Startsida / Inlägg

Bästa lockoutspelarna i Sverige

av Mats

Det har blivit en hel del NHL-spelare i svensk hockey, trots Eliteseriens blockad.
Därför är det dags att göra en tio-i-topp-lista över de bästa lockoutspelarna från NHL så här långt in i säsongen. En lista som snabbt kan ändras, nu då Djurgården är på gång. Men än räcker det inte för Gabriel Landeskog, Patric Hörnqvist och Douglas Murray för att ta sig in på tio-i-topp:

1. Matt Read, f, Södertälje
Har betytt oerhört mycket för SSK och har tagit laget från en jumboplats till en topplacering. Lika bra framåt som bakåt och tar ett oerhört ansvar.
2. Alexander Steen, f, Modo
Skadad just nu, men hans inledning i Modo var magnifik. Jag hoppas han snart är tillbaka.
3. Patrik Berglund, f
Tredje centern i topp på min lista, men ska man värva en lockoutad NHL-spelare så får man ut mest av en center i toppklass. Berglund är igång på allvar nu efter landslagsuppehållet.
4. Viktor Stålberg, f, Frölunda
Har överraskat på mig, även om han varit lite ojämn i matcherna. Men sju mål, fem assist och tolv poäng på bara elva matcher förlåter allt.
5. Mikael Backlund, f, Västerås
Mot bakgrund av att han inte hade spelat en match sedan februari, då han hoppade in i Västerås, så har han gjort en fantastisk säsong så här långt. Har sett ut som han inte gjort annat än att spela hockey.
6. Anze Kopitar, f, Mora
Har inte gjort Mora till ett absolut topplag, men har inte haft någon likasinnad att leka med. Siffrorna kommer att stiga med Anaheims Bobby Ryan i laget.
7. Viktor Fasth, mv, Tingsryd
Spelar inte just nu, men de tolv matcher han spelade för Tingsryd räckte för att ta honom till topp i Hockeyallsvenskans målvaktsliga. Där ligger han kvar med en räddningprocent på mäktiga 94,17. Men man börjar bli van nu.
8. Matt Duchene, f, Frölunda
Jag är kanske lite kräsen mot en kille som gjort nio poän (1+8) på 13 matcher i Frölunda och har +5 i plus/minus. Men jag hade väntat mig betydligt mer av Colorado-stjärnan.
9. Carl Hagelin, f, Södertälje
Har tyvärr brutit kontraktet för att vårda sin axelskada i New York. Men jag hoppas han snart är tillbaka. Ruskigt facit med elva poäng (5+6) och +9 på de åtta matcher han hann spela.
10. Marcus Johansson, f, BIK Karlskoga
Har snittat över en poäng per match sedan han började spela för Bofors. Kommer bara att bli bättre och bättre.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB