Startsida / Inlägg

Halvfrusen sommarbärstårta

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-07-07 kl. 20.54.25 DSC_0520

Hur fin var inte denna sommartårta som jag bakade igår, kolaknäckig botten med en smarrig rik bärfyllning och en frisk topping av färska bär?! Dessutom innehåller den massa gottiga nyttiga grejer som nötter, kokosolja, bär och är helt raw!

Skärmavbild 2013-07-07 kl. 20.55.16

Jag utgick från ett recept på en raw blåbärscheezecake från boken Maten är min medicin men gjorde min egen botten och ändrade lite i fyllningen med lite mindre cashewnötter och mer bär.

Så här gjorde jag;

Botten:

1 dl naturella mandlar

1 dl pistagenötter

6 st urkärnade dadlar

1 rejäl nypa havssalt

Mixa allting i en mixer och platta ut botten i en springform som du har klätt med bakålåtspapper. ( ps om ”degen” inte täcker din form får du bara ta lite mer av allt)

Fyllningen:

3 dl naturella cashewnötter

4 urkärnade dadlar

4 msk pressad citron

2 msk honung

1 tsk vaniljpulver

1 nypa havssalt

5 msk kallpressad kokosolja

2 dl frysta blåbär och hallon

Börja med att mixa cashewnötterna till ett mjöl. Mixa sedan allting annat  och rör ihop med cashewmjölet så att det blir en fyllig smet. Bred på botten och sätt in i frysen i några timmar.

Till servering: Massa färska blåbär och hallon

Ta ut kakan ca 15 min innan servering så att den hinner att tina lite, lägg på de färska bären på toppen.

Skärmavbild 2013-07-07 kl. 20.56.33

Tårtan blir blir ganska mäktig så det är gott att äta glass till som Yollibox tex!

 

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB