Startsida / Inlägg

Säsong för grönkål

av Julia Fors
DSC_1127

Nu är det äntligen säsong för grönkål igen så passa på att köpa upp dig på detta superfood. Kålen innehåller allt från A till C vitamin och kalcium. Den är också rik på järn och räknat per kalori har grönkål mer järn än nötkött. Dock är den ganska sträv och lite besk så hemligheten är att massera den med olivolja, citron, kryddor osv så att den blir riktigt mjuk och god när du lägger den i salladen. Skärmavbild 2013-09-05 kl. 09.31.54

Grönkål har varit ett vanligt inslag i de sallader som jag fått av Josefine. Det som jag verkligen gillar är att hon alltid kombinerar dem med en riktigt krämig dressing som tex hummus, tahini eller avocadoröra samt ett knaprigt strössel av kryddiga nötter. Det gör verkligen hela skillnaden!

Skärmavbild 2013-09-03 kl. 10.30.25
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson och Kristina Jeppsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB