Williams pokerblogg

med William Thorson

Arkiv för January 2009

- Sida 1 av 1

Still Miami..

av William Thorson

Ännu en dag i Miami..

Ska börja med att säga att det inte bara är trav och poker som tiltar mig, utan det känns som man blir ”bad beatad” i allt just nu. Började att skriva lite här för 20 minuter sedan och glömde att trycka ”ctrl+c” och såklart lyckades man komma åt nån knapp så allt försvann. Normale!!! Börjar innbilla mig att nån högre makt styr våra liv, och att dom garvar ihjäl sig varje gång man blir riverad mot nån tomte med 1 out lr 2.. eller när något annat stört händer.. 

OMFG GOD, nu hände det igen, men denna gången hade jag sparat första raderna, wtf is this? LOL! ”I feel steam coming out of my ears”

Iaf nu ska jag spara varenda mening så kanske jag tiltar ”dom högre makterna” lite grann iaf.. Dom kan suga helt enkelt!

Vaknade tidigt idag, hade ställt klockan på 07.00 för att ringa in travet, (13.00 svensk tid) men det hade varit bättre att väckarklockan (telefonen) inte fungerat, det hade sparat mig en del pengar. Men men.. spikade för 3e veckan i rad Robin K, som den här gången iaf gick felfritt (travade) men trots det var totalt usel från ledningen, kanske var han sjuk, kanske e han inte bättre än så och jag har bara överskattat kapaciten.. vad vet jag. Nästa gång kommer jag garanterat ta bort honom och då vinner han säkert till 10 ggr med ”halva upploppet”… Skulle inte förvåna mig..

Men men, detta är inte nån ”snyft historia” från min sida. Många som läser detta känner nog samma sak, iaf i vissa perioder, vad man än gör så ska nåt skit hända. Hamnar man all in i en poker pott mot nån ”sjuk fisk” som har 2 outs så självklart dyker det upp på river.. osv.. Det är såklart inget ovanligt men det tiltar än mkt när det händer ofta..

Funderar faktiskt på att dra den här ”%&/()=?=)(/()=” datorn över räcket från våning 30 som jag bor på. Den tiltar mig faktiskt sjukt mkt, liten och osmidig jävel!!! Måste som sagt köpa en ny, SNART!!

Men men.. finns nog ett par som läser detta som känner som mig, finns det en ända sten i världen så lyckad man trampa på den osv.. Men men.. hehe..

Nu hör till saken att i övrigt så är allt faktiskt bra, kom just från 4 timmar vid poolen och ett par program från ”P3 dokumäntär” som är mkt intresant.. Går att ladda ner nånstan men vettifan vart, va en kompis till tjejen och mig (Ida) som hade tankat ner till Ipod. Mkt intresant iaf..

Hade 2 hästar som startade förra veckan (Help och Jolie Girl) bägge blev 4a. Normalt sett så kanske man inte är nöjd med en 4e plats, men dom gick iaf helt ok bägge 2 och förhoppningsvis så kanske dom kan ta en seger nästa gång om det klaffar lite, i övrigt så är det ju en del av mina ”yngre” talanger?? som kommer ut detta året ska bli mkt spännande att se om någon kan bli bra eller inte.. Man hoppas ju såklart..

Skrev juh i någon blogg för nåt tag sen att jag inte kunde komma på  nån svensk som presterat särskilt bra i livesamanhang detta året, men kom nu på en jag hade glömt.. Och det är Michael tureniec .. han har juh faktiskt presterat riktigt bra i flertalet turneringar under året och fick även min röst i svenska röstningen till årets spelare etc.. Så nu har jag iaf rättat till det..

Nu finns det även klart vilka som är nominerade i alla kategorier i SPA, (Scandinavian poker awards) som hålls i Köpenhamn dagen innan dag 1A i Ept Köpenhamn, och eftersom jag inte minns alla så är det lika bra att jag bra att jag bara snor listan från Poker.se där jag själv läst det.. klipper in det nedan….

Årets livespelare

Norge:
Johnny Lodden
Trond Eidsvig
Henning Granstad

Sverige:

Christer Bjorin
Michael Turenic
Bengt Sonnert

Danmark:
Peter Eastgate
Jesper ‘Kipster’ Hougaard
Theo Jørgensen

Finland:
Patrik Antonius
Ilari Sahamies
Ilkka Koskinen

Årets onlinespelare

Norge:
Oerjan ‘pompen’ Holt
Stephan ‘delegator’ Kjaerstad
Dag Martin ‘DMMikkel’ Mikkelsen

Sverige:
Joel ‘Odonkor’ Nordkvist
Robert ‘gulkines’ Flink

Danmark:
Christoffer Egemo
Martin El-Kher
Anders ‘Sunra18’ Rath

Finland:
Patrik Antonius
Ilari Sahamies
Sami ”Larsluzak” Kelopuro

Årets nykomling

Norge:
Tarjei Forus
Erlend Melsom
Øyvind Efraimsen

Sverige:

Martin Jacobson
Gustav Ekerot
Viktor Blom

Danmark:
Jesper ‘Kipster’ Hougaard
Peter Eastgate
Rasmus ‘Jungleras’ Nielsen

Finland:
Jens ”Jeans” Kyllönen
Toni ”Kpax” Ojala
Ilkka Koskinen
Tomi Nybäck


Bästa kvinnliga spelare

Norge:
Annette Obrestad
Katja Svendsen

Sverige:
Magdelena In de Betou
Lina Olofsson
Brigitta Johansson

Finland:
Johanna Pyysing
Minna Ritakorpi
Teresa Nousiainen


Årets prestation

Norge:
Johnny Lodden
Sverre Sundbø
Henning Granstad

Sverige:
Michael Turenic
Bengt Sonnert

Danmark:
Peter Eastgate
Jesper ‘Kipster’ Hougaard
Rasmus ‘Jungleras’ Nielsen

Finland:

Patrik Antonius
Ilari Sahamies
Sami ”Larsluzak” Kelopuro

Sådär, stulet och klart…

”Ingen högoddsare att denna killen vinner 3 priser”

Peter Eastgate måste ju vara (jätte) favorit att ta hem 3 kategorier, årets nykomling, årets prestation och årets live spelare.. Årets onlinespelare lär i mina ögon stå mellan Ilarii ”ziigmund” Sahamies och Patrick Antonius..

”Dessa 2 finnar lär göra upp i kategorin årets onlinespelare”

Bästa kvinna tycker jag är svårt, antar att Anette är favorit i år igen, även Lina (Olofsson) är ju nominerad där men tror det blir svårt att plocka bort Annette från ”tronen”.. Jaja vi får se vad som händer.. Tycker det är mycket kul och bra att denna ”galan” finns iaf.. Man ska bli belönad och uppmärksammad när man gjort bra ifrån sig..

Nu blir det någon timmes vila för mig.. Solen har gjort mig utmattad, men börjar bli mkt solbränd iaf, det är alltid nice..

 

William.

 

Pokerproffs?

av William Thorson

Hej, loggade just in från Miami, har precis bytt hotell från FountainBleu till Trump International, och sick detta är ”nötens nöt”, precis min typ av hotell. Fountain Bleu var lite dyrare osv, men även lite för stort, tar lixom 10 minuter att gå till Lobbyn osv. Detta är helt klart nöten och här lär jag stanna en lite längre period.

Här är lite bilder på hotellet..

Poolområdet och beachen..

Hotellet från framsidan..

Nåväl. Slog på aftonbladet.se och såg att det kommit igång en liten disskussion om var och när man är ett pokerfroffs eller inte. Själv är jag lite kluven i denna frågan och vad som är rätt och fel tycker jag är svårt att exakt sätta fingret på.. Dock håller jag med Lina och många andra som kommenterat att klarar man att vinna månad efter månad under en längre period, och ha poker som sin huvudinkomst och leva bra på det så går man under ”kategorin” pokerproffs. Spelar man bara lite då och då eller i vissa fall mer ofta men inte lyckas gå pluss i det långa loppet så är man inte ett pokerproffs, utan går under kategorin ”amatör”, eller hobbyspelare..

Inget fel på det dock, det som är det fina med poker ungefär på precis samma sätt som med golf, man behöver inte vara proffs för att spela alla kan deltaga. I golf har alla ungefär lika stor chans om man spelar med hjälp av handicapp system, dock är det ”open” så kommer ju dom bästa såklart vara väldigt stora favoriter och en amatör vara totalt chanslös mot ett proffs. I poker har dock en amatör alltid chansen, för i poker är det i korta perioder väldigt mkt tur inblandat helt klart. Men i det långa loppet kommer dom bra spelarna att vinna mer eller iaf oftare och mer stadigt. Dock finns det ju 100 tals exempel på hur totala amatörer lyckats vinna stora turneringar i poker. Ta bara Chris Moneymaker som ett exempel som som total nybörjare gick och spelade hem VM i poker 2003. Det är också det som gör poker så unikt, till skillnad från andra sporter där dom bästa ALLTID är stora, mycket stora favoriter att vinna, men i poker så är det mindre marginaler och en stor gnutta tur inräknat i kortare perioder. Såklart har dom bästa alltid en procentuell fördel men den är mil ifrån den fördelen ett golfproffs skulle ha mot en golfamatör.

Man skulle väll kunna säga att det finns extremt många pokerproffs, och många större än andra. Jag skulle vilja säga att det ”finns” olika ttyper av pokerproffs, det finns dom som spelar in lite pengar varje månad ungefär som en ”vanlig” månadslön och så finns det ”superproffs” skulle vi kunna kalla dom som spelar in flera årslöner under en månad. Alla går dock under samma kategori ”PROFFS”

Det är ju samma i alla spel eller sporter vissa är kändare och kanske lite bättre än andra. Men man kan fortfarande ingå i samma kategori. Tiger Wodds, Annicka Sörenstam är ju tex extremt mycket kändare och mer framgångsrika än många andra golfproffs, men dom ingår ändå i samma kategori, fast kanske mer rättvist borde kallas superproffs eller superstjärnor. Det finns 100 tals golfspelare som har golf som sitt yrke som jag inte ens vet namnet på eller hört talas om på samma vis som poker, men dom lever på det och tjänar sina pengar på det och därmed är dom ett proffs.

Såklart finns det mycket avundsjuka i poker, det har även vi proffs, framför allt i dåliga perioder, då kan man vara jätte avundsjuk på dom som nästan aldrig behöver stå ut med en ”downswing” (förlustsvacka).

Jag har inget behov av att skryta upp mig själv eller tala om för alla att jag är si eller så bra osv. Det har jag aldrig haft, däremot är det såklart alltid kul att folk tycker att man spelar bra eller beundrar ens spel osv. Men jag vet själv min egen kapacitet, och har som sagt inget behov av att säga att jag är bättre eller sämre än någon annan. Jag vet själv om vilka jag tycker är bättre eller sämre spelare än mig själv men det är inget jag behöver skriva ner eller tala om för någon.

Min poäng med det sista är att man blir nästan lite ”skrattfärdig” när man läser folk som kommenterar saker som du är inte bättre än någon annnan, du är inte mer proffs än någon annan, poker är bara tur, och ska kommentera massa konstiga vinklar och tycka att vissa bloggar är tråkiga osv. Det är ju ingen som betalar för att läsa dessa bloggar och tycker man inte det är kul att läsa eller att det är orättvist att vissa är ”mer kända” proffs än dom själva. Så är det ju bara att öppna en egen blogg och skaffa sig ett eget pokerkontrakt. Det är ju ingen som förbjuder någon..

Okej, jag kan erkänna att efter att ett par olika klagat på att jag stavar fel ibland osv, så har jag försökt att bättra mig lite på den punkten, förut så läste jag inte alltid igenom allt och rättade slarviga stavfel som blir av i rena farten, men det har jag börjat göra lite bättre nu.

Dock så fattar jag inte hur folk orkar störa sig, stavar man inte ”itne” eller ”plus” med 2 s osv, så är det väll ändå så att man fattar vad som menas, att man orkar lägga ner så mkt tid på att klaga på sånt går över mitt förstånd. För jag misstänker att det måste finnas något intresant i det man skriver om folk fortsätter att läsa. Och även om jag själv kan hålla med om att det ser lite bättre ut och är lite roligare att läsa om allt är perfekt grammatiskt och utan stavfel, så är det ju en blogg som innehåller livstil, och  poker. Och inte en blogg i menadsbyggning och rättstavning.

Nog om det.

Intresant disskussion iaf. Den började väll av att nån snubbe skrev en kommentar till mig om hur jag kan kalla mig pokerproffs när jag är back på turneringar på 1site på nätet. Och jag svarade han att turneringar online har lite för låga buyin och lite för mkt folk för att jag ska motivera mig till 100% jag önskar själv att jag kunde göra det bättre men jag kan det inte riktigt utan föredrar att spela cashgame när det kommer till internetpoker, och främst då Omaha. Igentligen brukar jag inte bry mig nämnvärt när det kommer ett ”ORGINAL”  som ”Jonas” eller vad han nu hette och ska vara så duktig och tro sig veta allt utan att igentligen ha någon koll och mest snacka massa goja om saker han inte vet. Men jag valde att svara honom och det är väll kanske det som nu har lätt till denna debatten. inget fel med det jag gillar debatter och tycker det är intresant. Och det är bara att fortsätta skriva kommentarer om vad ni tycker och tänker.

Ska även nämna att jag verkligen tycker det är kul och possitivt med er som lämnar kommentarer och tankar på ett ”bra” sätt utan att vara dryga eller besserwissers.

Dags för ett bad..

Ciao!

W.

Semi pokerfritt Miami..

av William Thorson

Fortfarande ganska pokerfritt här.. Blir nog så tills jag är tillbaka i Europa, är kvar i Miami/Florida i runt 2 veckor till ech efter det blir det antingen ett par dagar hemma innan Ept Köpenhamn drar igång eller så blir det en snabb tur till Portugal och Estoril tror jag det heter där det är nån turnering som ett gäng kompisar ska till. Men som sagt inte bestämt nåt ännu..

Är ju Scandinavian Poker Awards i köpenhamn också, och där får man finna sig i att vara prisutdelare lika som förra året då jag fick dela ut pris i kategorin ”bästa kvinliga spelare” vilket inte helt otippat gick till Annette Oberstad. Såklart var det roligare som 2006 att själv få ta emot pris, men presterar man inte bra nog så får man finna sig i att inte vara med i snacket, tyvärr. Hade ju en bra start på året med PCA och Ept San Remo, men efter det har det varit totalt iskallt faktiskt. Har ingen bra förklaring faktiskt, och såklart tråkigt att man varit så kall efter man kom med i Team Pokerstars. Men det hjälper ju inte att gråta över det, utan man för istället se till att börja prestera igen. Handlar ju väldigt mkt om att ha självförtroendet i ordning så hoppas att man ska hitta tillbaka lite snart..

Har ingen riktigt kolla på vilka som är nominerade i dom olika kategorierna, men att ”mitt” gammla pris årets live spelare kommer att gå till Peter Eastgate är väll ingen högoddsare..

I övrigt så har jag faktiskt ingen som helst koll lr ide, Johnny Lodden har ju haft ett starkt år men att han ska peta bort Peter Eastgate finns juh knappast. Svenskar som gått starkt under året vet jag inte heller nån på rak arm som sticker ut nåt speciellt.. Är ju nån gala i Stockholm snart, så vi får väll se vilka som får ta emot pris där..

 

”Blod bad?”

Dom flesta som gillar poker har väll hört eller läst om Tom ”Durrr” Dwans utmaning till poker världen.. Han utmanar alla att spela mot honom heads up på minst 4a bord samtidigt och spelet ska vara i 50000 händer. Om man antagit utmaningen så får man, om man är plus efter 50 000 händer: 1,5 miljoner USD$ av honom men om man misslyckas måste man betala 500 000$.

Sjuka summor vi pratar om för spelet måste spelas på blindar på minst 200/400$. Och under 50 000 händer är det inte otänkbart att någon skulle kunna förlora upp till 5-10 miljoner $. SICK! Finns dock lite små regler om att man får lämna bordet vid vissa tillfällen etc..

Personligen fattar jag inte vitsen med denna utmaning, för att han skulle vinna 3 ggr av 4 mot spelare som Patrick Antonius och Phil Ivey finns inte i mina ögon. (Även om jag såklart har stor respekt för ”Durrrs” spel) Jag tror iaf personligen att Patrick är favorit att vinna mot Durr, och jag tror även Patrick hade godtagit utmaningen på lika vilkor (500k mot 500k) men som sagt nu är den som den är, och jag är inte helt främmande att det kan bli ett stort fall för Durrr detta. Men sicka gamblers är vad dom är. Så vi får väll se, har hört att Patrick bett om att få vara först på listan att spela, och vad jagvvet änn så länge så har Phil Ivey, Patrick och David Benjamin tackat ja till utmaningen. Det kommer sluta med sjuka summor i vinst för någon den saken är klar iaf..

Sen har ju även Jason Alexander (George Costanza) från en av mina favorit serier Seinfeld skrivit på för pokerstars och ska ingå i Team Pro som ambassadör, det känns riktigt coolt faktiskt att ingå i samma team som en såpass stor skådespelare, och ska bli kul att få möta honom vid och utanför pokerborden, precis som med Mats Sundin..

”Rädda Willy”

I övrigt så har det varit mkt tid vid poolen senaste dagarna, en hel del goda drinkar har det blivit och idag var jag och tjejen iväg och kollade på en massa djur på SeaAquarium här i Miami, det var riktigt kul faktiskt och späckhuggar showen var väll den jag fastnade mest för. Minns att jag var där när jag var väldigt liten så blev lite  ”deja vu” så att säga..

Nu blir det en timme på sängen och sen middag..

ciao!

W.

 

Mkt skönt med semster..

av William Thorson

 

Tja!

Dags att uppdatera lite tänkte jag..

Vi är nu i Miami där vi varit en vecka, riktigt nice faktiskt förutom 2 dagar nu det senaste då det  kommit in nåt kallt väder, men då slipper man iofs känna sig dålig för att man inte går till poolen, utan istället kan man chilla lite och så..

Har blivit ruggigt mycket Tiger Woods 2009 på playstation 3, jag och Örjan har nog kört en 10-15 18-håls runder, och det finns bets på allting. Sick mkt olika bets, kan ta och rabbla upp dom faktiskt för det är lite komiskt om jag får säga det själv.

Varje runda är 1k$ sen första 9 hålen 500$ och sista 9 500$, sen är det 200$ extra för varje slag man vinner med, 100 böter för Bogey, 200 böter för dubbelbogey, 300 böter för trippel bogey osv upp till shotlimit exeeded som är 1500$. Sen är det 100 bonus för birdie 500 för eagle 1k för albatross och 2k för hole in one. slår man i vatten får man böta 300$ och samma gäller om man slår out of bounds, 100 dollar böter för varje bunker man tittar ner i och sen är det ltie andra bonusar såsom 200 för varje chip man sätter i hålet osv.. Sick roligt och prestige fyllt framförallt.. Jag började med att vinna riktigt mkt mot ”fiskörjan” men sen lyckades han vända och nu är det faktiskt nästan helt even. Men som sagt sick roligt spel när man har en massa bets inblandade. Hinner säkerligen bli ett gäng rundor till innan Örjan och Stephan drar hem på Söndag. Själv stannar jag kvar 2 veckor till på semester då tjejen kommer över samtidigt som dom drar. 

3 veckor har man varit borta nu och har redan lyckats slarva bort min kamera och min mobiltelefon. Normalt! Kallt när man faktiskt för engångs skull varit lite halvduktig och tagit lite bilder.. Men men..

I övrigt så har det bara varit lugnt, Stephan som vi bor med är en riktig ”maskin” han spelar sover spelar äter sover spelar, spelar lite till, sover äter spelar.. osv. Jag och örjan orkar inte spela så mkt då det trots allt är ”semester” så har blivit lite beachen, poolen, shopping och sedan lite middagar och några drinks på kvällarna. Rikitgt soft!

Dock har det inte blivit så där sjukt mkt utflykter, även om vi var på väg till Florida för att lira golf och åka till everglades för att dra ut i träsket och snacka ltie med alla trevliga ormar  och alligatorer.. Men det blev aldrig av.. Men lär nog bli en hel del sådanna saker dom kommande 15 dagarna.

Småkollade lite på V75 startlistorna till helgen med och det såg ju spelvänligt ut måste jag säga.. han inte läsa på nåt sådär extra så om nån har nån kul ide så lämna gärna en kommentar. tror såklart stenhårt denna veckan igen på min ide från förra veckan Robin K som jag till 99% komer att spika, (galopperade ju bort sig förra veckan, men fick ändå en genomkörare där) tror att Fama currit bränner i guld den va favorit såg jag, tror Nurmos häst från bakspår har bästa chansen i det loppet, tyckte nästan att alla favoriter va chanslösa om jag ska vara ärlig, så kanske kan bli en ding för en gångs skull.. Hade ju behövts efter att man varit kall en mkt lång tid nu..

Nu blir det en film innan det ska sovas..

L8er!

W.

 

 

Framme i Miami..

av William Thorson

Sa, nu ar vi framma i Miami, checkade just in pa nuts hotellet 1A. Fontainbleau. Syyykt nice hotel!

Vi tog ett lite storre rum med ocean view och delar pa 3, och en stationar Aple dator ar standard i rummet, sa det blir engelska alfabetet till denna bloggen da jag inte kan anvanda dom sista 3 bokstaverna alls.

Iaf sa var det rikitigt skont att lamna Bahamas nu, allt va bara allmant kallt med denn resan faktiskt. Sa nu blir det, bada. sola. shoppa lite och forsoka hitta nan dag da det gar trav har i Miami. Forst blir det ju iofs Atg-Live grind har i natt for att se V75 pa aby som sag riktigt spelvanligt ut, men sedan sa vet jag att dom har en mkt nice travbana i Florida- Pompano dar jag var med min pappa mkt nar jag var liten och vi var i Florida runt jul varje ar..

Till er som vill ha lite av mina V75 ideer sa spikar jag Robin K med Kolgjini i avd 4 pa allt. Tror bara den ar totalt overlagsen, sa finns ingen anledning i mina ogon att gardera.. Tror aven att kolgjini vinner avd6. Men spikar bara Robin K pa allt. Sedan kommer jag gardera Commander Crew och tror faktiskt inte att det ar helt 100% sakert att han hinner ta ifatt tillagget, tror att om Erik hittar till spets kan han bli svarfangad, men tar aven med 6an som far en riktig kusk i vagnen nu, och 1an pa laget.. Och sen blir det ganska friskt streckat i dom andra loppen..

Tillbaka till hotelet sa minns jag att jag bodde har med ett par kompisar 2005 lr 2006 efter att vi varit pa en pokercruise i Caribean, och minns den resan valdigt val for vi var alla sjukligt maskinerade pa rummet, och kunde inte vinna en anda hand nanstans, iaf sa var hotelet sick nice redan da, men nu har dom tydligen rustat upp det for….. 2!!! miljarder dollar, alltsa ca 17 miljarder svenska kronor. Sa man kan lugnt saga att det ar SICK nice nu!

Iaf nu ska vi (Jag Orjan och stephan) ner och ata lite pa en italiensk restaurang har nere i varat ”tower” som ska vara nuts..

Lycka till med pokern och med V75, kommer sitta klistrad vid liven har vid 06 30 pa morgonen Miami tid..

//William

Miami next..

av William Thorson

 

Självklart har det kommit in dåligt väder till Bahamas, så att stanna här är kallt, så vi har bestämt oss att dra någon annanstans.. Vi har kollat runt lite, men inte hittat nåt bra närliggande semestermål med riktigt bra väder så nu har vi bokat Miami! Får se om vi stannar där eller inte.. Jag ska ju vara där 2 veckor till sedan ändå med tjejen. Men kanske blir att vi slår oss ner där om vädret är bra..

Vi flyttade ju från huset till Atlantis för några dagar sen, men det har varit riktigt kallt då vädret varit så dåligt.. Så är riktigt trött på Bahamas nu, brukade vara ett av mina favoritställen, men efter allt som hänt denna resan så är jag bara riktigt trött på det och ska bli skönt att komma härifrån..

Så sjukt trött på allt knackande på dörren med.. -”House keeping” … ”Minibar”… bla bla bla.. Dom fattar ju inte ens när man satt ut dont disturb att dom inte ska knacka.. Nej att stanna här efter turneringen var nog oavsett ett halv kallt beslut, då här blev totalt stendött efter turneringen slutat…

Nåväl, i övrigt så har det mest varit filmer och middagar här på slutet, dom flesta filmerna i menyn är sedda. Och även ett och annat litet försök att spela lite på nätet har gjorts, men ingen särskild lycka eller spelsug ens för den delen.. Bara tråkigt att spela när man inte känner sig varken het eller har lust att grinda..

Man kan nog summera Bahamas med att inget gick som planerat, allt har mest varit ett stor skämt, även om vissa dagar varit okej..  Så nu blir det Miami, och förhoppningsvis bättre väder så man kan hitta på lite mer grejer..

 

 

 

 

 

Semester..

av William Thorson

 

Yo!

Finally, har man blivit av med øgonskiten nastan helt. Så nu kan man bada och chilla lite iaf..

Flyttade just från vårat hur och in till hotell Atlantis samtidigt som alla pokerspelare och folk runt om turneringen drar hem, sa det ar ganska tomt har nu.. Men blir soft det, nu kan man sola och bada och bara ta det riktigt lugnt ett par dagar har..

Har fortfarande inte min svenska dator sa det ar lite problem med dom sista bokstaverna i alfabetet..

Har inte blivit någon poker alls denna resan, vilket pa ett satt kan vara lite skont men samtidigt sa har man missat mycket bra spel, sa kanske far bli nan liten grind online pa kvallarna har.. Nu har dom flesta dragit hem och det ar bara jag Ørjan och Stephan kvar, och vi funderar pa att dra till nagot annat stalle och chilla nagra dagar, nan fin semester ø i narheten typ.. Vi skulle igentligen flyttat tillbaka till huset efter nagra dagar har på Atlantis, da det bara var bokat nagra dagar i mitten, men kanske blir det att vi drar någon annanstans istallet..

Sa resan har varit sjukt lugn. En enstaka fest har det blivit, ska forsoka bara ta det lugnt och sola och bada framover med och som sagt kanske bara nan liten grind på kvallarna, nasta turnering ar inte forrens i februari i Køpenhamn, sa tills dess blir det semester och sen blir det nog fokusering pa bada spel online och live. Har varit skont med ett par veckor/nån månad off från allt for mkt spel, det gør att man blir lite extra laddad nar man val kommer tillbaka..

Sa nu blir det ett par skøna veckor med bara en massa fin sol och kalla øl..

Skulle fixat upp nagra bilder och/eller nåt filmklipp har men inte hittat nan usb kabel lr vad som nu behøvs annu sa far bli lite senare..

Lycka till vid borden!

W.

Back in business?!!

av William Thorson


Hej, det var ett tag sen jag skrev nu..

Har dock sedan jag kom till Bahamas som vissa sækert har kunna læsa..

Ska kanske børja med att sæga att jag har en norsk dator att skriva på så dom 3 sista bokstæverna i alfabetet kommer se norska ut..

”Im back”

Hursomhelst så drabbades jag næstan direkt nær jag kom ner av en øgonskada, det var tydligen så att linsen hade klibbat fast sig vid mitt øga och nær jag skulle dra ut den på kvællen så drog jag med delar av øgat ut, och en sak kan jag sæga på lite halv norska, ”fy i helvete” va ont det har gjort, det ær det absolut værsta jag har varit med om i livet so far, och den smærtan ønskar jag inte ens min værsta fiende kan jag sæga..

I næstan 5 dagar kunde jag inte øppna något av øgonen och jag har varit helt handikappad, och æven fått stælla in alla turneringar och bara kunnat ligga i soffan. Helt osant keligt att missa PCA:n (Ept Bahamas) och æven att missa allt runt omkring och bara ligga helt utmattad med dom sjukaste smærtorna jag någonsin haft. Att sedan spendera 6-7 dagar i Bahamas och inte ens kunan sola, bada titta på tv, logga in på en dator, æta nej ingenting har varit nåt helt osant tråkigt och jobbigt. Men det viktigaste ær væl att man blir bra igen, och nu ær jag faktiskt helt okej igen, det slæppte igår lite grann och vid mitt lækarbesøk idag så fick jag beskedet att det ær i stort sett lækt, men att jag måste undvika att bada och vara før mkt i solen før ytterligare ca 5 dagar och heller inte anvænda linser på en månad.

Går knappt att beskriva hur skønt det ær att det till størsta delarna ær øver nu, men samtidigt kænns det sjukt tråkigt att ha åkt hela vægen till Bahamas och inte ens kunna spela turneringen, och då dessutom den i mina øgon kanske bæsta turneringen før året efter WSOP main event.

Men nu ska jag idag før førsta gången læmna huset till mer æn sjukhuset och ska bort till Atlantis och æte middag och festa lite och træffa lite folk. Vi har ju som jag næmnt tidiare hyrt ett hus hær i Bahamas, och det var iaf ett riktigt bra beslut, æven om man inte kunnat njuta så mkt hærifrån så ær det ett riktigt ”nøt hus” och mkt skønare att bo såhær jæmført med att bo på ett hotellrum.

Ska førsøka få upp lite bilder från och på huset senare och har æven en liten film vi spelat in från husets førsta ”bett” precis efter att jag børjat bli sjuk, i huvidrollen kommer ni att se Mr. Ørjan Holt, och bettet handlar om att simma 5 længder under vattnet i våran pool på våran veranda. Instats 4000$ till even money. :p

Så som sagt så har det inte hænt så mkt utan det har mest varit vila och lækar besøk, dock børjade vi med att shoppa loss redan førsta dagarna då vi lastade på med vodka, øl, mat, och æven køpte en massa filmer och Playstation 3 med diverse spel, då vi sett att det fanns ett stort bio rum i kællaren med 6 osant skøna elektriskt fællbara stolar och widescreen tv och hemmabio system. Dock har man inte kunnat se så dom førsta golfrunderna på Tiger Woods 09 kom igång først idag, och såklart va det en del bets inblandade dær med, William Thorson Vs. Ørjan Holt = Draw. Æven en match mot Erik Adielsson hanns med att  spelas dock inga bets då han visat før stark form i provrundan innan och det var rætt beslut då det blev førlust. Imorgon ska det dock bli livegolf, då vi har en riktigt fin bana precis granne med vårat beach house hær i Cable Beach i Bahamas.. Ska bli riktigt kul faktiskt…

Vi beslutade æven att hyra in en kock till huset då alla kom fram till att dom var før lata att laga mat, så nu har vi en riktigt nøtkock i køket, Werner från Holland, han har jobbat som kock-chef på nån stor båt, och ær riktigt grym i køket. Vi kom snabbt fram till att vi behøvde han både till frukost lunch och middag næstan varje dag :p Så nu bestæller vi varje dag vad vi vill ha dagen efter och han handlar och kommer och gør super måltider.. Nuts kan jag lætt sæga..

Vi ær Fem som delar huset just nu då Mr Johnny ”fish” Lodden i sista sekund valde att inte dyka upp och stannade på Bahamas. Så huset består av Mig, Ørjan, Erik, Sami Kelepuro aka LarsLuzak och Stephan Kjerstad. Ett gøtt gæng och idag inhandlades 4 nya fræsha lådor Coronas, och Monopol (spelet) så kan bli nån match i dagarna på det med..

Nu ska jag in i dushen och det ska bli riktigt skønt, har ju vart helt handicapad hær i alla fall 4 sista dagarna, och ska æven førsøka mig ut och åka jet ski vældigt snart, dock kommer jag behøva att ænvænda sådana dær ”skidglasøgon” så man kommer nog se ganska ”muppig” ut minst sagt…

I øvrigt så ær det Stepan Kjerstad och Sami som står før showandet och komiken i huset. Och det ska bli riktigt kul att kunna vara frisk ett tag nu och hitta på lite grejer..

Ska førskøa uppdatera lite mer snart och æven få med nån bild och den dær videon jag snackade om innan, ska bara læra mig hur man får in grejer från kameran till datorn først :p haha…

Vill æven tacka och alla personer som hørt av sig och peppat mig att bli bættre, och såklart æven Mats Sundin som hælsat från Vancover. RIktigt skønt att se att så många verkligen brytt sig och igen så sjukt skønt att vara tillbaka i form/ Back in business…

Ciao från Bahamas…

//William

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB