Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Nätpoker, Nästa resa etc..

av William Thorson


Kommer en del frågor och undran om hur realistiskt nätet är..

 

Det är frågor folk alltid kommer ställa sig, och som jag själv har ställt mig 1000 tals gånger..

Dock är det ju så här, bad beats händer över allt och det händer lika mycket live i förhållande till antal händer du spelar, allt är baserat på matematik och sannolikhetslära i det långa loppet..

Dock spelar du runt 5-10 gånger så många händer per timme online som du gör live, och du kan dessutom spela mer än 1 borde vilket är nästintill omöjligt live…

Vissa spelar ju upp till 20 bord på en gång på nätet, jag brukar väll ligga upp till 4 när jag spelar som mest men föredrar att ligga på 2 ibland 3.. Ta en kille som spelar 10 bord, säg att man live spelar runt 30 händer i timmen mer än så blir det inte.. Och på nätet kan du lätt ligga runt 100 och är det shorthanded på 2-4 mer än 100 per timme.. men vi säger 100. Då spelar du i runda slängar 4 ggr så många händer per timme på nätet, spelar du då 10 bord så blir det 40 ggr så många händer per timme, asså 1200 istället för 30, killen i fråga med 10 bord spelar alltså 1170 händer mer i timmen än vad han gör live, säg nu att han spelar 7 timmar med,  7×1170 8190 händer mer under ett pass på 7 timmar..

Såklart med enkel matematik kommer han uppleva extremt mycket mer bad beats under 7 timmar session på nätet än vad han kommer uppleva under 7 timmars live spel det är ju enkel sannolikhetslära bara.

Jag tror i regel att folk inte inser hur många mer händer man spelar på nätet, du slipper långsamma dealers, det är aldrig någon missdeal, behöver aldrig växla några pengar.. etc etc..

Dock finns det ju många som tror på det här med rigg, det e riggat etc.. Får dom tankarna själv många gånger, när det där otroliga händer gång på gång.. Det är nog svårt att ta bort helt, dock finns det ju saker man kan tänka på…:

Hade bla nån som frågade mig vart man ska spela för att slippa ”orealistiskt bra kort” hehe..

Asså jag tycker såklart att man ska hålla sig till dom största.. Nu ska jag inte bara vara partisk och säga Pokerstars, utan håll er till dom 2 kanske 3 största…

Pokerstars är ju den överlägset största siten som finns, och det gör inte bara att man kan finna games på alla nivåer dygnet runt utan oxå att man kan lita stenhårt på siten, dom skulle aldrig riskera att något skumt försegick, utan har istället en extremt bra service och support..

Så mitt tips är håll er till Pokerstars och en sajt som Fulltiltpoker, det är dom 2 största sajterna och dom är det av en anledning, man kan lite på dessa sajter..

Att det fortfarande finns folk som spelar på ultimatebet, eller Absolutpoker efter skandalerna som hänt där är ganska obegripligt, jag menar det är ju så att ägar gruppen är den som är utpekade för fusket.. Nu är/var absolut och ulitmate också 2 stora nätverk..

Men det är inte alls samma sak som Pokerstars lr då Fulltilt om vi ska jämföra några.. Dom här 2 är så extremt stora och det är även en gedigen ägarbild bakom och stora team, dom skulle aldrig riskera någonting dumt överhuvudtaget.. Utan det är verkligen siter man utan problem kan lite på till 100% .. Sen menar jag heller inte att alla mindre siter är bullshit och att man inte kan lite på dom, man kan säkerligen lite på dom flesta.. Men för att vara 100% skulle jag inte gå utanför dom 2 största Pokerstars och Tilt..

Nu spenderar jag inte lika mycket tid online som förut, men även softwears mässigt är dom 2 totalt överlägsna i mina ögon..  Jag tycker överlag att stars är lite vassare, Pokerstars har mycket snabbare support…

Det var min ärliga syn på det hela, kan ju lätt bli att man bara pratar gott am en sajt då man ingår i deras team, men Pokerstars är för mig trygghet, jag kan lite på sajten till 100% det finns inga skumma saker som man läst har försegott på andra sajter osv.. Och då folk frågar mig vad jag skulle rekomendera mer så vill jag juh inte bara säga en utan tycker att man kan hålla sig till dom 2 eller kanske 3 största för att verkligen lite på mjukvaran till 100%….

Annars?

Jaa? Annars händer det inte så mycket, lirade lite i söndags på stars Warm up Sunday million och 500k garanteed.. Kom ganska djupt i alla 3 men ingen stor placering, Hade för första gången på länge en pott där jag hade offatbart flyt faktiskt..

Sånt som inte ska kunna hända hände, vi var ganska djupt i 500$ turren jag har ganska mycket chips runt 42000 man startade med 10000, en tight kille höjer upp i mitten possition han sitter på ca 28 000… jag har JJ och väljer att syna bara, jag sitter på knappen.. Varför syn? Jo för jag ger han en stor hand direkt han har spelat mycket lugnt, så känns onödigt att slå om utan väljer att se floppen billigt, floppen är BINGO Q-J-5 i olika färger, (jag tror blindsen var 200 400 ev 300 600) han höjde till runt 1400 preflop så potten är drygt 3400.. Han betar ut 1900, jag funderar lite och slår om till 4800, eftersom jag har han på en stor hand här så tycker jag att det är bäst att slå om direkt på floppen, har han tex KK lr AA lr AQ så lär han ju inte vika..

Däremot riskerar jag juh om han har KK och om jag bara synar att turn är A Q eller J och då blir det svårare att få av han alla chipsen.. Kommer det tex ett A så stoppar han ju inte in allting med KK osv…

Iaf han höjer tillbaka igen till 13k.. Och jag stoppar in, han synar blixt och visar upp QQ… LOL

Jag minns att jag bara hinner tänka, ”så j-vla sjukt, aldrig får man vinna en pott” men på turn dyker sista knekten upp och jag får 4tal.. Orättvist, JA.. Skönt, JA..

Den potten va extremt viktig för mitt självförtroende, att man kan dra ut nångång, att man kan få vinna en pott.. Men fortfarande lite sjukt att man i texasholdem ska floppa mellan set och att man ska va iprincip drawing dead.. Jag menar i omaha kan man ta det, där händer det lite oftare att man möter set med set osv, men i texas.. En helt annan sak… Nu vad det ju inte någon jätte turre, man tar ju hellre lite tur i en stor live turre, men det va skönt på nåt sätt att känna att man nångång fick dra ut.. Va längesen det hände nu..

Dock lyckades jag senare förlora chipsen på ett par 50/50 och på lite dåligt spel på slutet så blev ingen riktigt ding här trots allt.. Men som sagt lite skönt va det att ha lite tur det ska jag erkänna…

Ett bra tips till er som vill försöka kvala till någon Ept är som jag nämt innan step turneringarna som är i 6 steps, själv brukar jag hoppa rakt in på step6 och har lyckats bra med dom.. Men man kan ju börja på vilket step man vill, det är iaf ett bra sätt att snabbt kunna få chansen att kvala in till en Ept..

Dom flesta Ept:erna ligger ju nu på ett buyin på 8000 Euro, men dom nästkommande 2 (Budapest i slutet på october, och Warsava,Polen i december tror jag den går.. är båda lite billigare runt 4000 Euro..) Så är ju då också lite billigare att kvala till…

Har inte bestämt mig 100% ännu vad min nästa resa blir, men är inne på att flyga till Ungern och Budapest för den Ept:n men kommer nog att ta en snabbresa, bara flyga ner så jag landar när jag ska spela dag 1 och flyga hem så fort jag är klar.. Förhoppningsvis med ett bra resultat och en inte allt för tidig return biljett då :p

E så trött på hotelrum, kanske låter divigt, men det är så det är, när man är kall och åker ut tidigt så blir det ju mycket tid på rummet och fy f-n va trött jag är på hotelrum nu alltså.. Bahh, vill inte lägga en minut mer än jag behöver där för dagen :p

Så som sagt eventuellt blir nästa Budapest, men mer definitivt är att efter den blir det Amsterdam i början på November, det är ett av mina favorit stopp, casinot i Amsterdam är mycket nice, det är mycket bra service och trevlig personal.. Så dit ska jag defenitivt , dessutom är det en väldigt bra turnering eller ett flertal faktiskt om man åker ner för hela veckan.. Och dessutom mycket bra cashgame, med ett mycket fint highstakes rum där man får super bra service…

Så för dom som har chansen, kan jag rekomendera både Budapest som jag hört mycket gott om och Amsterdam… Även Polen där jag va förra året, va mycket nice..

Så lycka till med kval osv så kanske vi ses på något av stoppen..

 

William

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB