Ryskorna imponerade

av Mats

SOTJI. En mäktig slutspurt gav Ryssland segern mot Tyskland i damhockeyn här i Sotji.
Fyra mål på lite drygt sju minuter i sista perioden och 17-1 i skott gjorde att ryskorna vände 0-1 till 4-1.
Till och med lagledaren Alexei Yashin kostade på sig ett leende där i båset när slutsignalen hade gått.
Det gör att Ryssland leder gruppen före Sverige och att Damkronornas match mot Tyskland på tisdag kommer att bli helt avgörande för vilket av lagen som tar sig vidare till kvartsfinal.
Det känns så i alla fall.
När de ryska nerverna släppte i den tredje perioden visade de att de är gruppens klart bästa lag.
Ryskorna är i ”blåbärsgruppen” här i OS, trots att de är rankade fyra i världen just nu och egentligen är i fel grupp. Men gruppindelningen baserades på 2012 år ranking av IIHF.
Nu blir det extra spänning då Damkronorna möter Tyskland på tisdag.
Det två senaste gångerna som laget mötts i VM har matcherna gått till förlängning och svenskorna har vunnit båda.
Vi får hoppas att den trenden håller i sig.

• Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen