Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Köpenhamn, ute på dålig read..

av William Thorson

Tja igen. Angående radbrytningar etc, så försöker jag göra dom, men har precis köpt en ny dator en Mac Book, och den är sjukt krånglig att förstå sig på. Har typ inte lärt mig den alls ännu, och trots att jag gör radbrytningar så ändrar den och trycker ihop all text här i aftonbladets blog del.. Får ta och lära mig den lite mer, var meningen att Lina Olofsson som också har en Mac och haft länge skulle visat mig en del här i köpenhamn men har inte blivit av ännu, så tyvärr blir det en till blogg på det sättet, fattar att det är jobbigt, så ska ta och reda ut hur den här datorn funkar en gång för alla. Mac är verkligen helt annorlunda, jag får inte ordning på något..

Dom flesta som läste min senaste blogg såg väll att det inte var mycket som blev rätt där, iofs vann ju Ilari Sahamies årets online spelare, men Peter Eastgate som jag var 100% säker på skulle vinna årets livespelare, priset som jag själv skulle dela ut var inte ens nominerad, sick! Okej jag hade inte kollat upp vilka som vann den danska nomineringen men att han inte skulle vara nominerad där fanns juh inte. Nu vann Peter Eastgate 2 andra pris ”Årets Rookie” och ”Årets prestation”. Men jag tycker ändå det är mycket sjukt att han itne vann priset som årets Livespelare, nu vann istället Patrick Antonius priset, och jag tycker att han är Scandinaviens klart bästa spelare, men!! årets livespelare handlar ju också om hur man presterat under året, och Eastgate vann WSOP main event ffs!!? Eller har folk redan glömt det, som yngsta spelaren någonsin och dessutom har han backat upp det med ett par bra resultat till. Jaja, vet inte hur dom tänkt, men dom har väll resonerat att han ska få 2 priser ändå och att det räcker! Men jag tycker det är fel, är man bäst för året ska man kunna vinna allt som går att vinna! Dessutom är det mycket större att vinna årets livespelare än att vinna årets prestation. Men men. Nu är det som det är och blev som det blev, en lika stor skräll må juh vara att Anette Obrestad inte vann årets kvinliga spelare, vet inte alls hur Juryn har resonerat där, men i mina ögon är det mycket märkligt, hon är ju totalt överlägsen dom andra som var nominerade, och hon såg verkligen chockad ut när Gus Hansen läste upp en annans namn på scenen. Sen ska man väll inte ta äran från dom som vunnit heller, men då jag tyckte det va fel att inte Eastgate fick pris så tkr jag kanske det var ännu mer fel att inte Annette fick det. Nog om det.

Efter festen som var i måndags blev det en relativt lugn tisdag med mestadels fifa09 på playstation 3 och lite andra spel i Pokerstars players lounge, som är riktigt nice, jag och Johnny Lodden har kört ett gäng matcher nu och även ett par andra har varit inne och bytt, bets är ju ett måste, men just nu ligger Johnny tyvärr fortfarande plus.

Till pokerbiten så gick jag in i turneringen dag 1B och kände mig på förhand ganska laddad måste jag säga, men jag åkte ut på ett marginellt spel från min sida och rätt och slätt en dålig read av mig.

Så finns inget att skylla på men ska ta och förklara lite kort hur jag tänkte. Jag började med att få väldigt många spel bara händer, ville egentligen spela lugnt från start och inte blanda mig i så mkt, men det var svårt för bordet såg ganska fint ut, och fick en hel del händer som måste spelas, såsom 88,99, AK, AQ ,AJ 89 suited etc..

Tyvärr så lyckades jag tappa lite ändå då flopparna inte riktigt stämde överens med mina kort. Så hade väll tappat ner till runt 6500, medans en kille på bordet hade spelat upp sig till runt 25000, han hade inte alls utseendet av en aggressiv spelare men ändå hade han spelat var och varannan hand, så jag var lite kluven på honom, så först när han höjde igen så försökte jag höja om honom i position med en halvhand bara, det gick tillbaka till han och han slog om igen. (spelet fick 150 jag gick till 450 han gick till 1100) alltså en liten raise och jag foldade min QT. Bara några händer senare slår han upp igen till 250 jag säger 750 med JJ och han säger ganska snabbt 2850, jag börjar fundera över handen för jag vet ju att om jag väljer att spela handen så är det för alla mina chips, iaf nästan garanterat, så jag börjar fundera på varför han slog om så mkt nu men så lite innan, och börjar mer och mer intala mig själv att det måste vara AK, hade han haft AA lr KK hade han slått om mindre kände jag, helt klart. Dom händerna räknade jag bort. Så jag började fundera på att det bästa spelet var att syna och se så att floppen inte kom A eller K eventuellt en dam skulle kunan vara jobbig men isf blev mitt spel att jag stoppar in resten av mina drygt 6500 som blev kvar oavsett flopp om den inte är A eller K. Och så bestämde jag mig, floppen kom nu en väldigt bra flopp tyckte jag först, 9 7 2 alla klöver och jag hade 2 svarta knektar. Killen tvekar lite och sätter mig all in ajg synar snabbt, en ”Phil hellmuth” syn nästan kan man säga, och blir såklart mycket tilad när jag ser han vända upp 2 svarta damer.

Blev direkt besviken på mig själv, hur jag kunde intala mig så säkert att det var just AK, det kunde ju faktiskt lika gärna vara QQ men det passerade knappt min tankegång alls. Nu kom ju även en Q på turn så man var drawing dead, men jag menar preflop, jag hade aldrig spelat mot killen innan och ska såklart inte vara så säker i min read då, så har igentligen inga ursäkter eller någonting, kan bara summera med ett ord, DÅLIGT SPELAT! Skulle med min stack bara synat hans raise pre och sedan tagit nya beslut efter floppen, hade nog förlorat en hel del på handen ändå, men inte allt tror jag inte.. Eller när jag nu valde att reraisa honom så kunde jag mycket väl lagt min hand när han slog tillbaka. Egentligen tycker jag inte det är fel att gå på sin read, men man ska inte gå på en read som är baserat på 90 minuters spel mot någon, man måste ge det mer tid och forska ut vad det verklgien är för typ av spelare man möter, det är svårt att hinna skaffa sig en säker read på 90 minuter, så helt klart var det fel från min sida. Mycket keligt såklart, men mycket enklare att släppa en turnering där man ”gjort bort sig” än en turre där man får en sick bad beat.. Så det känns okej ändå. Just nu har jag inte bestämt mig om jag stannar kvar i Köpenhamn eller om jag sticker hem i morgon. Beror lite på hur mkt saker jag behöver göra här osv. Men lutar åt att jag försöker åka hem i morgon, syrran fyller år osv, så det kan vara kul att vara hemma då..

Har faktiskt en kul sak att berätta med, är chockad själv, hade glömt att det faktiskt kan gå bra 🙂 min häst Jolie Girl (som jag deläger med tobias Persson och 2 från stockholm) vann igår på v64 på solvalla, med 20 meter från dödens, det var sick kul! Såklart hade jag glömt spela för första gången i livet på min egen häst, men det verkade vara medicinen. 🙂 Var kanske inte det tuffaste loppet man sett, men att gå från sista häst fram i dödens, knäcka ledaren och sedan vinna åkandes med 20-30 meter va sjukt imponerande och roligt.. Hoppas att det kan bli mer trevligt med den pollen..

Nu ska jag leta upp Johhny Boy och få igång lite mer FIFA i loungen…

Srry angående radbrytnings skiten, får ta och lära mig Mac Maisen snart..

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB