Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Miseria………!!!!!!

av William Thorson

Tja igen!

Blev inte så mkt bloggande under Barcelona, bytte rum och internet va dåligt pluss turren va ”miseria” etc…

Iaf kände mig ruggigt laddad för denna turneringen, längesen jag va så sugen på att lira som nu faktiskt… Fick ett hyggligt bord började lite upp och ner.. Fick inte tag i några riktiga händer, sen precis innan första pausen, sista handen så har jag runt 12.5 k (efter 2 levels) jag kollar ner i 6-9 klöver i sen possition han som sitter i BB är en fransmann som inte är alls bra så vill spela potter mot han så höjer upp till 275 på 50/100 blindsen..

Han synar såklart, och floppen dyker upp Q-7-8 men 2 klöver, perfekt flopp för mig han checkar och jag betar 500, liten stek från hans sida sen syn, turn kommer en 6a i hjärter så nu ligger det 2 hjärter och 2 klöver… Fransmannen check och jag betar 1200, (man kan såklart ta ett frikort här för att inte riskera att förlora för mkt om man blir checkraisad, men jag tycker handen tål en checkraise) nu blir jag checkraisad till 3200, inte så farligt tycker jag då det kunde varit en mkt större raise och då tvingat mig till att folda.. Jag synar och river kommer en 2a i hjärter, SUCK tänker jag, ska man aldrig kunna träffa nåt lixom… Killen betar igen och jag passar.. Så nu tappa jag ner till runt 8k..

Försöker nu bara limpa in för att träffa nåt bra, vilket jag inte gör och efter ytterligare en timme lr så har jag tappar ner till ca 5.5k, dock ingen panik men keligt att inte sitta på en stack. Nu kommer äntligen en hand, alla foldar till knappen som är en aggresiv ung kille, antingen från danmark lr från holland, tror han e holländare.. han höjer upp till 475 på 100/200 blindarna jag är i sb och tittar ner i AA jag slår upp till 1150, han funderar lite och ställer mig all in, jag synar såklart blixt och vänder upp mina AA han visar Q9, hmm.. intresant.. Känns som att an kanske kan dubbla upp här iaf, även om man sett mkt sjuka spöken sista månaderna.. Dock efter floppen 8-6-3 känner jag mig ganska säker :p turn är blank så han är drawing dead… Skönt och tillbaka på runt startstack..

Ytterligare några potter spelare innan det är dags för dinnerbreak.. Sitter i lugn och ro och käkar helt plötsligt inser jag att det nog e lite för mkt lugn och ro och tittar bort mot borden där jag ser att det börjat, har missat ca 1-2 händer och springer bort mot mitt bord, kommer precis till att jag får spela sista handen, (handen dör om man inte sitter på sin plats när sista kortet landar på knappen) jag tittar ner i AQ och kollar på tavlan där det står 150/300 blinds så jag häjer till 875, men bara nån sekund efer korektar dealern bb och säger att han bara behäver lägga in 200 för vi har 10 minuter kvar på våran 100/200 level, tilt! nu är min raise för stor, men men skit samma tänker jag jag har ju dock en hand!

Iaf följande sker: killen direkt till vänster om mig som varit ganska tight so far, ingen stjärnspelare direkt men spelar ganska lugnt.. han synar.. alla andra passar och floppen dyker upp Q-Q-4 perfekt flopp, jag har placerat han på ett mellan till ganska högt par då han synat före floppen på min raise som nu va väldigt stor i förhållande till blindsen då jag missade.. Så jag väler att bästa sättet att få betalt här är att beta ut direkt, då jag spelar ganska mkt potter så är det stor sannolikhet att jag ska få betalt här.. så jag betar 1200, killen synar ganska fort, perfekt tänker jag han har vad jag tror ett par mellan 5:or och Knektar skulle jag tippa.. Dealern vänder upp turn som är ett A, min första tanke är faktiskt tilt, då jag inte gillar kortet för att nu blir det svårare att få betalt av ett par.. Iaf jag tänker igen att det är bäst att beta för att få betalt, betar jag kan han tro att jag är tom faktiskt, då många som hade continue bettat floppen med ett A kanske hade checkat turn… Så jag betar 2000.. killen synar igen.. Perfekt tänker jag, han kanske har en sämre Q lr en hand som AJ/AK nu.. trevligt… dealern slänger upp river som ären blank 9a, jag dunerar lite och går sedan all in för mina sista drygt 4500.. Killen blixt synar, och jag vänder upp AQ, e väll glad i ca 2 sekunder innan jag ser att han vänder upp sin hand som är AA…

Helt fking unreal!! Är i chock när jag reser mig från bordet, tankarna på vad som händer mig nuförtiden snurrar runt i huvudet, men att detta ska hända verkar helt sjukt, killen ska slowspela mig och sedan hitta en 1 outare när jag träffat floppen!

Det är som att nån riggar upp handen för att jävlas lixom, kommer floppen bara helt blank så förlorar jag ju aldrig alla mina chips, detta e lixom typ ända chansen!! 

Fattar det lixom inte… Hur ska man kunna spela utan att se spöken om detta ska hända gång på gång..  Asså det e nästan så jag själv inte tror på det som händer, hade det inte varit så att folk sett handen och så vidare hade jag nog trott att det va en drömm att sånt här ska hända gång på gång..

Allt med handen är sjukt, men det värsta är att om jag vetat att det va 100/200 blinds hade jag höjt till 550-600 och då hade kanske killen med AA känt sig tvungen att slå om för att när min raise blir mindre så bjuder han med en syn in andra att syna in efter, men då min raise blev 875 så e det inte lika troligt att folk synar in bakom med mellanhänder… Och om han slår om mig preflop hade jag foldat, då han varit mkt tight.. Dock e det ju svårt att säga att man vill folda en hand som är AQ och floppen kommer QQ4 och turn A lol… men jag menar att det mkt väl kunde hänt, antingen det lr att jag kommet 5 sekunder senare och missat min hand ;p ist händer det värsta jag får in hela min smet med vad som känns som ”supernöten” och ska förlora mot det sjuka!!

Jaja.. allt känns kallt bara just nu.. Delvis därför jag inte orkat slänga upp nån blogg efter det heller..

Sen kommer nåt som känns ännu psykiskt jobbigare.. Jag lirar 25000$ hu turneringen på Pokerstars i WCOOP, jag börjar första mathcen mot spelaren ”thorladen” vinner den ganska smärtfritt, och får i match 2 spelaren guenises18 eller vad han nu heter, en spelare jag vet är svårspelad i heads up han är väldigt aggro, och jag har spelat han mycket förut.. Jag väljer att spela tight mot han o början då jag vet att han gillar att syna mkt, efter ett tag är jag upp på ca 22k mot 19 och vinner en stor pott som känns mkt skön, följande sker han höjer upp pre från knappen jag synar med A6 spader.. Floppen kommer 7 5 2 med 2 hjärter , jag checkar han betar typ 500 och jag synar turn kommer en 7a till, jag checkar killen betar 1400 och jag funderar ett tag och synar, tror här att jag har bästa handen, river kommer hjärter 10, jag checkar och han betar 4200.. jag trycker in time knappen och försöker gå igenom handen… Kommer fram till att det känns som att killen bluffar… Skulle han verkligen värdebeta så starkt med en 7a när flushen sitter lr med ett över par då både trissen ligger ute och flushen sitter, hm knappast, skulle han betat turn med flushdrag då bordet parade, tveksamt.. jag blir mer och mer säker på att jag nog har bästa handen.. och bestämmer mig för att syna.. Han visar 68 för ett bustat stegdrag och jag tar nu ordentligt grepp om matchen, han är nere på runt 11500, han jobbar sig tillbaka till ca 13000 då denna hand dyker upp.. han höjer från knappen minns inte exakt men tror att det va 100/200 och han sa 500 tot, jag höjde till 1400 med AA och han synade, floppen kom 8 4 2 och jag betar nu 2100, killen tar time och säger sen 4500.. Jag funderar lite och går sedan all in.. Han tar lång time vilket känns skönt för nu vet jag att han inte har ett set iaf, och förmodligen så är han inte helt tom nu iaf.. Kanske har han tom ett överpar.. tillslut synar han och visar 8-T för topp par, omg blank nu tänker jag.. Turn kommer näst bästa kortet i leken en 4a som parar bordet och gör att han nu längre inte kan vinna med en T:a.. (bästa kortet är ju ett A)…

Men vad händer?? Jo va fan kommer på river? Jo en 8a.. !!!!!!!!!!!!!!!

All luft som fanns kvar i mig tog slut, aldrig känt mig så kall, så trött på poker! Stänger ner datorn och vandrar mot rummet, e helt urblåst och känner bara ren tomhet, bara 2 h senare har jag blivit sjuk, ont i halsen huvet öronen och fått feber.. Vet inte om det e badbeaten som gjort det men känns nästan så, så några timmar efter när jag skulle resa en lång resa till cypern va det inte alls kul, super sjuk och nu en 10 timmar resa…

 

Jaja.. vet inte vad man ska göra åt saker när det bara fortsätter hända, e helt osant keligt, känns som man spelar bra gång på gång men att det inte hjälper.. Hoppas att lite semester på cypern kan rätta till detta…..

 

Får ta och ladda för main event i WCOOP som går på söndag.. Ska bli mkt intresant… 10M$ garanteed ;P ..

 

Missa inte chansen!!

L8er… ciao!

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB