Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Svackor.. positivt tänkande etc..

av William Thorson

Hola!

Har fått lite kommentarer på att jag inte ska påpeka så mkt att man är kall och tänka positivt istället..

Såklart är det så, jag om nån hatar normalt folk som gnäller och berättar för mkt bad beats etc hela tiden.. Men poker handlar extremt mycket om självförtroende. Det är däfrör jag försöker pausa när jag är på bad runns och spela lite mindre för att bara gå ner i nivå hjälper inte alltid då man har så mycket i huvudet, och just själförtroendet är sämre.

Men helt klart måste man tänkte mer positiva tankar det blir ju aldrig bättre av att tycka synd om sig själv och gnälla över bad beats. Bad beats har alla, och i det långa loppet så borde det jämna ut sig så nästan alla har lika mkt tur och lika mycket otur. Det är samma vare sig man är proffs eller inte så drabbas man av att man blir kall, spelet låser sig osv. Och det är nog rätt, just nu känner jag av en bad beat mer än vad jag gjorde förr, man kanske fick lika många innan men man jobbade vidare ändå, och tvättade bort dom och tänkte positivt, och det är ju dit man vill hitta, för tänker man tankarna att manska bli utdragen hela tiden eller att någon annan har en bättre hand än dig själv vad du än har så är det till slut omöjligt att spela ett A-game. Man blir vek och vågar inte value betta när man ska det, och man blir passiv och synar kanske hellre istället för att höja och så bjuder man in någon att sätta ett billigt drag etc. Vilket i slutändan gör att du inte spelar ditt spel överhuvud taget. Man synar i vissa lägen som man hade foldat när man hade självförtroendet på 100%.

Så helt klart är det bland det viktigaste för ett lyckat spel och ett bra resultat, att ha självförtroendet på plats, och tänka positivt.

Men det är svårt att skriva i bloggen att man är het och det går bra när man är kall. Vore ju en ren lögn. Därför jag också ligger lite lågt med liret på nätet, jag har ingen riktigt motivation, och känner att just nu så är det bara häxeri så därför får det bli lite lugn och ro tills man känner att man är ”på tårna” igen. Förhoppningsvis är man där snabbare än man tror.

Jag tror många förlorar mer än dom hade behövt om dom bara insett att det är kallt och att självförtroendet samt oturen gjort att man inte spelar sitt spel, och då tar ett break från spelet. Många lägger alldeles för mkt för att dom inte ger sig, även jag har gjort det många gånger.

Nyckeln till framgång är att spela A game så ofta som möjligt och att inte förlora för mkt i dåliga perioder. Och hur man kommer ur dom är att kliva av i tid, går det dåligt en period i rad så ta en break eller om du tvunget vill spela, gå ner ett par nivåer, och bygg lite självförtroende där. Kom sedan tillbaka till din vanliga nivå med ett bättre självförtroende.

Jag vet så många som bränt hela sin bankrulle i dåliga tider. Jag har själv varit slarvig många gånger. Och är det fortfarande men juh mer man tänker på att inte tilta eller att förlora för mkt i en svacka juh mer pengar kan man rädda.

Väldigt många spelare förlorar så mkt mer än dom hade behövt om dom bara hade tänkt efter ett par gånger innan det är för sent, pokern försvinner ju inte imorgon den finns kvar, går det dåligt så är det ju inte jätte konstigt att stänga ner datorn ett par dagar och sedan komma tillbaka kanske på nivån under den man slutade. Men många väljer istället att ta ett skott på en eller ett par nivåer högre och då kan katastrofen vara ett faktum. Dom flesta gångerna är det så, men sen så är juh ”problemet” att vissa gånger så lyckas man vinna igen en ”jätte förlust” på sin vanliga nivå, på en väldigt kort period när man tar ett skott på en högre nivå. Vilket sitter kvar i huvudet och då försöker många göra detta flera gånger. Men i det långa loppet så är detta det sämsta sättet. Det är bättre att aldrig ta ett skott, möjligtvis kan det vara ett alternativ efter en större vinst att ta en % av vinsten och skotta med och kliva direkt om det inte går. Men rekomendationen är att aldrig ta ett skott, det kommer bara leda till att man längre fram i tiden gör detta fler gånger och det kommer sluta i ”katastrof” för dom allra flesta.

Nu ska William iväg till klubben och lira lite med det gamla gänget. Tror det är en 500kr med 3 rebuys. Kan bli trevligt. Kanske tom hittar tillbaka lite spel där, om inte annat så blir det ju alltid lite surr och lite bira.

Lycka till till alla läsare. Cheers!

W.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB