Startsida / Inlägg

Citrongräs och chilisallad

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-07-25 kl. 16.07.46

Här kommer ett litet enkelt tips på min favoritsallad i sommar. Jag börjar med en vanlig sallad med allt som jag vill ha i den. Sen kokar jag quinoa och lägger  i en matsked av denna lantbuljong med citrongräs och chilismak medan vattnet kokar upp.Skärmavbild 2013-07-25 kl. 16.07.59Det blir en supergod smak på quionan som jag blandar direkt med salladen. Jag tycker att den är godast att äta direkt ljummen men går såklart bra att äta kall också. Det grymma med quinoa är att det är ett komplett protein, det räknas som 64 % kolhydrater och 16 % protein och 2 dl kokt quinoa innehåller hela 8 gram protein samtidigt som det är rikt på andra nyttiga näringsämnen som kalcium och magnesium tex och har lågt GI. Grymt helt enkelt!

  • Tjänstgörande redaktörer: Alex Rodriguez Jennifer Snårbacka och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB