Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Pokerproffs?

av William Thorson

Hej, loggade just in från Miami, har precis bytt hotell från FountainBleu till Trump International, och sick detta är ”nötens nöt”, precis min typ av hotell. Fountain Bleu var lite dyrare osv, men även lite för stort, tar lixom 10 minuter att gå till Lobbyn osv. Detta är helt klart nöten och här lär jag stanna en lite längre period.

Här är lite bilder på hotellet..

Poolområdet och beachen..

Hotellet från framsidan..

Nåväl. Slog på aftonbladet.se och såg att det kommit igång en liten disskussion om var och när man är ett pokerfroffs eller inte. Själv är jag lite kluven i denna frågan och vad som är rätt och fel tycker jag är svårt att exakt sätta fingret på.. Dock håller jag med Lina och många andra som kommenterat att klarar man att vinna månad efter månad under en längre period, och ha poker som sin huvudinkomst och leva bra på det så går man under ”kategorin” pokerproffs. Spelar man bara lite då och då eller i vissa fall mer ofta men inte lyckas gå pluss i det långa loppet så är man inte ett pokerproffs, utan går under kategorin ”amatör”, eller hobbyspelare..

Inget fel på det dock, det som är det fina med poker ungefär på precis samma sätt som med golf, man behöver inte vara proffs för att spela alla kan deltaga. I golf har alla ungefär lika stor chans om man spelar med hjälp av handicapp system, dock är det ”open” så kommer ju dom bästa såklart vara väldigt stora favoriter och en amatör vara totalt chanslös mot ett proffs. I poker har dock en amatör alltid chansen, för i poker är det i korta perioder väldigt mkt tur inblandat helt klart. Men i det långa loppet kommer dom bra spelarna att vinna mer eller iaf oftare och mer stadigt. Dock finns det ju 100 tals exempel på hur totala amatörer lyckats vinna stora turneringar i poker. Ta bara Chris Moneymaker som ett exempel som som total nybörjare gick och spelade hem VM i poker 2003. Det är också det som gör poker så unikt, till skillnad från andra sporter där dom bästa ALLTID är stora, mycket stora favoriter att vinna, men i poker så är det mindre marginaler och en stor gnutta tur inräknat i kortare perioder. Såklart har dom bästa alltid en procentuell fördel men den är mil ifrån den fördelen ett golfproffs skulle ha mot en golfamatör.

Man skulle väll kunna säga att det finns extremt många pokerproffs, och många större än andra. Jag skulle vilja säga att det ”finns” olika ttyper av pokerproffs, det finns dom som spelar in lite pengar varje månad ungefär som en ”vanlig” månadslön och så finns det ”superproffs” skulle vi kunna kalla dom som spelar in flera årslöner under en månad. Alla går dock under samma kategori ”PROFFS”

Det är ju samma i alla spel eller sporter vissa är kändare och kanske lite bättre än andra. Men man kan fortfarande ingå i samma kategori. Tiger Wodds, Annicka Sörenstam är ju tex extremt mycket kändare och mer framgångsrika än många andra golfproffs, men dom ingår ändå i samma kategori, fast kanske mer rättvist borde kallas superproffs eller superstjärnor. Det finns 100 tals golfspelare som har golf som sitt yrke som jag inte ens vet namnet på eller hört talas om på samma vis som poker, men dom lever på det och tjänar sina pengar på det och därmed är dom ett proffs.

Såklart finns det mycket avundsjuka i poker, det har även vi proffs, framför allt i dåliga perioder, då kan man vara jätte avundsjuk på dom som nästan aldrig behöver stå ut med en ”downswing” (förlustsvacka).

Jag har inget behov av att skryta upp mig själv eller tala om för alla att jag är si eller så bra osv. Det har jag aldrig haft, däremot är det såklart alltid kul att folk tycker att man spelar bra eller beundrar ens spel osv. Men jag vet själv min egen kapacitet, och har som sagt inget behov av att säga att jag är bättre eller sämre än någon annan. Jag vet själv om vilka jag tycker är bättre eller sämre spelare än mig själv men det är inget jag behöver skriva ner eller tala om för någon.

Min poäng med det sista är att man blir nästan lite ”skrattfärdig” när man läser folk som kommenterar saker som du är inte bättre än någon annnan, du är inte mer proffs än någon annan, poker är bara tur, och ska kommentera massa konstiga vinklar och tycka att vissa bloggar är tråkiga osv. Det är ju ingen som betalar för att läsa dessa bloggar och tycker man inte det är kul att läsa eller att det är orättvist att vissa är ”mer kända” proffs än dom själva. Så är det ju bara att öppna en egen blogg och skaffa sig ett eget pokerkontrakt. Det är ju ingen som förbjuder någon..

Okej, jag kan erkänna att efter att ett par olika klagat på att jag stavar fel ibland osv, så har jag försökt att bättra mig lite på den punkten, förut så läste jag inte alltid igenom allt och rättade slarviga stavfel som blir av i rena farten, men det har jag börjat göra lite bättre nu.

Dock så fattar jag inte hur folk orkar störa sig, stavar man inte ”itne” eller ”plus” med 2 s osv, så är det väll ändå så att man fattar vad som menas, att man orkar lägga ner så mkt tid på att klaga på sånt går över mitt förstånd. För jag misstänker att det måste finnas något intresant i det man skriver om folk fortsätter att läsa. Och även om jag själv kan hålla med om att det ser lite bättre ut och är lite roligare att läsa om allt är perfekt grammatiskt och utan stavfel, så är det ju en blogg som innehåller livstil, och  poker. Och inte en blogg i menadsbyggning och rättstavning.

Nog om det.

Intresant disskussion iaf. Den började väll av att nån snubbe skrev en kommentar till mig om hur jag kan kalla mig pokerproffs när jag är back på turneringar på 1site på nätet. Och jag svarade han att turneringar online har lite för låga buyin och lite för mkt folk för att jag ska motivera mig till 100% jag önskar själv att jag kunde göra det bättre men jag kan det inte riktigt utan föredrar att spela cashgame när det kommer till internetpoker, och främst då Omaha. Igentligen brukar jag inte bry mig nämnvärt när det kommer ett ”ORGINAL”  som ”Jonas” eller vad han nu hette och ska vara så duktig och tro sig veta allt utan att igentligen ha någon koll och mest snacka massa goja om saker han inte vet. Men jag valde att svara honom och det är väll kanske det som nu har lätt till denna debatten. inget fel med det jag gillar debatter och tycker det är intresant. Och det är bara att fortsätta skriva kommentarer om vad ni tycker och tänker.

Ska även nämna att jag verkligen tycker det är kul och possitivt med er som lämnar kommentarer och tankar på ett ”bra” sätt utan att vara dryga eller besserwissers.

Dags för ett bad..

Ciao!

W.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB