Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Day tripper.. etc..

av William Thorson

Min häst (Day Tripper) var totalt usel, och måste varit riktigt sjuk, fick köra av banan redan innan loppet var klart, osann maskin på det såklart, men samtidigt bättre att dom är sjuka och kör av än att dom är friska och dåliga.. Nu finns väll förhoppningsvis en förklaring iaf.. Dock är det ingen häst jag verkligen tror blir någon kanon lr så, men såklart hoppas man juh, men av alla dom hästar jag har så har det inte varit nån av dom jag trott mest på..

”Min polle kan behöva en kur av både det ena och det andra efter dagens insats”

Som sagt tråkigt, men för er som följde travet så kan jag säga att Dagens dubbeln satt fint.. Spikade 6an i första ”bomb” till 9ggr pengarna.. 3 hästar i andra och hård bet favoriten vann iofs, men lite över 22 ggr i odds får man väll va nöjd med, även om det hade blivit riktigt fin ding om 2an i mål (slagen med halv längd) hade vunnit, en bit över 100 ggr pengarna på den…

Tack till er med serietips btw, Dexter har jag sett, iaf hela sesong 1, tyckte den va riktigt bra, tog 2-3 avsnitt att komma in i den men sen va den mkt bra.. Började se lite på säsong 2 men blev inte lika fast som säsong 1 och la den på is, kanske dags att ta upp den igen, har så att säga lite glömt bort den… Two and a half men har jag inte sett men kanske borde ta och kolla lite då, plastkirurger med kanske.. Verkar ju finnas en del nice serier som är osedda.. Personligen gillar jag att se serier när det redan gått en säsong lr 2, blir för tiltad av att se ett avsnitt och sen behöva vänta en vecka, grindar hellre en hel sesong lr två under en dag eller ett par… Sopranos har jag såklart sett, men iofs inte alla avsnitt..

Däremot är vampyr serier/filmer och siencefiction ingenting för mig, HATAR bägge delarna.. 🙂

Nån som frågar angående skatt på pokerspel, och jag ska erkänna att jag inte har så bra koll på alla regler som gäller, och man kan säkert gå många vägar och det är väldigt oklart fortfarande exakt vad som gäller. Jag har dock skattat för mina vinster, men har inga bra tips till er som vill ”komma undan”.. Hur lagen ser ut på olika sajter osv, e jag fel person att uttala mig om, däremot är jag förespråkare till klarare regler, reglerna som finns idag är alldeles för otydliga.. Det bästa enligt min mening skulle vara nån form av ”framförhandlad” skatt kanske på allt spel, där alla pokerspelare skulle kunna ha ”ett bolag” där dom tar upp vinster försluster och omkostnader/utägg och sedan skattar för den totala vinsten under året.. Det bästa vore att skattemyndigheten kom fram med ett bra förslag, och jag skulle verkligen kunna tänka mig att skatta för allt även inom EU om jag fick göra avdrag för försluster och utlägg, dock tycker jag att skatten ska vara rimlig, och på en normal nivå, då tror jag många kommer välja att vara ärliga och ta upp allt i sin deklaration.. För en nackdel med att ha poker som inkomst som det är i dagens läge, är att man inte har nån fast inkomst, och klara regler för hur man ska deklarera/betala skatt.. Vilket om det var möjligt hade gjort att många pokerspelare liksom mig själv hade fått en enklare vardag, då med sådana saker som att t ex ta banklån osv.. Banklån är nästintill omöjligt i dagens läge för en pokerspelare, då det inte finns någon fast inkomst..

Oavsett, så som det är i dagens läge iaf vad jag vet angående livepokern, är ju att inom EU behöver inga vinster beskattas, men vad som gäller nätet är fortfarande väldigt otydligt, och jag tror många med mig väntar på klara besked vad gäller det..

Att gå in och beskatta enskilda turneringar eller potter på nätet tycker jag personligen är fel, jag tycker att man ska slå ut det under ett år, samma gäller live pokern, spelar man i USA kan man enligt min mening inte beskattas för varje turnering för sig, det tar bort all edge nästan.. Jag kan ju i dagens läge om jag väljer att åka till USA för alla turneringar spela 10 WPT:er för 10k$ styck alltså 100 k dollar, köra oplacerat i 9 raka för att sedan casha 100 k i turnering 10, vilket gör att jag är even totalt, lr tom back då resor och hotell har kostat mig, men ändå vara skyldig skattemyndigheten 30k$, detta är i mina ögon helt absurt.. Vad händer om man lånat dessa pengar, säg att man tagit ett lån på huset på 100k allt man äger, nu vinner man i turnering 10 ”med kniven på strupen” pengarna tillbaka och ska betalar tillbaka sitt lån, men nu är man skuldsatt till staten en kvarts miljon svenska kronor, alltså det går inte ihop.. Okej det må vara idiotiskt att sätta sig i den situationen att man är ”all in i livet” med alla sina pengar, men att man ska backa hysteriska summor i skatt trots att man inte har plussat är lite väl fel tycker jag..

Summering: En tydlig lag/regler måste komma fram, personligen kan jag tycka att en rimlig skatt då pokern ena året kan gå väldigt bra fast nästa år gå lika dåligt, är ett bra alternativ..

Hur menade jag där? Jo men alltså om skatten är för hög så kommer alla i slutändan mer eller mindre att gå bust och pengarna försvinner ur pokern till stats kassan, för många kommer ju ha ett bra år, men nästa 2 år så kommer dom eventuellt förlora tillbaka stora delarna av det dom har vunnit och för att ha råd att fortsätta spela och köpa in sig i tex nya turneringar så måste skatten vara rimlig.. (för hög skatt leder till att pokern till slut dör och staten i slutändan sitter med alla pengar) Det finns inga garantier i Pokern som det gör med exempelvis ett vanligt jobb, där man vet innan hur mkt man kommer tjäna varje månad under året, i pokern så kommer man förhoppningsvis om man är bra gå pluss och ligga pluss när året är slut, men det finns inga garantier då pokern för det första blivit mkt tuffare på senaste året och kommer fortsätta att bli, men även så kan man ha oturen på sin sida och backa under året trots att man är en bra spelare.. Om staten då tar för mkt skatt från det året man lyckas vinna så har man ju inte råd att förlora nästa år.. Och inte heller betalar ju staten tillbaka något det året man har backat..

Därför kan man inte beskatta pokern som ett vanligt jobb, då det inte finns några garantier för en inkomst.. Utan en lagom skatt någon stans mellan lågt och lagom..

Detta är min åsikt.. Ryt gärna till om ni tycker jag har fel….

 

Nu är det snart dags att lägga sig.. Kl är 0400 nu och jag ska upp kl 10 för att dra till malmö.. Ska jobba min brorsa stenhårt nu.. Hoppas att han kan klonka.. Sen blir det ju trav..

Ska försöka återkomma med nåt tips till travet innan det drar igång till er som är intreserade av mina synpunkter på V75…

//William

 

 

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB