Halvfrusen sommarbärstårta
avHur fin var inte denna sommartårta som jag bakade igår, kolaknäckig botten med en smarrig rik bärfyllning och en frisk topping av färska bär?! Dessutom innehåller den massa gottiga nyttiga grejer som nötter, kokosolja, bär och är helt raw!
Jag utgick från ett recept på en raw blåbärscheezecake från boken Maten är min medicin men gjorde min egen botten och ändrade lite i fyllningen med lite mindre cashewnötter och mer bär.
Så här gjorde jag;
Botten:
1 dl naturella mandlar
1 dl pistagenötter
6 st urkärnade dadlar
1 rejäl nypa havssalt
Mixa allting i en mixer och platta ut botten i en springform som du har klätt med bakålåtspapper. ( ps om ”degen” inte täcker din form får du bara ta lite mer av allt)
Fyllningen:
3 dl naturella cashewnötter
4 urkärnade dadlar
4 msk pressad citron
2 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 nypa havssalt
5 msk kallpressad kokosolja
2 dl frysta blåbär och hallon
Börja med att mixa cashewnötterna till ett mjöl. Mixa sedan allting annat och rör ihop med cashewmjölet så att det blir en fyllig smet. Bred på botten och sätt in i frysen i några timmar.
Till servering: Massa färska blåbär och hallon
Ta ut kakan ca 15 min innan servering så att den hinner att tina lite, lägg på de färska bären på toppen.
Tårtan blir blir ganska mäktig så det är gott att äta glass till som Yollibox tex!