Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Dags att dra hem..

av William Thorson

 

Det va denna resan.. Om några timmar e det dags att dra sig hem till Sverige igen, ska bli riktigt skönt det, har varit en lång resa utan framgång i turneringarna.. Har dock gått bra på sido spel osv men ändå tråkigt att man inte kunde få med sig någon bra plavering från turneringarna..

Tur att London bara är en gång om året, det är långt ifrån ett avf mina favorit stop och det räcker gott och väl att vara här en gång om året..

Va ju faktiskt helt iskallt i alla turneringarna, så får försöka glömma dom bara..

Kom just hem från casinot där jag va och gjorde lite komentarer för ept-live.. Gällande highroller eventet som just blev färdigspelat, vann gjorde Jason Mercier som har haft en helt osanolik rush detta året, han började ju med att vinna Ept San Remo där han även slog ut mig på sjätte plats, följde sedan upp med en finalbords plats i Ept Barcelona och nu vinner han Pokerstars Highroller Event, helt otroligt.. Och sinnesjukt stort.. Såklart är han en mycket duktig spelarer vilket jag märkte redan i San Remo, men att hitta denna ”streaken” är ju nästan övernaturligt.. Stor grattis till honom iaf.. Vi har blivit ganska goda vänner sedan finalbordet i San Remo och bytte faktiskt lite % i ept:n i London för bara ett par dagar sen, men såklart lyckades man inte byta något när han nu gick och vann, ”NORMALE” :p

Själv lyckades jag aldrig hitta några chips direkt, hamnade på ett mycket tufft första bord men Daniel Negreanu, Gus Hansen, Elky, Vicky Coren, pluss ett par riktigt vassa online spelare.. Dock kunde man ju inte förvänta sig ett lätt bord i denna turneringen men vårat bord va nog lokalens tuffate start bord iaf.. Man började med 20000 och lyckades iaf jobba mig upp till 30000 ett tag, fick av Gus lite chips men mer än så va det inte, satt mest och foldade i 6 timmar, vilket är poker jag verkligen hatar, jag tar faktiskt normalt sett hellre och gamblar för att få en större stack än att sitta och folda mig ur en turnering, men lyckades knappt med att få ett gambel läge..

Dock ville jag ju såklart inte bara gambla in allt i just denna turneringen som verkligen va nå extra, skulle tippa att det är iaf top 3 tuffaste turneringen som någonsin spelats, alla var där … Kunde inte få ett läge nångång igentligen, och spelade kanske tom lite ”weak” vilket normalt sätt inte är alls min stil.. Sjukt tråkigt att spela när man känner sig så kall.. Man tappar självförtroendet och spelar sämra än vanligt helt enkelt..

Va annars mycket laddad inför denna turren, hade en bra uppladning med en lugn Lördag kväll innan, med en Sit and go för Team Pokerstars, med Mig, Greg Raymer, Chris Moneymaker, Joe Haccem, David ”Chino” Reem som är på finalbordet i Wsop, Andre Akkari, och Alexander Kravchenko och en japan som heter Masa…. Vi spelade 1000$ med tre 10 minuters levels med rebuys, och dessutom hade vi en massa side bets.. Jag och Haccem hade ett 5k last longer, Jag  och chino, Masa och Joe hade dessutom ytterligare ett 2k last longer bet som dessutom dubblades till 4k om någon dessutom vann den av oss.. Sen hade även jag och chino ett privat last longer, så det va en del $$$ på spel trots att det från början mest va menat som en kul grej…

Tills slut hamnade jag och Chino heads up, och jag hade då ca 80% av chipsen, vi kom överens om en deal där han slapp betala lastlonger betsen till mig och fick behålla ungefär 50% av vad andra priset igentligen var.. Så vart en ok deal för bägge och framförallt mkt skönt att få vinna något… Bra för självförtroendet oavsett om det inte gällde lika mkt som i High Roller eventet eller inte.. Det va ju trots allt ett ganska tufft bord med 3 världsmästare på.. :p

Men som sagt så blev juh inte highroller eventet någån jätte långvarig historia.. vilket va lite extra tråkigt.. Men som sagt får blicka framåt mot nästa event, dock har jag inte bestämt riktigt ännu vilket det blir, kan bli ept i Budapest om några veckor, lr så blir det ingenting inann Amsterdam och Master Classic som går i början på November dit jag definitivt ska..

Så nu blir det ett par timmar sömn och sen iväg till flygplatsen och hem till Sverige för iaf minst 2 veckor riktig lugn och ro..

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB