gjorde min version genom att mixa dadlar med valnötter och lite kanel och lägga ut som en bottenpajdeg i små skålar. Sedan mixade jag frysta bananer med limejuice till fyllning och strödde på limeskal på toppen. Det kan nog också bli bra med avokado i fyllningen – får testa det nästa gång. Men denna med endast 5 ingredienser tillfredställde definitivt mitt sötsyliga sug i eftermiddag! Bäst blir de om de får åka in i frysen någon halvtimme eller så och sedan tina några minuter innan de ska ätas.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB