Startsida / Inlägg

Bovetegröt

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-10-13 kl. 08.47.53

Tröttnat på vanlig gröt, variera med bovetegröt. Denna är supergod och blir mycket krämigare än vanlig havregrynsgröt. Den är också helt glutenfri så ett bra alternativ om man är glutenallergisk.

Skärmavbild 2013-10-13 kl. 08.57.33

Så gör du den: 1 dl boveteflingor + 1 msk krossade linfrön + 1 msk pumpakärnor + 2 dl och 2 msk vatten + lite salt och kanel + en halv hackad banan som får koka upp med gröten. Låt koka i någar minuter under omrörning, häll upp gröten i en skål – lägg i resten av bananen, hackade aprikoser, kanel och valnötter och mandelmjölk.Skärmavbild 2013-10-13 kl. 08.44.17

Nu ska jag snart iväg på en baka raw-desserter kurs. Lovar att återkomma med något smaskigt recept i eftermiddag!

 

  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joakim Ottosson & Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB