Asianfusian supersallad
av
Tänkte dela med mig av receptet på min favoritsallad just nu. Enkel och god att svänga ihop till lunch eller middag. Älskar man asiatiska smaker så är den helt underbar. Jag improviserade fram receptet lite men jag tror att det var något som detta 🙂
För 4 personer;
1 påse machesallad (eller så mycket som du känner för), en kruka koriander, en halv gurka, 300 gram skalade räkor, 2 morötter, 1 dl cocktailtomater, 2 stycken avokado, 1/3 purjolök, olivolja, 1 dl saltade cashewnötter.
Dressing: 1 finhackad chili, 2 cm pressad ingefära, ca – 2 msk limejuice, 1 dl tamari-soja, 1 msk honung, salt och peppar. Furikakekrydda eller sesamfrön om du inte har furikake hemma.
Glasnudlar eller fullkornssnudlar enligt portionsanvisningarna
Så gör du; Skölj salladen och häll upp i en skål, finhacka korianderbladen, skiva gurka, avokado, tomater, lök och häll i skålen med salladen. Skala morötterna med en potatisskalare så att du får långa skivor. Ös i räkorna och strössla över furikakekryddan, de hackade cashewnötterna och ringla över kallpressad olivolja över salladen.
Sätt nudlarna på kokning och blanda ihop dressingen under tiden. När nudlarna är klara är de bara att lägga längst ner på tallriken och sedan toppa med salladen som du vänder in i nudlarna – så får du en halvljummen sallad. Ringla dressingen på toppen, be careful – den är stark!
Istället för vanlig sojasås som ofta har mycket tillsatser så har jag börjat använda Tamari. Det är en äkta japansk glutenfri sojasås som är renare och mindre salt. Färgglad och fräsch!