Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Chipleader.. Bakifrån..

av William Thorson

Dag1B är nu avslutad…

Det va en högst märklig dag kan man säga.. Första leveln gick mest åt till att studera mitt bord.. Va ett riktigt bra bord för mig, inte ett ansikte jag hade sett förut och det är väldigt ovanligt för att vara en ept, bestämde mig snabbt att inte slarva och rota för mkt i början så spelade väldigt lugnt och fint första timmarna.. Hade ju dessutom intalat mig själv att inte göra några dumma bluffar och så utan bara spela bra så skulle jag kunna skaffa mkt chips på det här bordet..

Såklart lyckades jag med att glömma det i just sista handen innan första breaket som var efter 2 timmar, då jag bluffade den kanske mest obluffbara killen på bordet.. SMART WILLIAM! Kunde knappt förstå själv vad jag just gjorde, hela breaket gick åt till att fundera igenon hur jävla osmart jag var, dock gick det inte att komma fram till..

Så iaf lyckaded blurra ner mig från 11000 till 3500, va en riktigt hjärndöd bluff med om jag ska va ärlig, jag reraisa preflop med 10-5 och bluffade sedan alla 3 gatorna… (suck)  och detta mot en som jag då redan sett va obluffbar..

Jaja, blev en del grubbel på breaket, och sen lite snacka med min vän som just nu spelar för pokerstars .. Allt kändes bara så tråkigt, superladdad inte en droppe sprit dagen innan och fin sömn.. och så lyckas man göra bort sig.. Jaja, Johnny påminner mig om att 3500 fortfarande är helt ok.. Det är helt sant men man har inte lite mkt chips att se floppar med..

Iaf.. Jag sätter mig och vinner nån liten pott bara upp till 4500, där alla foldar fram till mig på knappen, bb är nu en ny spelare som ska va nån bra, ung internetturnerings spelare.. Jag tittar ner i AQ, och höjer till 700 på 100/200 blindarna, sb foldar och killen börjar steka i bb, jag vill att han ska slå om för jag ser att han är en sån som alltid ska slå om när man höjer på knappen.. därför är jag ofta lugn på knappen mot sådana spelare, men nu som sagt slår han om och jag går all in direkt, han synar och visar upp 66, för första gången på flera månader känner jag mig helt säker. ”denna potten är min.. och mycket riktigt så floppar jag en Q, sjukt att självförtroende kan iaf verka påverka så mkt.. dubblar upp där och får direkt i potten efter två fyror, en kille limpar jag limpar och blindarna är med.. Floppen kommer Q-8-4, wow en kanonflopp det har jag inte sett på ett halvår, nice! Alla checkar tyvärr till mig och jag betar 500..  sb och bb foldar, och jag tänker för mig själv att detta inte är sant, ”dessa killar har aldrig foldat förr”. som tur är får jag en syn av limparen, turn är en blank och fin, en 6a rainbow.. killen checkar och jag betar 1500, han synar snabbt..

Nu vet jag att han har en stark hand, förmodligen topp par tänker jag.. Varför? Jo för att hade han haft ett drag så hade han nog funderat lite först om det va värt att syna.. River en ”complete blank” klöver 3.. han checkar och jag funderar lite och betar stort 5000.. Han funderar lite och säger ”all in” wtf ? Vad ska han har här som slår mig? Det ska ju inte finnas, kan han ha slowspelat tre damer hela vägen? Nej det är omöjligt och jag synar.. Han visar KK.. (hmm, tänker jag).. ut med honom och jag är nu upp på 20000 i marker.. Vinner sen även ett par riktigt fina potter där jag fått in fina ”valubets” och går upp på runt 30000. Känner mig osant stark.. och är riktigt spelsugen, tyvärr så loosar jag ett par potter precis innan sista leveln ska börja och startar den med runt 20000, är sedan totalt kortdöd och förorar sedan ett par 50/50 mot shortstacks, ner på runt 10000 och mörkarna är nu 300/600 med 75 i ante.. Jag bestämmer mig för att jag hellre chansar lite och åker ut än att komma in i dag 2 väldigt shortstacked.. Förlorar dock en pott på kicker mot en kille och är nere på 2000 inför sista potten där jag är all in och får splitta potten, så går upp i 3400 där jag slutar dagen.. Bah! fan va keligt, kände verkligen att det var min turre, men men änn finns en liten gnutta hopp, lyckas man bara dubbla en gång har man ”häng” och dubblar man sen en gång till är men med i matchen.. Men som sagt det känns väldigt tråkigt, men iaf nu kanske det kommer nu har man lyckats klara dag 2, bara det är ju en vinst 🙂 Nu får man ju bokstavligt komma bakifrån.. Kan inte tänka mig att någon har mindre chips än mig, så nu är jag iaf ”chipleader bakifrån”

”Johnny boy”

Johnny Lodden ångar på och ligger i toppen med 70 000 i marker, och som tur va har vi bytt lite % innan turren och även då vi båda va upp i runt 26000 kom Johnny förbi mitt bord och snackade och vi enades om att byta ett par % til… Så nu hoppas jag såklart på mig själv och lite tur i början imorgon och sedan att Johnny krossar fältet.. Johnny är en mkt duktigt spelare som jag är säker på kommer vinna en stor turnering snart…

Blev en snabb middag med Johnny, Lina Olofsson, och Pontus en kompis från hemma..  Och nu blir det lite omaha på stars och sen sova..

 

WISH ME LUCK!

//W.

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB