Rena rånet, HV

av Mats

JÖNKÖPING. Kenta Johansson första match med Örebro startade med en mardröm.
Mål efter bara 25 sekunder, då två örebrorare krockade på blå, Toni Rajala snodde pucken och gjorde 1-0 fri med Henrik Lundberg.
Men sedan.
Ett nytt Örebro som pressade tillbaka HV71 i tre perioder och till slut lyckades få in kvitteringen på det 31:a skottet på mål.
Däremellan var det Gustaf Wesslau mot Örebro.
Närkingarna vann skotten med 34-16 efter de tre ordinarie perioderna i denna bottenfinal.
Och även om HV71 har gjort många dåliga matcher den här säsongen, men det här måste ha varit en av de sämsta.
Det var även publiksiffran (5906) som tur var, så det var många hemmafans som slapp se eländet.
Ändå var det HV71 som vann matchen till slut, då backen Elias Fälth kunde skicka in 2-1 bara 55 sekunder in i sudden.
Men det kändes som rena rånet.
HV71 kan i och för sig skylla på att de haft sex spellediga dagar och att de var ringrostiga. Ingen skulle protestera mot det.
Jumbon Örebro kan i alla fall ta med sig en ny bra match och tillsammans med segern mot Modo (2-1) senast har de tagit fyra poäng av sex möjliga och båda gångerna på bortaplan.
Det är i alla fall ett litet tecken på att det är på väg att svänga tillbaka.
Hur Kenta påverkat laget är svårt att säga efter bara en match.
Örebro var ju som sagt lika bra eller bättre borta mot Modo.
Men det känns som lagets långa dödsspiral är över.
Och lite synd om Örebro tycker jag faktiskt.
• • •
Färjestad fick en tidig julklapp då Montreal gick med på att låna ut backen Magnus Nygren för resten av säsongen.
Precis den spelare som värmlänningarna behövde.
Färjestad som tog en ny seger i kväll via 2-1 hemma mot AIK.
Där har vinden redan vänt.
• • •
Det var rena vilda västern-hockeyn i Gävle, där det svängde ända till slutsignal.
Brynäs hämtade in både 0-3, 2-4 och 4-5 som kom med bara 1.38 kvar att spela.
Men det tog bara elva sekunder för Brynäs att kvittera även det underläget.
Och så kom även segermålet genom Andreas Thuresson i sudden.