Yummie

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-05-09 kl. 14.30.20Skärmavbild 2013-05-09 kl. 14.31.27

Sådär, då var man back on track med en amerikansk frulle i magen.

Skärmavbild 2013-05-09 kl. 14.30.31

 

Good 2 b back!

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-05-09 kl. 12.20.33

Inte tråkigt att vara tillbaka i det stora äpplet! Kom igårkväll och möttes av en ljummen pulserande vårcitykänsla!

Skärmavbild 2013-05-09 kl. 12.21.51Skärmavbild 2013-05-09 kl. 12.22.14

Krashlandade i sängen med massa smarriga magasin och en gudomlig cocos-vanilla pudding från One Luncky duck innan jag somnade som en stock.

Skärmavbild 2013-05-09 kl. 12.32.29

Nu har jag vart vaken sen klockan 4…och sitter och jobbar och väntar på att frukostbuffén ska öppna. Så hungrig!

 

Veckans frågor; kokos

av Julia Fors
coconut-r2

Hej! Jag undrar tre saker… !. 1. varför är kokosvatten så bra? 2. varför ska man byta ut sin vanliga mjölk till mandemjölk? 3. när man ska köpa kokosolja, finn det flytande och fast då eller hur är det? Vilka ska man steka i och använda i pannkakor etc? Tack!!! 🙂 Fanny

Hej Fanny! 1 Kokosvattnet är naturligt rikt på massa näringsämnen som tex kalcium, fosfor, natrium och kalium och mineraler som zink, selen, jod, magnesium och B-vitaminer. Elektrolyten kalium hjälper framförallt till att hålla vattentrycket i cellerna vilket gör att det är väldigt bra för att återfukta kroppen naturligt. Vattnet innehåller också laurinsyra, ett  antibakteriellt ämne som finns naturligt i bröstmjölk och stärker immunförsvaret.

Skärmavbild 2013-05-07 kl. 20.31.48

2 Man behöver inte byta ut sin vanliga mjölk mot mandelmjölk! Jag dricker både och. Om man är laktosintolerant kan det såklart vara ett smart val. Jag gillar framförallt den söta smaken på mandelmjölk och har den därför ibland till gröt eller smoothies. Skärmavbild 2013-05-07 kl. 20.34.58

3 Jag skulle rekommendera att köpa en kallpressad kokosolja på burk. Jag tycker cocosa har bra produkter. Det finns både sådan som smakar kokos och sådan utan smak. Jag brukar använda den med kokossmak till desserter eller när jag steker pannkakor och den utan smak när jag steker grönsaker, kyckling osv. Men det är ju en smaksak!

soma-cocosa-extra-virgin-coconut-oil-eko-500-mlJag måste fråga något jag undrat över en tid. Är kokosolja verkligen bra? Jobbar som au pair i Australien och i min familj steker vi bara i kokosolja. Jag har funderat lite över vad det är som egentligen är fördelarna med att steka i kokosolja. Tack för en inspirerande blogg! Sofie

Hej Sofie, jag tycker att kokosoljan är bra att steka i. Framförallt eftersom den tål att hettas upp på hög värme utan att den blir skadlig för oss. När man tex steker hett i olivolja och andra växtoljor kan de förvandlas till ”funny fats” alltså förstörda fetter som tappar sina nyttiga egenskaper.  Därmed inte sagt att du bara ska använda kokosfett, olivolja är en fantastiskt bra och nyttigt fettkälla, men den är bättre att använda om du inte steker på väldigt hög värme.

Skärmavbild 2013-05-07 kl. 20.44.16

Favoritstunden

av Julia Fors

20130507-125510.jpg efter veckans pt-pass när kroppen är trött men otroligt nöjd och jag precis beställt in en god sportlunch på Hagabadet. Den stunden är såå skön!

wellnessloppet

av Julia Fors
WELLNESSRESAN

Ville bara tipsa er om att det fortfarande finns platser kvar till Wellnessloppet i stockholm den 15 juni. Här hittar du all information om loppet!

Pure greenious

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-05-06 kl. 14.11.45

Varje gång jag äter lunch på sankt jörgens rawfoodbuffé så frågar jag mig själv varför jag inte åker hit oftare? Jag älskar allt!

Skärmavbild 2013-05-06 kl. 14.11.59Skärmavbild 2013-05-06 kl. 14.12.37Skärmavbild 2013-05-06 kl. 14.12.53Skärmavbild 2013-05-06 kl. 14.16.35Skärmavbild 2013-05-06 kl. 14.12.25

Mums!

Söndagsgott; Fryst key lime pie

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-05-05 kl. 17.30.40

Sen jag såg det här inägget på Filippas blogg har jag varit sugen på att göra en raw key lime pie. Det finns massvis med recept på internet som innehåller allt från avokado till kokosolja.

Skärmavbild 2013-05-05 kl. 17.32.22

Jag gjorde min version genom att mixa dadlar med valnötter och lite kanel och lägga ut som en bottenpajdeg i små skålar. Sedan mixade jag frysta bananer med limejuice till fyllning och strödde på limeskal på toppen. Det kan nog också bli bra med avokado i fyllningen – får testa det nästa gång. Men denna med endast 5 ingredienser tillfredställde definitivt mitt sötsyliga sug i eftermiddag! Bäst blir de om de får åka in i frysen någon halvtimme eller så och sedan tina några minuter innan de ska ätas.

 

Uppladdning

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-05-04 kl. 14.04.05

Nu när det endast är 2 veckor kvar till loppet så passade jag på att fråga vår 21K tribecoach Christin Johansson om bästa uppladdningen för att lyckas på Göteborgsvarvet!

Hur tycker du man ska man tänka med träningen dessa 2 sista veckor?

– De sista 2 veckorna är viktigast att hålla igång kroppen, inte att få sprungit mycket. Dvs kör lite kortare pass, några lugna och några med lite fart så att muskler och nervbanor får lite stimulans. Maxar inte på träningen, onödigt att slita för mycket och att dra på sig eventuella skador. Se till att sova ordentligt och äta bra mat och dricka mycket. Detta för bästa återhämtning och för att slippa att bli sjuk.

118397480

Bör man vila helt dagarna innan?

– Jag tycker att det är bra om man inte är en van löpare att vila 2 dagar före loppet och att bara få igång kroppen dagen innan genom lätt promenad lite rörlighet och stretch. Jogga och kör lite ruscher 3 dagar före. Kör sista ”riktiga” passet 5 dagar före.

140395306

Hur tycker du man ska göra med kosten? ska man äta något speciellt dagarna innan, tex kolhydratladda?

– Jag tycker inte att man behöver kolhydratladda inför ett halvmarathon. Däremot kan man se till att äta kolhydratrik kost under sista veckan till såväl frukost, lunch och middag. Gröt, pasta, ris och grovt bröd är bra. Drick också mer vatten än vanligt sista veckan.

140235153

Hur tycker du man ska äta på tävlingsdagen innan själva loppet?

– På själva tävlingsdagen kan försöka äta antingen 2 frukostar, alternativt frukost och lättare pastalunch senast 3h innan loppet eller senast 4 h före loppet och fylla på med tex en banan en timme innan. Undvik för mycket hårdsmält mat som köttbitar, grönsaker, rotfrukter och gräddiga såser.

148345541

Vad är ditt bästa proffstips när man väl är ute och springer själva loppet?

– Öppna lugnt, försök att hitta din rytm och håll koll på tiderna så att du ligger rätt i förhållande till dit mål. Spring avslappnat och inhys atmosfären. Drick var 20-25 min och kör sportdryck efter 40 min. Kroppen kan bara ta upp ca 1/2 liter i timmen och du gör av med mer.
På slutet är det bara att bita ihop och köra på vilja.
Det finns en risk att såväl sommarvärme som pollen slår till ordentligt veckorna som kommer. Vi är inte vana att springa i värme än så ha respekt för detta och dra då ner på tempot och se till att dricka en mer vatten med socker och minerallösning.
Lycka till!
78633546

 

21K Tribe = starka!

av Julia Fors
5088661cb4a211e2919b22000a9f1988_7

Idag körde vi sista Adidas Tribe 21 K-träffen i Slottskogen. Gud vad snabbt tiden har gått, nu är det precis 2 veckor kvar till Göteborgsvarvet. Och jag måste säga att triben som kom idag var grymt  starka så loppet kommer inte bli några problem alls för dem och alla ni andra som följt löpschemat 🙂

Skärmavbild 2013-05-04 kl. 14.01.57Skärmavbild 2013-05-04 kl. 14.00.24Skärmavbild 2013-05-04 kl. 13.59.59

Temat för denna träffen var löpteknik och backintervaller. Vidrigt jobbigt men tokeffektiva. Riktigt bra kämpat alla som sprang upp och ner för säldammsbacken idag!

Skärmavbild 2013-05-04 kl. 14.01.04Skärmavbild 2013-05-04 kl. 14.00.38Skärmavbild 2013-05-04 kl. 14.01.34

Nästa gång vi ses blir i adidastältet på loppet. Pirrigt!  I nästa inlägg kommer jag lägga upp en prepp-för-loppet-intervju med Christin.

Skärmavbild 2013-05-04 kl. 14.22.28

Det var blåsigt och kallt i slottskogen idag men vitsipporna var i allafall ett vårtecken.

Tjejkväll

av Julia Fors
20130503-184711.jpg 20130503-210657.jpg

20130503-210720.jpg hemma hos mika och planerar tärnklänningar till hennes bröllop i sommar. Nu har vi hittat ”the dress” i färgen vattenmelon!

Sida 31 av 154
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård, Emma Lindström, Mikael Hedmark och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB