Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Poker SM?

av William Thorson


”Limpade” runt lite bland ”poker-nyhets siterna” online och läste bland annat en artikel angående Poker SM online.. Tyckte den va ganska intresant och det var även ett par intressanta kommentarer..

Läste om det på expressens pokersida och artikeln hette ”Efter SM-fiaskot – nu kan ordföranden gå”

Handlade om att man inte fått ihop så många deltagare som man hade hoppats på..

Läste en kommentar till den artikeln som jag till större delar håller med om. Poker SM just nu är inget SM, enligt min åsikt så låter Pokerförbundet den som betalar mest driva SM.. Jag tycker att SM både live och online är värsta skämtet, att man ska spela live SM i Tallin och Online SM på nån random sajt beroende på vem som betalar mest är ju nästan sjukt.. Hur man ska komma fram till en rolig, bra och smidig lösning på problemet vet jag inte, men i dagens läge är det ju totalt prestigelöst att vinna SM..

Det går ett SM på Unibet, ett annat på Svenska Spel, sen går det ett live i Tallin och ett på Casino Cosmopol.. Det bästa hade väll varit om Pokerförbundet själva hade ett skinn till nån sajt och körde SM på sitt eget skinn, men vart ska marknadsförningspengarna komma från? Jag vet faktiskt inte..

Kanske kunde man göra nåt samarbete med Poker.se och pokerförbundet och sedan marknadsföra på poker.se.. Nåt måste iaf ske, för idag är det bara ett fiasko tycker jag..

Varför? Jo både för det jag nämt ovan men även för att buyinet är på tok för lågt, men det har ju sin orsak, och det är att sajten som anordnar (”köpt” ?) SM vill att så många nya konton som möjligt ska signa upp och att SM igentligen bara är ett sätt att skaffa sig nya spelare..

200 euro i buyin i ett SM? Asså jag har största respekt för dom som spelar lite lägre osv.. Men detta är SM, det ska vara ett rejält buyin för att locka fram till så bra spel som möjligt och för att locka alla dom bästa till att spela, ett buyin på 200 lockar inte ett proffs, även en bra struktur är ett måste.. Det går flera 100 turneringar dagligen eller iaf per vecka online , som har ett buyin på 200 euro eller mer..

Nu menar jag inte att det ska va något snorhögt buyin men bara för att jämföra med Pokerstars ”online VM” som i år hade ett buyin på 5000 dollar (runt 40 000 kr) så ligger det iaf ”way to low”..

Jag skulle vilja ha det runt 1000 euro. Lr kanske något mer.. Ok detta gör att inte lika många kan spela, men det är ju SM?! I alla andra spel och sporter så är det dom bästa i landet som ska göra upp om titeln. Är buyin just nu då för högt, så kanske du inte är bland dom bästa och borde vara med just nu utan kanske vänta tills nästa år då du kunnat utvecklas.. Såklart ska man även kunna kvala in men det ska iaf va lite värde i turneringen, som får en att svettas lite grann och vilja fokusera till 100%.

Nu spelade jag inte själv, men samtidigt samma dag gick det minst 5 större turneringar på Pokerstars och minst lika många på andra sajter, vad ska då få dom bästa att motivera för denna turnering? OK, jag köper att man kan spela för prestigen och allt det där, men ett så lågt buyin gör ju att det inte ens svider att spela dåligt och bluffa ut sig.. Att syna någon med mellanpar när han kanske gjort en bra bluff, som man normalt skulle vikt men att man ny synar för att det är ändå inte hela världen om man har fel..

Jag är inte största ”fan” av svenska spel, men kanske vore det mest rätt/logiskt att låta Svenska spel anordna SM, då kan vi dessutom vara nästintill 100% säkra på att det bara kommer delta svenskar..

Det ska bara finnas ett online SM och ett live SM!!

Som det är nu när SM bara är ett marknadsförings koncept, där företag betalar för att få annordna det och istället för att i första hand bry sig om hur man ska göra det så bra och rättvist som möjligt istället bara tänker på hur som ska få så många nya spelare att öppna konton som möjligt..

Ett högre buyin gör kanske att det blir färre deltagare, men å andra sidan så kommer det då vara större chans att det blir en värdig vinnare, och att dom som inte hade råd detta året får kämpa hårdare för att komma med till nästa år, det är ju så det fungerar i alla sporter, du kommer inte med i SM i höjdhopp om du inte kan hoppa tillräckligt högt detta året, då får du träna upp dig till nästa år om du vill vara med..

Detta är min åsikt och skulle vara kul om ni som har en åsikt likt mig eller totalt olikt lämnar en kommentar så kan jag ta upp det lite mer senare..

Jag tycker personligen lite samma sak angående live SM, det går nu i Tallin, ok pokerförbundet kan inte anordna det i Sverige, men dom kan iaf se till att följa efter marknaden lite och höja buyin så att dom lockar dit alla dom bästa svenskarna istället för att mest locka dom som tycker EPT buyin är lite för högt. Nu är iofs EPT buyin väldigt höga men för att konkurera och få en så rättvis turnering som möjligt och dessutom kora en värdig vinnare som möjligt, (inget ont om Ola Brandborn som vann i år för han är en mkt duktig spelare och en värdig vinnare) men jag menar överlag, vill man inte att alla dom bästa verkligen ska ställa upp när det är SM? Inga överdrivna summor, behöver verkligen inte ligga på EPT nivå, men iaf något rimligt och en riktigt bra struktur.. Då kan man kora en värdig vinnare från en värdig turnering..

Ola Brandborn, Svensk mästare 2008.

 

Jag tror mer på att köra sateliter och kval under hela året så att alla har chansen att kvala in om man inte har råd att betala direkt, hellre än att det är som nu..

Hur som helst så är det en intresant disskussion och jag vet iaf vad jag själv tycker..

 

Som sagt lämna gärna en kommentar om vad ni tycker så ska jag försöka ta upp lite om det snarast.. Ska även få tummen ur och få upp min egna hemsida snart där jag bla ska ha min blogg på både svenska och engelska.. Men vi får se hur snabbt det blir av 🙂

 

//W.

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB