Den perfekta starten AIK

av Mats

Säsongen kunde inte fått en bättre start för Roger Melin och hans AIK.
Underläge med 0-2 redan efter 3.54 i första perioden och mardrömsöppning.
Men sedan var det spel mot ett mål i två perioder 27-6 i skott och en vändning som jag tror AIK kommer att leva på länge.
Det går inte att vinna en premiär på ett bättre sätt.
Nu är inte Oskarshamn tippat som ett topplag direkt, men Roger Melins unga och svenskbyggda AIK såg riktigt intressant ut.
Då talar jag om offensiven.
Defensivt finns mycket att jobba med och det blev lite ängsligt i tredje perioden efter att Calle Åsell rakat in Marcus Jonssons precisa passning till ledning 3-2.
Sedan lyckades AIK hålla undan, men inte utan dramatik då man spelade i numerärt underläge i nästan sex minuter i slutet av matchen.
Men AIK kunde ta sina första tre poäng den här säsongen.
Jag har ju tippat AIK som en av säsongens skrällag, mest på grund av tränaren Roger Melins tyngd och pondus.
En seger är inget att hänga i julgran, men det finns många sätt att vinna hockeymatcher.
Mer perfekt än så här kan det knappast bli om vi talar ett ungt lag, självförtroende och chansen att växa.
• • •
Västerås tog kvällens tyngsta seger, då de vann borta mot Björklöven med 2-0.
Västmanlänningarna är seriefavoriter och motsvarade förväntningarna, även om hemmalaget ägde den andra perioden nästan helt. Starkt av VIK och säsongens första nolla för målvakten Jonas Fransson.
• • •
Timrå var kvällens andra behållning. Trots att de förlorade.
Också ungt och svenskt och utan några dyra importer.
Jag tyckte synd om Timrå efter två perioder borta mot Leksand, då de kunde haft ledningen med både 2-1 och 3-1.
Nu lyckades de inte utnyttja spelövertaget och när Fredrik Forsberg pangade in 2-1 till Leksand fem minuter in i tredje var det roliga över.
Fredrik Forsberg som garanterat kommer att bli stor publikfavorit i Tegera Arena, precis som storebror Filip var det innan han försvann till Nashville och NHL.
Om han nu inte redan är det.
Men Leksand imponerade inte. Det händer alldeles för lite framåt och Leksand måste få målskyttet att lossna. Nu blev det ändå tre mål, då finländaren med HockeyAllsvenskans mest svårstavade namn – Tommi Paakkolanvaara – satte 3-1 i tom kasse på slutet.
Och tur var väl det, då Timrå lyckades reducera till 3-2 innan matchen var över.
Men det var den finländske målvakten Frans Touhimaa som räddade Leksand den här kvällen.