Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Vilken dag är det?

av William Thorson

Idag har jag varit hundvakt hela dagen, en trött sådan..

 

Sjukt nice hund..

Satt nämligen uppe och lirade tv spel igår till sent så kom inte i säng innan 05 30 och 8 30 skulle mitt ”hundvaktande” börja.. Så mitt vaktande fick bli en mix mellan att sova och vakna varannan timme för att gå ut med han och/lr ge han mat… Så kom just hem igen lite små trött och virrig i huvudet och börjar ta ut lite spel för travet ikväll, lr åtminstonde vad jag trodde var ikväll, för efter att jag pillat med det en timme lr så fick reda på att det är tisdag idag och inte onsdag.. Hmmm?

Shit, va helt säker på att det var onsdag, så nu blev allt helt snurrigt, hade börjat småplanera lite vad man ska göra framåt helgen osv, men nu är all en dag till ”längre bort”…

Va en rätt lugn och fin helg vilket var välbehövligt, fredagen blev det midda och lite vin med några polare och lördagen blev en lugn midda utanför stan hos Johannas föräldrar.. Så ingen utgång vilket var skönt.. Har inte lirat nästan något alls förutom Sunday Million i söndags, vilket även det har varit rätt skönt.. Ibland behöver man ett litet avbrott från spelet med..

Letade innan runt på nätet för att hitta videos från Poker Nations Cup från i år i Cardiff men lyckades inte hitta något, vilket kändes lite skumt då jag vet att det har visats iaf i England, nån som har nåt tips så lämna gärna en kommentar..

Jag har även börjat läsa Gus Hansens bok ”Every hand reveled”.. Att läsa böcker hör igentligen inte till min favoritsyssla och jag har nästan aldrig läst ut en pokerbok mer än Dan Glimmnes ”Pokerhandboken” som jag läste ut snabbt när jag precis fått upp intresset för Texas Holdem för många år sedan.. Har alltid haft svårt att få ro till att läsa och lyckades t ex aldrig ta mig igenom hela Doyle Brunsons bok ”Super System” trots jag hört så mkt bra om den.. Trots att Gus bok, då den är baserad på hans vinst i Aussi Millions kanske inte kan ge mig lika mkt som tex Doyles bok, så är den mkt intressant..  Jag vill på nåt sätt få reda på hur Gus tänker och hur han lyckats så otroligt bra ,då jag tycker han spelar cashgame på ett väldigt märkligt sätt men hans live-turnerings resultat är så extremt goda.. Han har ju ”skapat” trenden super agressivt spel skulle man kunna säga, men fortfarande är han den som bemästrar det kanske klart bäst i turneringsform.. Mkt om det han skriver går helt emot vad jag tycker, men hans turnerings resultat imponerar mkt på mig och jag har största respekt för Gus som turneringsspelare.. Så kanske finns det något intresant man kan använda sig av i hur han ser på poker.. Såklart kan man inte kopiera någon annans stil men att ”plocka” lite här och där kan få ens spel att fortsätta utvecklas.. Gus är ju en Världsprofil inom pokern, och har ju dessutom byggt sitt namn till ett av dom absolut största…  

”Gus bok om hur han vann Aussie Millions”

 

Summerat så är Gus Hansens turnerings resultat helt enorma, han har vunnit 3 Wpt turneringar, varit 2a i Wpt finalen så sent som i år (2008) och vann dessutom Aussie Millions, och har dessutom många andra goda resultat.. Däremot har han inte min största respekt för sitt cashgame spel som jag igentligen inte respekterar alls, men helt klart 2 helt skilda saker, för hans turneringsresultat är absolut världsklass..

Totalt sett har jag inte alls läst många böcker i mitt liv, senaste boken jag klarade att läsa ut är ”Snabba Cash” som va riktigt bra och som kanske fick mig att börja gilla att läsa igen. Snabba Cash har säkert dom flesta hört om och ni som inte har borde ta och läsa den, iaf om jag får rekomendera den är riktigt, riktigt bra..

Jag läser allas kommentarer och ska försöka ta upp lite mer av dom frågor jag tycker är intressanta snart igen..

Men nu är det dags att laga lite mat och sen blir det nog en ”tv kväll”…

//William

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB