Startsida / Inlägg

Lovely Päronpaj

av Julia Fors
DSC_0313

Det är verkligen säsong för päron just nu. Jag plockade en hel påse med fallfrukt häromdagen och i helgen har jag ätit päron till frukostyoghurten, till lunchsalladen och både som päronjuice och päronpaj. Hade jag inte varit preggo hade jag ätit päronen till en god ostbricka också 🙂  mmm får bli om några veckor!

Åt denna päronpaj framför Eat pray love som gick på tv igår ( älskar den). Receptet är löjligt enklet och så får du en lite nyttigare paj utan själva pajdegen men med extra mycket knaprig crunch ovanpå istället, och det är ju det som är det goda 🙂

Du behöver; Några päron. (Annan frukt som äpplen eller några dl bär går också bra!)
 50 g smör
 
1 dl hackade hasselnötter 
1 dl hackade mandlar, 0,5 dl kokosflingor, 1 dl havregryn, 1 msk honung,1 tsk vaniljpulver, kanel och kardemumma

Så gör du;Sätt ugnen på 200 grader. Skiva päronen i tunna skivor och lägg upp dem i en form.
 Lägg nötterna i mixern så att de blir grovhackade. Värm upp smöret och blanda i nötter, havregryn, kokosflingor, honung och kryddor till en smet. Häll över den som ett täcke på päronen och grädda i ugnen på ca 15 minuter eller tills täcket fått en gyllene färg. Ät direkt med vaniljkesella!

Skärmavbild 2013-10-28 kl. 08.07.48Skärmavbild 2013-10-28 kl. 08.08.04

Söt och syrlig päronjuice på 2 päron, 1 grönt äpple och 1 citron.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård, Emma Lindström, Mikael Hedmark och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB