av Mats

Oj, vilka skrällar det var när bottenlagen slog tillbaka.
Mest slog Malmö, som krossade Örebro hemma med 4-0.
En match jag följde via tv i Jönköping i väntan på smålandsderbyt mellan HV71 och Jönköping.
Och jag hade väntat mig något helt annat efter Örebros starka öppning hemma mot Modo och Malmös ras i Gävle, då de släppte in sex mål mot Brynäs.
Nu såg det ut som Malmö var ett tippat topplag i SHL – och Örebro en blyg nykomling.
Det såg ut som näringarna satt kvar på bussen när pucken släpptes och det kändes som de satt kvar där i tre perioder.
Det var länge jag såg ett så tamt Örebro och då spelade de i en helt annan serie.
Nej, Malmö imponerade och framförallt Andreas Thuresson, hemvändaren som är skåningarnas bästa värvning.
Det kändes som det var närmare både 5-0 och 6-0 än 4-1.
Men största skrällen var ändå Rögles klara 3-0 hemma mot Linköping.
Den såg jag inte komma.
Men Anders Eldebrink verkar ha fått ordning på defensiven redan från start. Senast mot Frölunda släppte skåningarna bara in två mål och det andra var en skänk från målvakten Oscar Dansk som gav göteborgarna segern med 2-1.
Nu tog Dansk revansch på sig själv när han höll nollan.
• • •
Karlskrona var enda nykomlingen som förlorade den här kvällen.
De höll 2-2 tills Modo exploderade i tredje perioden och gick fram till 5-2 på knappt åtta minuter.
Det var Modos transatlanter som vaknade, då Kyle Wilson gjorde 3-2, Bill Thomas 4-2 och Bobby Butler 5-2.
Nu vaknade Karlskrona på slutet och hyfsade siffrorna till 4-5 efter två snabba mål.
• • •
Jag ska inte glömma Djurgården heller.
Hemmaseger med 2-1 mot Skellefteå och segermålet av succébacken Linus Hultström.