Startsida / Inlägg

Healthnut musli

av Julia Fors
DSC_0097

Gillar ni musli och granola till frukost? Då måste ni kolla in denna superlätta som jag gjorde igår.

Skärmavbild 2013-10-02 kl. 08.45.39

Blanda: 4 dl havregryn, 3 dl boveteflingor, 1 dl kokosflingor, 1,5 dl hackade hasselnötter, 1 dl hackade mandlar,  0,5 dl solrosfrön, 0,5 dl linfrön. 1 tsk vaniljpulver, 1 tsk kanel – du kan ta mer om du vill ha ännu mer smak.

Häll över; 4 msk ekologisk lönnsirap, (flytande honung eller agavesirap går också bra). 2 msk vatten, 2 msk kokosolja (gör så att den blir flytande)

Blanda samman alla ingredienser. Häll upp på ett bakplåtspapper och in i ugnen på 175 grader i 15 – 25 minuter,  öppna och rör om lite i muslin några gånger så att den inte bränns vid.

När den svalnat kan du sedan addrea torkad frukt. Jag la i ca 1 dl tranbär och lite hackade aprikoser.

Skärmavbild 2013-10-02 kl. 08.45.59DSC_0100

God morgon! med turkist yoghurt och bär.

Skärmavbild 2013-10-02 kl. 08.45.14

Halvsovande hund i köket… Min hund är faktiskt tröttare än mig på mornarna!

  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joakim Ottosson & Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB