Another day – another cake!
avUnder de senaste veckorna har jag bakat en massa godsaker, vet inte om det är en gravidgrej, ha ha! Men det blir både nyttigheter och andra helt vanliga bakverk för den delen också. Ni vet det fenomenala 80 / 20 % tänket som jag lever efter – då är det helt ok att unna sig även lite onyttigheter med gott samvete regelbundet 🙂
Om ni som mig är svag för cheezecake?! Så måste ni testa denna enkla citronvariant. Inte fel som dessert en ljummen sommarkväll.
Botten:
150 g digestivekex (ca 12 st)
50 g smör
Fyllning:
4 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron
Så gör du:
Finfördela kexen i en matberedare. Smält fettet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ner smuldegen i botten på en rund form med löstagbar kant ( ca 24 cm i diameter) Ställ i kylen. Lös upp gelatinet i lite vatten i 5 min. Sära äggulorna från vitorna. Blanda gulor,ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner i smeten. Värm citronsaften i en kastrull. Ta den från värmen och lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme. Toppa med valfria frukter och bär.
Enjoy!!