Startsida / Inlägg

Frökex

av Julia Fors
Skärmavbild 2014-01-16 kl. 11.50.14

2 dl dinkelmjöl, 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, ½ dl hela linfrön, 1/2 dl pumpakärnor, 1 kryddmått havssalt.

Blanda ihop allt och tillsätt 1/2 dl rapsolja och 2 dl hett (kokat) vatten. Blanda ihop allt till en deg och bred ut lövtunt över bakplåtspapper på en ugnplåt. Ju tunnare desto godare!  Skåra jämna rutor med en kniv.

Grädda i ugnen ca 50 – 60 minuter på 150 min . Låt svalna och bryt loss rutorna.

Ät med mosad avocado, tahini och havssalt!

guacamole
  • Tjänstgörande redaktörer: Fred Balke, Christoffer Glader och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB