Williams pokerblogg

med William Thorson

Arkiv för March 2009

- Sida 1 av 2

Kalas, lite trav etc..

av William Thorson

Tja igen..

Håller med om att handen kan ses som färdig diskuterad, anledningen att jag var tvungen att ”älta” den lite extra är att så många alltid har en tendens att inte förstå vad man skriver första gången, jag har tex alltid försökt att förmedla budskapet att jag tycker att Durr är en mkt god spelare men att jag tycker att han spelade just denna handen mkt dåligt. Ändå kommenterar så många att hur kan man bedöma Durr när han är en av dom bästa på nätet osv. Jag bedömmer inte hans spel överalag utan i denna handen, samma gäller Eastgate och Barry. Jag står iofs fast vid att de 2 sistnämda kanske spelar lite för högt då dom inte verkar kunna ta samma beslut som dom skulle gjort om dom spelade lägre. I poker måste du kunna ta samma beslut som på en lägre nivå om du går upp på en högre, kan du inte göra det spelar du över din bankrulle och då borde man inte spela på den nivån.

Men nog om det nu, va bara en intressant hand att diskutera, vissa står fast vid att dom tycker Durr spelade rätt andra ändrade sig och förstår att just denna handen spelade han kanske inte helt bra. Även det faktum att man måste inte spela alla händer bra för att man är bland dom bästa i världen, i poker gör alla misstag, även så behöver man inte ha spelat en hand bra för att man vinner potten. osv..

Kul diskussion iaf..

Svar på lite andra frågor, angående frågan vad jag tror/tycker om Gus påstående om colusion så vet jag faktiskt inte. Såklart är det lite märkligt spel av ”Urindanger” för en hand som QQ88 spelar sig mkt bättre i en flervägs pott än heads up mot någon som man vet garanterat har AA, juh mer spelare ju bättre odds får man ju att flopp ett set.

Dock som jag sagt innan så spelar man ju inte alltid en hand på samma sätt och ibland så bestämmer man sig för att ”gambla”. Sen är det juh ev. lite märkligt att det är just Urindanger och Omgclay som är i handen då dom har tagit % i varandras spel många gånger när det iaf gällt vissa heads up games. Men jag kan inte bedöma om Gus har rätt eller fel, det får stå för dom att tro. Jag tror nog inte dom skulle riskera att anklagas för fusk eller samarbete när dom har så extremt stora bankrullar, men som sagt jag vara sig vet eller vill spekulera i vad som gäller. Vet inte varför Gus drog upp det i chatten om jag ska vara ärlig, får ju honom att framstå som en dålig förlorare bara egentligen. Men poker är ju som många andra spel/sporter, det formar vinnarskallar, och ibland när man förlorar som tänker man inte på vad man skriver/säger. Men som sagt, jag vet inte alls, och vill egentligen inte tycka till om det mer än så här. Det är bättre dom får lösa det själva..

Nån annan frågade om travtips till imorgon. Kan väll börja med att säga att jag tror Triton Sund slår Luddes häst från dödens, även om Ludde själv skriver att han inte tror det finns en chans i travronden. Men jag tror han har fel jag tror Triton Sund krossar den från dödens. Så med andra ord tror jag även att Triton är en bra spik, dock är det väl ingen rolig spik då den lär bli ganska stor favorit. Min kompis Tobias Persson som även är delägare i många av mina hästar har även köpt en ny häst som startar som favorit i V75 på lördag. Le Vent A Change som startar som nr 5 i avd5. Den var riktigt bra senast, men den är inte så snabb ut och det luktar dödens, tror den har bra chans men tror med tanke på distansen att det kan vara en favorit i fara. Hade det varit 2140 hade jag trott det var en bra spik. Tror istället Luddes i första Chili Ås har en bra chans att leda runt om och den är bara 24% streckad. Jag tänker iaf försöka fälla favoriten Power Nap där, och kanske blir det spik på Luddes, har inte bestämt mig ännu. Tycker att Hoty Toity Face är första häst i DD1. V75:6 men tar även med Luddes häst där då den bara är 8%, och riktigt bra i ordning. I sista så tror jag väll att Gooparnas häst Quaricio Du Chene är kanske bästa spiken i omgången, men jag vägrar ge upp på Superior As som jag tycker är en mkt bra häst. Så kanske blir ett joker system denna veckan då kan man juh ta Quarcio som A  häst och gardera med lite B hästar.

Så det är väl lite om mina tankar till er travintresserade, en kul spik kan då vara Chili Ås i första. Men Triton blir nog min spik på alla system. 75% är den, men det känns ändå som att den inte kan förlora oavsett om det blir spets eller dödens. Tycker att det på förhand ser ltie väl favorit betonat ut, men att spika några av sina ideer och sedan ta bort favoriterna i dom andra och hoppas det smäller lite så kanske det kan bli fin utdelning ändå..

Nu ska jag ut med tjejen på middag och sedan blir det eventuellt en bio, imorgon blir det fest då jag fyller år i helgen.

Lyckat till med travet och med pokern allihop.

L8er.

William

Sista tillägget angående Highstakes handen. Sverige snart..

av William Thorson

Jupps , lite delade åsikter angående Highstakes handen..

Så är det ju alltid, många tycker olika. Vad som är lite underligt är bara hur vissa resonerar, köper verkligen dom som är av en annan åsikt än mig, alla tycker såklart inte som jag. Men vissa som har extremt konstiga resonemang, att resonera att bara för att Durr är en av dom absolut bästa online spelarna i världen så får man inte kritisera hans spel, och folk menar att han inte gör några misstag och det är en tanke bakom allt. Så är det juh absolut inte, alla bra spelare gör misstag och spelar potter dåligt ibland. Så även Phil Ivey och Patrick Antonius som jag personligen tkr är världens 2 bästa ”all around” spelare. Dom gör eventuellt mindre misstag än många andra bra spelare osv. Men att tro och säga att dom skulle spela alla potter rätt året runt är ju ganska naivt.

Jag har personligen all respekt för Durr, även för Eastgate som lyckades vinna WSOP main event vilket är riktigt imponerande, och även Barry som är en mkt duktig spelare. Men för den sakens skulle så spelar dom såklart inte alla händer rätt. Och denna handen tycker jag att dom spelade mkt dåligt. Detta är juh som sagt min åsikt och jag menar inte att folk måste hålla med, men att resonera att man inte kan kritisera Durr för att han har vunnit mkt pengar och spelar högt online är ju ganska fel, i poker gör alla misstag, vissa fler, somliga färre..

Jag tror som många säger helt klart att Durr betar på turn i denna potten just bara för att det är Barry och Peter han möter och han tror att han kan få dom att lägga många händer, men jag tror även att Dwan har missläst hur starka dessa 2 egentligen är och betar mest för att hoppas att dom ska lägga halvdana händer, jag tror kanske att Durr först inte inser att dom verkligen är så starka som dom är men att han snabbt efter potten verkligen själv inser att dom egentligen va så starka.

Att kritisera någon för ett spel i en pott gör juh inte att en spelare blir dålig, man kan spela dåligt i en hand och fortfarande vara den bästa spelaren vid bordet eller i världen. Det har inget med det andra att göra.

Jag tyckte bara att det var en intressant hand att analysera just för att jag tyckte att alla spelade handen riktigt dåligt. Att säga att en bluff eller en bet är bra bara för att man vann är helt fel, man kan spela dåligt och fortfarande vinna potten, att man vinner en pott betyder inte att man spelat bra eller rätt. Det är ju samma som att säga att när man gick all in med 44 före floppen mot AA och hade lika stora stackar i ett sent skede av turneringen för att sedan ha turen att hitta en 4a på river så spelade man bra och det var rätt spelat. Det har juh ingen som helst logik. Samma är det med en bluff, man kan få en bluff att fungera utan att bluffen egentligen var bra. Man måste ju kunna analysera hur ett sådant spel kommer att fungera i det långa loppet, en pott kan man inte sätta statistik efter.

För att Durrs bet ska vara bra så måste han få både en triss och AA att lägga sig på ett sådant här blankt borde utan varken stege eller flush ute ca 56% av alla gånger, och säga att om en liknande situation som denna ska fungera att dom ska lägga 6 ggr av 10 är i mina ögon totalt, totalt fel. Jag skulle faktiskt säga att dom max lägger denna en gång på 10 och det var denna gången, varför dom gör det vet jag fortfarande inte. Dom som tror att Dwan får 2 spelare att 6 ggr av 10 lägga en triss och AA på 2-2-T-7 bordet tror jag är väldigt fel ute. Jag kan såklart inte säga att alla ska hålla med mig, men själv är jag 100% i mitt huvud.

Jag förstår och håller även med dom som säger att Dwan betar för att det är just Eastgate och Greenstein han möter och håller helt med om det och hade det varit 2 andra spelare i potten så hade han nog gett upp, men för den sakens skull så betyder det juh inte att spelet är rätt, jag tycker att Durr gör en dålig bet för att jag tror faktiskt inte att han insett HUR starka dom egentligen är, visst han ger dom 2 stora händer man jag tror inte att han kan tro att han ska få en triss att folda och sedan AA att folda så att det blir ett bra och lönande spel i det långa loppet. Dock så gör alla pokerspelare många gånger en bet som kanske itne är så bra och kommer undan med det, det händer alla. Men det betyder som sagt inte att spelet i sig måste vara bra eller det rätta. Bara för att det fungerade den här gågnen vilket är väldigt extremt i mina ögon så betyder det inte att det var bra eller rätt.

Däremot är jag helt enig om att Durr är en jätte bra spelare. Det verkar inte som folk fattar att det är inte att säga att dessa 3 spelare är dåliga jag vill få fram, utan att dom spelade EN pott dåligt. Jag menar om Durr, Ivey, Antonius, Negreanu aldrig spelade en pott fel, så skulle dom ju alla vara rikare än Bill Gates snart, kan man spela alla potter rätt alla dagar 365 dagar om året så skulle dom ha alla pengar i pokervärlden.

Dock är det kul att folk har olika åsikter det gör det juh mkt roligare att disskutera och analysera.

Men dom som tror att Durrs bet i detta läget skulle funka 6 ggr av 10 och står fast vid det tänker väldigt annorlunda än mig iaf. Dock inte sagt att det är fel. Det jag även vill säga är att detta är ett cashgame, inte en turnering. I en turnering så kan det många ggr vara rätt att folda när man har kanske 52% vinstchans för att man nästan förlorar hälften av alla gånger och alla dom gångerna så åker man ur turneringen och kan itne köpa in sig igen vilket gör att man inte kan vinna. Men om du får in alla dina pengar varje gång du har 52% i ett cashgame så är det ett vinnande spel i det långa loppet. Får du in 10k mot 10k 100 ggr i ett cashgame som 52% mot 48% så kommer det bli 100 potter på 20 000 dollar och du kommer att vinna 52st. Du kommer alltså att stoppa in 10k x 100 alltså en miljon dollar (1.000 000$) och få tillbaka 1 miljon 40 tusen dollar (1.040 000$). Alltså komme du i det långa loppet plussa 40 000 dollar på att spela på detta sättet. Men i en turnering så är du ute om dom 48% inträffar och du förlorar därmed alla chanser att vinna. En turnering handlar om att överleva, medans ett cashgame handlar om att hela tiden spela rätt och att få in alla pengar som favorit kommer i det långa loppet göra dig till en vinnare. Även om %:en kan gå emot dig under en pott eller ett par eller under kortare perioder..

Asså grejen är juh bara som i Eastgates situation, han har själv en 2a, på bordet 2 2 T, ska Durr ha TT lr A2 eller då en bättre 2a 56% av gångerna? Det är totalt absurt i mina ögon, visst Durr kan ha TT lr A2. Men folk kan ju inte mena att han ska ha det nästan 6 ggr av 10 och dessutom när du själv blockar en tvåa..

Grejen är med cashgame att det är ingen skillnad på att spela 5/10 eller att spela 50/100 elelr att spela 500/1000. Man måste kunna spela lika dant, man måste spela rätt allt handlar om x antal big blinds man har och att spela % korrekt i det långa loppet. Man kan inte börja bli skraj för att det är 200 000 dollar man spelar om på en nivå på tex 500/1000 och börja tänka på pengarna, 200 000 dollar på 500/1000 är exakt samma som 20 000 dollar på 50/1000 eller 2 000 dollar på 5/10. Man måste spela lika dant. Och jag kan lova att Mr Eastgate eller Barry inte hade foldat för 20 000 dollar på 50/100 eller 2 000 dollar på 5/10 men nu foldar dom för att det blir mkt pengar, och då spelar man på en nivå som är obekväm, detta måste alla som läser förstå. Att det är matematik och antal big blinds man spelar med, man kan inte börja tänka att bara för man spelar 500/1000 så är pengarna mer värda, man kan som Ivey en gång sa inte sitta och tänka att idag förlorade jag ett hus, lr 5 volvo, eller 4 Porche Cyennne. Då kommer man att spela dåligt, man måste se pengarna som ett verktyg som i det långa loppet ska generera en vinst. Det är marker man spela med, man kan inte tänka att nu betar jag en bil, ett hus eller en månadslön då komemr det att påverka negativt. Jag minns mkt väl just detta med Ivey han sa det i en intervju angående spel i Bobbys room på blindarna 4000/8000. Och att man måste tänka som att det är vilket annat gejm som helst, man kan inte värdera pengarna i saker, för då kommer man inte kunna vinna.

Jag förstår att det är svårt att förstå för många av er som spelar lågt, att man kan spela om dessa summor, men dessa killar har extremt mkt större bankrulle än oss andra och många av er som spelar lågt extrem mkt större bank rulle. Så det ska inte skilja på när dom synar 200 000 på 500/1000 än vad det är när ni synar 2000 ni som spelar på 5/10, det är exakt samma sak. Exakt samma, och om man inte kan tänka på samma sätt så spelar man för högt och pengarna har för stor betydelse. Alltså ska man ient sitta där, och detta tycker jag är precis vad det är för Barry och Eastgate. Jag tror ingen tror att om det hade varit till exempel 50/100 dom spelade och durr betade 10.500 på turn att någon av dom hade foldat. Men 10 500 är exakt samma på 50/100 (105 big blinds) som det är att beta 105 000 på 500/1000 (105 big blinds).

Hänger ni med?

Vem foldar triss i 2or mot en super aggresiv spelare på 50/100 för 10 500$ eller på 5/10 för 1050$. Ingen gär det. Kanske en gång på 10 max, men att ni ska tro att om situationen händer på 5/10 eller 50/100 att dom ska folda triss och AA 56% av gångerna. Det är så ”far off” totalt far off… max 1 på 10 säger jag och då har jag ändå varit generös i min räkning så som jag ser det.

Har stor respekt för killen till höger (Tom ”Durr” Dwan)..

När man sitter vid ett bord så kan man inte räkna om pengar i saker bara för att man spelar högt, spelet är det samma vare sig du spelar högt eller lågt, det handlar bara om vilken bankrulle du har, och kan man inte ta samma beslut på en nivå som är 500/1000 som man skulle gjort på 50/100 så spelar man för högt och för obekvämt. Punkt slut. Dom som inte håller med, fine då har jag inte kunnat förklara eller så har ni bara ett helt annat tanke sätt. Vilket som är fine. Jag har inte dragit upp detta för att kritisera dom som spelare i det långa loppet, förutom då att jag står fast vid att Barry och Eastgte spelar på en nivå som är obekväm för dom. Detta gör dom inte til dåliga spelare, det finns 1000 tals spelare som är jätte bra som inte spelar i High stakes poker mot dom bästa i världen. Vad gäller Durr, han är bekväm på nivån, och jag tycker han är en mkt duktig spelare, men jag tycker att han spelade just denna handen dåligt..

Nu är det faktiskt nog den sista bloggen angående detta, men fortsätt gärna kommentera. Förutom ni en eller 2 som inte har något vettigt att komma med och bara skriver dryga grejer, er ger jag inte 5 öre för ändå. Men alla ni, både ni som inte håller med och ni som håller med tycker jag är mkt intressant att diskutera med. Jag är som sagt medveten om att allt jag säger och skriver inte alltid är rätt och att inte alla är av samma åsikt, men jag tror nog att en del kommer att inse vad jag verkligen menar med den här bloggen, iaf om ni verkligen försöker läsa det jag skriver, och inte tror att jag försöker vara duktig och kritisera Durr som pokerspelare. Vilket verkligen inte är min avsikt. Jag har stor respekt för honom.

Vidare så är det dags att dra säg hemåt mot Sverige imorgon. Blir ett par dagar hemma, fyller år i helgen så blir väl nån fest osv. Ocn sedan ska jag till Vancouver och kolla ett par matcher som Mats Sundin lirar, ska bli mkt kul, och det är väll en 50 pers där ute som kvalat in till just detta, så er lär jag träffa där, ska bli mkt kul. Man har ju kunnat kvala till detta på Pokerstars under en tid och nu i början på April är det dags. Ska bli mkt kul, jag har faktiskt aldrig sett en NHL match. Och att se sporter som Hockey, Fotboll, Basket live är juh något helt annat än att se det på tv, stämningen och allt gör det hela väldigt speciellt.

Nu ska jag ta mig en dush här och sedan blir det en middag.

Fortsätt gärna kommentera vilket bara gör det roligare.

Tills nästa gång, lycka till med liret vare sig ni lirar på 0.5/1, 5/10 eller 50/100. Eller för den delen 500/1000 :p

William.T

Lite tillägg till senaste blogg.. High stakes etc..

av William Thorson

Forts. ang. Durr, Eastgate, Greenstein handen..
Fått många kommentarer här så skriver här istället för att kommentera nere i kommentar fältet..

Så här är det med handen. Iaf i mitt tycke och jag är rätt säker på att det är som följande ur Durrs synvinkel.

Barry höjer utg, Durr synar med QT suited vilket är en kreativ hand, jag tror tack vare positionen att Durr inte hade synat med j2, q2, k2, suited lr lägre han kan såklart göra det någon gång om han är tilt men än så länge har han spelat bra i highstakes och inte visat dessa tendenser, vad många av er som kommenterar inte riktigt tycks veta är att live spel skiljer sig stort mot online spel, folk spelare inte lika mkt händer live eller lika galet, Durr kanske ev kan spela en k2 suited online i samma situation som denna men live så spelar man något tightare. Kolla bara på Ilari ”Ziigmund” Sahamies, tycker ni att han är lika vild i highstakes som han är när han spelar på nätet?? Nej Nej Nej långt ifrån, givetvis har han haft dåliga kort, men spelet blir inte samma online som live, online så spelar Ilari aggresivt även med dåliga kort. Tror att många som mig verkligen ser att det inte är samma Ilari som sitter i HS5 som det är som lirar på nätet under ”Ziigmund”..

Vidare med Durrs tankar i just denna handen så på floppen när han raisar till 37k så hoppas han bara att alla ska folda han har ingen riktig tanke bakom spelet här, sen synar Eastgate och Barry och nu inser han att dom har starka händer, men jag tror ärligt inte att han först inser hur starka dom verkligen är, sen kommer turn bägge ”kycklingarna” checkar till Durr som slänger in en ”desperat” bet på 105k och bara hoppas att dom ska folda. Jag tror inte att det är mer tanke bakom beten än att Durr vet att Barry och Eastgate är dom 2 vekaste vid bordet och han hoppas dom ska folda ”hyggliga” händer. Jag tror att när han slängt in beten så direkt inser han hur dålig beten är och kommer på att om han gör denna beten i samma läge 10 ggr så kommer han att förlora den 9 ggr. Det finns inte att dom ska lägga tex en 2a, jag tror faktiskt inte förens efter han gjort sin bet att han inser att Eastgate måste verkligen ha en 2a, han hoppades nog först att Eastgate skulle ha tex JJ lr QQ vilket jag inte tkr är rimligt alls men såklart inte omöjligt. (men potten är så död på floppen i Eastgates position då han inte lagt in en dollar, så QQ JJ vore relativt lätt att bara kasta). Men sen kommer han snabbt på att Eastgate verkligen måste ha en hand, vilket man ser efter handen hur han kan pusta ut när bägge i denna potten ”åsnor” foldat..

Jag håller med alla som skriver att han hade inte gjort detta spelet mot Doyle och Eli, helt klart inte, men beten även mot dessa tkr jag är mkt mkt dåligt. Han representerar verkligen ingenting, även med k2 suited lr Q2 suited så hade han inte betat 105k?

Varför kan han inte beta 105 k tänker ni? Jo för att om Durr hade haft A2 K2 Q2 suited så hade han ju 1. själv varit orolig att Peter lr Barry kan ha TT och Eastgate kan väll tom ha T2,(spelar han 24 där så kan det lika gärna vara t2) och då hade han lagt en mer lagom bet kanske på 55 till 80k, bordet är ju totalt ofarligt då det inte finns några flush och stegdrag, (så har Durr bästa handen så är den det dom flesta ggr även på river) och om någon har ett över par så låt dom betala för 2 outs då. Denna bet representerar verkligen ingenting. Och vad Eastgate sätter honom på fattar jag faktiskt inte. Är man så vek så fattar jag varken varför man sätter sig i High Stakes Poker eller framför allt inte varför man köper in sig för 500k? Hur ska han någonsin vinna en stor pott om han tänker folda varje gång han har triss på ett totalt ofarligt bord?

Ska han vänta och hoppas flopp str8 flush mot nutflush eller? LOL detta är NL Holdem. Många spelare hade inte end foldat 2-4 där i Omaha, och där har man 4 kort. Asså det finns inget försvar i mina ögon. Asså även om han tror Durrs range kan innehålla en 2a som tex k2 suited lr A2 suited. Så måste han ju inse att det är sjukt mkt oftare som Durr bluffar än vad han har en 2a i handen. Särskilt i en pott som denna då Durr har extremt dålig position på bordet, Barry höjer utg och Durr är ”next to speak” han vill inte komma in med en dålig hand här när han vet att Benjamine, Eli, Ilari, Daniel alla kommer att syna bakom och ha position på honom.. Durr är mkt vild, men han är inte dum, han har inte vunnit sina miljoner dollar på att spela k2 suited i första position det kan jag lova. Hade han varit på knappen lr cut off så hade jag kunnat ge han en två i hans range, eller om han själv hade öppnat potten.

Även om Durr vet att Barry är jätte tight och att om han floppar ut honom kan han vinna en stor pott, men han skulle aldrig komma in i första position efter när Barry raisar utg, med en k2 q2 j2 lr nedåt, det är nästan 100% särskilt i detta läget. Där har ni alla fel fel fel. Det är iaf min 100% åsikt. Vad ni tar fel är att Durr är aggro men han är inte dum i huvudet.

Vidare så har Barry hjärter A i sin hand vilket gör att Durr inte kan ha A2 hjärter, vilket lämnar Durr kvar med enda chansen att ha just A2 i ruter. Dom andra 2orna finns på bordet. Så från Barrys synvinkel efter att Eastgate har foldat så är det en hand i leken som slår honom, då jag inte tror Durr betat så mkt med TT på turn. Och det är A2 ruter. Och dom gångerna Durr har den handen så grattis. Då får han dina 200k och du får reloda, (köpa in mer chips), om du tkr att ett inköp är för mkt att lägga så spelar du för högt. Finns ingen som inte hade lagt ett inköp (i detta fallet 200k) på en lägre nivå! INGEN! Så då spelar man obekvämt. Jag menar räkna bara oddsen från barrys vinkel när Eastgate har foldat.

Potten är 125 k ca, Durr har betat 105k barry sitter på 200k. Om han nu stoppar in så bli potter 125+105+105 + barrys raise på 95k 335k +95 =430k varje gång durr foldar så tar barry hem potten på 430k. Varje gång Durr synar och har han slagen så kommer han förlora 200k minus dom gångerna han sätter sin 2 outare med ett A på river, lr ev en 1 outare om Durr verkligen har A2 då.

Så varje gång Barry stoppar in och har rätt och Durr foldar så får han 430k för sina 200 som han stoppar in. (vinst 430-200=230k)  totalt (105k plus 95k raise allin)

Så varje gång han har rätt kommer han vinna 230k och varje gång han har fel kommer han att förlora 200k. Sen finns det då ca 2.5- 5% chans att han drar ut om Durr tex nångång skulle ha 1010. Så om vi räknar enkelt.

Varje gång Barry har bästa handen +230k varje gång fel -200k,  200k / 430k. =46.5 %. Asså barry måste bara ha rätt 46.5 % av gångerna. Lägg sedan till att han av dom gångerna han har fel så drar han ute i snitt 3,7% så barry behöver egentligen inte ha rätt mer än runt 45% av gångerna för att spelet ska vara rätt.

Asså LOL ska Durr representera TT lr A2 där mer än hälften av gångerna det är ju absurt i mina ögon. Totalt! Jag skulle säga helt ärligt max 1 på mellan 20-50 kanske tom mer sällan så som potten spelas.

Fattar inte om dom bara tappade hjärnan bägge 2 lr vad som hände?

Vidare så försöker jag inte ta heder från Durr, vill verkligen framhäva att han är en extremt god spelare en av dom absolut bästa online även om jag personligen rankar Patrick Antonius som den bästa och även Ilari som bättre när det kommer till Omaha. Men overall med NL och PLO online så är han väll kanske bäst i mina ögon efter Antonius. Iaf nån stans i toppen där.

Men i denna handen så var han helt ute och cyklade han slängde in en bet på turn där jag inte tror det va mkt tanke bakom, och kom undan med det för att dessa 2 andra verkar spela i ett game dom inte är bekväma i. Inte alls. Man måste kunna spela lika dant på alla nivåer annars spelar man för högt. Och jag måste säga att det verkligen ser ut som att Eastgate och Barry gör detta just här.. Men men..

Och sen tkr jag att JA det är brutalt dåligt spelat av Eastgate med, okej Barry kan ha slowspelat TT bakom när han synar på floppen, men barry kan ALDRIG ha en 2a så den kan Eastgate räkna bort, för alla vet att barry aldrig spelar en suited 2a under the gun. Så då är ända handen Barry kan ha TT som slår Eastgate, men chansen är ju mkt större det är KK lr AA. Och Barry har ändå inte mer än 40% av Eastgate stack så tkr Eastgate bara ska syna, och då vet han sen om Greenstein ställer att han har TT nästan garanti, för synar Eastgate 105k där så vet Greenstein att han har minst en 2a, kanske tom 22, lr TT. Eastgate synar inte turn med JJQQKK när Greenstein sitter i mitten. Så då kommer Greenstein folda och det är hu mot Durr, nästan garanti blir river check check då men om nu Durr verkligen gör en 3e bullt bluff, vilket jag verkligen inte tror han kommer göra så får Eastgate ta beslutet då.

Detta är Eastgates pott, även om vi kan se hålkorten och dom inte så måste han ju inse att 1. Durr är super aggro och älskar att bluffa och 2. Durr representerar ju ingenting. Det är bara med en tom lr halvtom hand han kommer beta så mkt, med en stark hand som A2 lr TT så vill han ju få in dom andra i potten. Är det nu så att durr har TT så okej well done. Men det är inte större chans än max max max 10%. Och ingen av dom behöver ha mer än 50% för att göra rätt spel. Asså jag kommer aldrig ändra mig i mitt tycke i denna potten. Denna potten spelade alla 3 RIKTIGT dåligt även Durr men Durr kom undan med det, men fortfarande är det ett spel från Durrs sida som är sjukt EV- i det långa loppet. Nu kom han undan med det grattis, men det betyder inte att det är bra spel för att man kommer undan med det.

Samma sak så är det inte ett bättre spel att syna allin med hålstege drag endast och sedan träffa hålstegen på river än det är att syna hålstege draget all in och sedan inte träffa. Det är lika dåligt spel bägge gångerna, men den gången du fyllde kom du undan med ditt dåliga spel. Det är ända skillnaden.

Tror ni fattar hur jag menar.

Sen vill jag inte försöka framstå som att jag är nåt super geni och dessa killar är fiskar. För jag har all respekt för alla 3. Särskilt Barry och Durr som spelat högt en längre tid.

Däremot så har väll Barry kanske varit lite kall ett tag och spelar ev lite för högt just nu, något sådant måste det juh vara? Ang Eastgate, så betyder det ju inte att han är bäst i världen för att han vann WSOP mainevent, kanske sitter han lite för tidigt mot lite för tufft motstånd? Döm själva?

Jag tkr att Eastgate dock verkar vara en bra spelare, och jag har all respekt för hans vinst i Main event, grymt stort och verkligen imponerande. Men för den sakens skulle rankar jag han inte bland dom bästa i världen.

Dessa killar i highstakes är bland dom bästa i världen (många av dom), det saknas några än sålänge i säsong 5 såsom Ivey, och Antonius, men dom andra är inga duvungar. Och om man är skraj som Eastgate och Barry verkar vara så varför då spela? Det finns väll bättre games att ta om man inte vågar spela ut en pott. Hur lätt spelad blir man inte om man ska sitta och vänta på super nöten? Och varje gång då folda triss för att nån eventuellt kan ha högre triss? Nej totalt bisart i mina ögon.

Det kan ju komma tillfällen där man måste lägga en triss, hade det varit någon super tight spelare som betar på samma sätt på ett liknande bord såsom Fergusson lr någon annan så kan jag förstå att man överväger eller tom foldar trissar, men mot Durr det finns inte. INTE en gång på 1000. Inte i detta läget med detta bordet iaf..

Fortsätt gärna kommentera men känns som att jag nog sagt allt jag behöver säga nu.

Ni som är av en annan åsikt respekt ändå! Men jag kommer aldrig dela den!

Det verkar som att många som skriver tror att Durr är Kungen 1A och aldrig förlorar en pott lr spelar dåligt i en pott, han måste ju vara världens rikaste man då om han aldrig spelar fel?! Och dessutom världens bästa spelare?! By far!?

Asså jag har all cred för dessa lirare, har mkt cred för massa andra särskilt folk som är bra på att läsa andra spelare och händer. Men även om du läst någon till en triss tex, så måste du juh kunna representera något själv!

Samma som jag skriv i kommentarerna, om det floppar 3 av en suit och du läser någon till tex en medium flush mellan 9 till Q så kan du juh inte bara raisa honom för att du vet hans hand, du måste ju även representera något själv och få honom att folda, och i det långa loppet så kommer du inte få en flush att folda särskilt många ggr. Så därför är rätt spel att folda, även om du vet hans hand. För att du kommer inte få honom att folda en flush. Så här blev dina goda read att du insåg han hade flush, och inte stoppade in onödiga pengar i potten. Om Durr hade läst dom på dessa händer så borde han gett upp och sparat sina 105, för 48 ggr av 50 lr så så kommer han att förlora sina 105 k och 2 ggr på 50 kanske som det visade sig bli nu så vann han 125. Men i det långa loppet så kommer man backa stort om han förlitar sig på att folk ska folda trissar och flushar.. osv..

Samma sak gäller i potten med durr, har nån väl AA och triss lr bar en av händerna så kommer dom inte folda dessa många gånger, vilket gör Durrs spel dåligt. Jag är ganska säker på att Durr inser först efter sin 105 k bet att Eastgate verkligen måste ha en 2a, och efter handen är han nog ganska chockad själv att han kom undan med detta dåliga spel…

William

Highstakes poker, och grattis brorsan!

av William Thorson

 

Söndag

Igår hände något mycket skoj faktiskt. Brorsan vann VM i poker..

Varbergs Mästerskapen!!

Mycket kul att han fick ha lite medflyt och få utdelning för bra spel. Vart 25 spelare som ställde upp, och efter lite ”pepptalk” kvällen innan över msn så var det mycket kul att han gick och vann, kan faktiskt glädja mig mer åt det än om jag själv skulle vinna något stort. Alltid extra roligt när någon som står en väldigt nära gör något bra eller vinner något. Så stort grattis.

Själv så var det en slapp dag igår, efter alldeles för många Vodka Redbull i fredags. Måste lära mig dra ner på Redbullen, går inte att sova sen på natten. Inte bra för kroppen att dricka 10-15 redbull på en dag, lär väll vara extremt dåligt förmodligen. Måste trappa ner på det där.. Men men, igår var det en slappar dag, blev travet på storbilds tv, med lite god mat etc hos några polare, och sedan middag och tv kväll.

Har kollat igenom nya säsongens 3 delar av highstakes poker (5), och tror att ett nytt släpps imorgon, måste säga att dom spelar mkt konstigt denna säsongen. Doyle och Greenstein spelar bara super tight, Negreanu vet jag inte vad det hänt med, han ger alldeles för mkt tells enligt mitt tycke, och en hand mellan Greenstein, Eastgate, och Dwan så händer nåt helt osant. Durr kommer undan med ett spel som inte ska komma undan med 1 på 1000 ens. Greenstein höjer preflopp från utg tror jag det va och 7 man ser floppen totalt kanske var det 8. Floppen kom 10-2-2 rainbow, Greenstein betar ut 10k Durr som sitter rakt efter höjer till 37k alla foldar till Eastgate som sitter sist med 4-2 off suit och han synar 37k, Greenstein synar också 27k  till med AA. Turn kommer en blank 7 G-stein checkar Durr betar 105k, nu foldar Eastgate vilket är för mig totalt totalt totalt obegripligt. Asså det är rent ut sagt otroligt dåligt, har sett det ett par gånger nu och fattar fan inte, undrar vad han tänker. Nu är det över till Greinstein som efter ett tag också bestämmer sig för att folda, lika obegripligt det för när Eastgate foldat måste han ställa in mot Durr.

LOL?   Peter Eastgate, Barry Greenstein, Tom ”Durr”Dwan.

Asså potten kan vara det sjukaste jag någonsin sett i ett cashgame, och Eastgate och Greenstein spelar uppenbarligen alldeles för högt för vad dom borde, för spelar man på en nivå man är bekväm på så spelar man inte på detta sättet.

Jag menar Greinstein höjer upp utg och han är den tightaste spelaren i det gamet, den överlägset tightaste, Durr synar nu direkt efter och, okej Durr spelar många händer  men han är inte dum, han vet att Barry har en mkt bra hand när han höjer och särskilt när det är från ”under the gun” (utg-första pottitionen efter blindarna) han synar inte med händer som k2 q2 och nedåt, okej eventuellt så kan Durr syna med A2 suited. Men det finns bara en A2 suited som kan ha träffat triss då Greinstein blockar den ena suiten, med ett av sina A, och med tanke på Eastgates över syn på floppen så måste även Barry inse att Eastgate förmodligen hade en 2a, vad kan man annars syna 37k på floppen med kallt i en 8 vägs pott?? efter raise och reraise, när man inte har lagt en dollar i potten. Så när nu Eastgate enligt mitt tycke gjort en extremt dålig fold på turn så finns inte fold för Greenstein. Vad kan han vara slagen av? Det finns bara en hand och det är den sista A2suited som finns ledig i leken, och okej har nu Durr denna handen så grattis! Då får väll barry gå bust i den handen och köpa in nya chips. Det är ju ett cashgame, om man är rädd för en ändå hand som eventuellt kan slå en i varje pott så får man sluta spela poker, jag menar ska man ha AA och floppen är A-3-3 och man ska folda för att man är rädd för 3 3 som kan slå än,det är precis samma sak, det är ju totalt absurt. Durr betar inte 105 k på turn med TT och är inte ens säker på att han betar så mkt där A2 suited, dessutom vad är oddsen om man har AA och det det ligger 2 2or på bordet och man kan vara rätt säker på att Eastgate har en 2a, att den andra ska ha A2? Just precis A2, det måste vara max en på 100, och okej då är det 1% chans att man torskar då får man väll köpa in nya chips?? om man råkar ut för den 1%arn. Det är juh ändå ett cashgame, inte en turnering där man är ute om man har fel. Kan man inte spela avslappnat nog så spelar man för högt och då ska man inte spela, det är bättre att inte spela än att spela osanolikt dåligt och fiskigt.

Sen får man juh ändå lägga till i Barrys sits att Durr är en jätte aggresiv spelare och älskar att bluffa, det är en annan sak om en super tight spelare skulle betat, är helt ärligt totalt mållös. Jag menar om Jesus Fergusson eller någon annan super tight spelare hade spelat handen på samma sätt så kanske ev kan man folda i Barrys och Eastgates sits, för Jesus skulle aldrig bluffa på det sättet, men Durr han är juh känd för att vara super aggro och känd för att älska att bluffa, det måste man ju också räkna in.

Vad sen Eastgate pysslar med har jag faktiskt ingen aning om, han vet ju att Barry aldrig aldrig aldrig kan ha en 2a, för han är jätte tight och skulle aldrig spela en hand som innehåller en 2a under the gun, möjligtvis 2 2or, men efter som eastgate har en så är det inte möjligt om inte leken plötsligt innehåller 5 2or eller ”flygande” 2or. Kanske finns det även flygande rosa elefanter i lokalen?

Så Eastgate behöver bara vara rädd för Durr, och vad ska han egentligen ha? A2 då? Asså det finns inte. Fattar helt ärligt inte hur dom tänker, det är totalt, totalt obegripligt.

Jag vet att det alltid är enklare att säga när man ser det på tv än när man själv sitter vid bordet, dom flesta händer är så, men just denna handen är något annat.

All respekt till Durr som faktiskt är den ändå jag tkr spelat bra hittills i säsong 5, han och Benjamine. Men även Durr har fått för mkt cred för detta spelet, för under normala omständigheter eller runt 999 ggr av 1000 så är hans bet på 105k totalt död, men på nåt konstigt sätt så kom han undan med den nu och det är enbart för att dom andra 2 i potten spelade ”kriminellt” dåligt.

Om man ser till potten så spelar Eastgate och Barry i ett game dom inte är bekväma, varför då spela? Durr däremot tycker jag spelar mkt bra och han är orädd, han är juh såklart en mkt stor bankrulle och är van vid stora potter, men just denna potten tycker jag egentligen va Tom Dwans största misstag men han kom ju undan med det för att dom andra 2 spelade sjukt dåligt.

Om man nu är ”scared” money och inte vågar spela varför vill man då vara med i highstakes poker? Kan lova att dom inte hade foldat en gång på 10 000 om blindarna varit lägre. Det är bara totalt obegripligt. Tycker egentligen Durr spelar potten halvkallt med som riskerar så mkt pengar i en 8 vägs pott med topp par, han måste ju också inse att Eastgate förmodligen har en 2a, och att han aldrig kommer få honom att folda tillräckligt många gånger för att det ska vara en vinstgivande bet. även om han tror att eastgate kommer folda en 2a 2ggr av10 så är ju spelet kallt, för 8ggr av 10 förlorar han beten på 105 k och dom andra 3 vinner han potten på 130k om då måste han även få greenstein att folda bakom. Mkt mkt weird..

Så summeringen är: extremt dåligt spel av Greenstein och Eastgate i min ögon, och deras dåliga spel får Durrs spel att se bra ut, för egentligen är den beten mkt kall med.

Normalt sätt gillar jag inte att såga andras spel, men detta är en öppen show på tv, och då får man räkna med det. Och just denna potten är så ”unreal” sjukt dåligt spel att jag va tvungen att ta upp det här.

Sen kanske många tycker att Durrs spel är bra osv, det är helt okej jag respekterar dom med en annan åsikt, men jag tycker faktiskt att alla 3 spelade potten otroligt dåligt. Men kanske sämst Eastgate och Greenstein då..

Tyck gärna till vad ni själva tycker. Bara att lämna en kommentar..

Nu ska jag ta en tidig middag och sedan blir det nog Sunday warm up på Pokerstars, och eventuellt även Million lite senare får så hur sugen jag är.

Lycka till till alla söndags grinders..

William.

Poker, glamoröst eller inte?

av William Thorson

Gött med lite lugn och ro..

En stor turnering tar ut väldigt mkt ur än.. Jag tror många tror och tycker att poker är ett väldigt glamoröst liv, jag får ofta höra ”fan vilket gött liv du har” etc.. Visst jag ska inte klaga, det är ofta väldigt kul och trevligt och man bestämmer väldigt mkt över sitt eget liv, man har inte samma ”regler” som med ett vanligt jobb, jag behöver inte gå upp kl 0700 varje dag etc..

Men det är inte alltid lika glamoröst, i perioder som jag just genomgått när man är kall, allt uppe i hjärnkontoret låser sig, varje resa känns bara som en pina istället för något kul etc, man förlorar mkt pengar på kort sikt. Under dessa perioder är det väldigt jobbigt, man hör ofta under dessa perioder folk som frågar eller säger ”vad bra det går för dig” ”kul att det går så bra” etc. fast i själva verket kanske det går jätte dåligt.. Detta är baksidan av allt. Man måste prestera för att tjäna pengar, man får inte betalt i tid, som man får om man har ett jobb. Det finns inga säkerheter på samma sätt. Visst, är man duktig så kan man tjäna stora pengar, pengar som man aldrig kan jobba ihop med ett vanligt jobb. Men det är stor skillnad på ett poker proffs och ett sportproffs, tex en fotbolls spelare eller en hockey spelare, dom tjänar väldigt stora pengar nästan oavsett hur det går..  Såklart tjänar dom ännu mer pengar om dom vinner tex ligan, Champions Legue eller placerar sig högt.

Men vi som lever på poker, tjänar inga pengar om vi inte vinner och placerar oss. Så i dåliga perioder så kan vi backa mycket pengar och flera månader eller kanske när ett helt år ska bokföras så kan man vara back, och detta är väldigt påfrestande och jobbigt för huvudet. Såklart så är livet ofta roligt och glamoröst, man får resa väldigt mkt och se hela världen, träffa massa folk som man bara innan kunnat läsa om i tidningar etc. Men det är inte glamoröst 12 månader om året.

Jag har haft en lång period när allt bara känts tråkigt, att resa har varit mer ett måste än något man kanske har känt för, många gånger har jag hellre bara velat stanna hemma och umgås med mina vänner och inte göra ett smack.

Men så kommer vändningen man hittar tillbaka till sitt spel och man placerar sig bra och livet börjar kännas extremt mkt enklare igen. Men som sagt poängen är att det är inte lika kul och glamoröst året runt.

Nu på senare tid har det även blivit mkt tuffare att leva på pokern, så många har blivit så otroligt mkt bättre och på nästan alla nivåer så är det mkt svårare att vinna än det var förut. För att vinna i det långa loppet nu så måste man, vara mkt mer selektiv när man väljer vart man ska spela, man måste vara laddad och klar i huvudet hela tiden och väldigt fokuserad, förut kunde man spela ett par bord samtidigt som man kollade på tv eller på någon film men i dagens läge har man inte råd att missa viktig information. Även hanteringen av svackor är mkt viktig, man måste se till att man inte förlorar för mkt i en djup svacka, och att man kan kliva av när det går dåligt och inte fortsätta slå huvudet blått. Detta är väldigt svårt då vi flesta är och har otroliga vinnarskallar där det är svårt att acceptera en förlust. Även moneymanagment är extremt viktigt, det har det väll alltid varit iofs, men i dagens läge och för framtiden kommer det att vara ännu viktigare..
Men såklart ska det erkännas att när man är het och det stämmer så är det ett väldigt roligt och behagligt liv, men många tror att det alltid är så, vilket är fel..

Nu ska jag ut på middag och lite drinkar här på Cypern. Mkt behagligt kan jag säga :p

Lycka till alla spelgalna läsare där ute.

L8er.

William

Lite semster igen efter Ept Dortmund..

av William Thorson

Med lite distans till det hela så är jag väldigt nöjd..
Såklart hade jag större förhoppningar när jag satte mig ner på finalbordet, även om jag valde att hålla min förväntningar för mig själv. Så en 7e plats var väll i det läget med 8 kvar långt ifrån mina förhoppningar, men som sagt med lite distans till det hela så får jag vara väldigt nöjd ändå.

Tyvärr utan att försöka hitta bortförklaringar på något sätt, så är strukturen på finalbordet (i min mening) totalt värdelös. Den ger inget rum alls för pokerspel, utan turneringen förvandlas till ”all in bingo”. Man kan iprincip aldrig syna en raise eller spela riktig poker. Dock så är reglerna samma för alla, och man vet detta innan man startar turneringen så att gnälla på det efteråt är väl inte riktigt det rätta att göra, men helt klart kommer jag framföra min klagomål för framtida turneringar. Det är ju trots allt så här, ”alla” pengar i en turnering ligger på finalbordet, det är inga stora summor man kan vinna om man inte når ända fram till dom sista 9. Så då är det för mig helt obegripligt att strukturen ska vara bra och att man kan spela riktig poker hela vägen ner till finalbordet men helt plötsligt då alla stora pengar ska delas ut så är det inte poker längre utan närmare bingo. Såklart finns det fortfarande en hel del skill med i spelet men jämfört med tidigare stadium i turneringen så är det nästan så att man kan säga att det iaf jämfört med innan gått från poker till bingo. Men som sagt det är jämt för alla, men skillfaktorn går ner väldigt mkt. Det finns inte längre nåt rum för moves, och riktig poker utan nu är det mer frågan om att vänta på en ”okej” hand, sluta sina ögon, säga all in och sedan hoppas att ingen synar eller att man vinner om nån väl synar. Väldigt tråkigt i mina ögon.

Orsaken till detta vet jag är att det är väldigt dyrt med tv-inspelningen och att ha hela det stora tv-teamet jobbandes. Detta tycker jag är sjukt tråkigt och faktiskt lite sorgligt, för så kul är det inte att spela bingo om miljontals kronor. Så jag kommer faktiskt att framföra detta till Pokerstars och tycker mig ha en mycket bra lösning.

Mitt förslag är att göra finalbordet 2 dagar istället för en, detta kommer dock kosta en hel del extra pengar, men jag tror att 99% av alla som spelar skulle tycka att det var okej att dela kostnaden med arrangören och att arrangören kan ta ur 2% till ur pricepoolen för att göra detta möjligt. Då skulle man kunna göra strukturen på finalbordet EXTREMT mycket bättre, och dom allra flesta spelarna vill ju ha så bra poker som möjligt. Så då kan man spela en hel dag från 8 ner till 4 spelare där man bryter och sedan spelar man från 4 till vinnaren dagen efter. Då kan man göra en jätte bra struktur, och både spelare och publik kommer att vara mycket mycket nöjdare. Som finalbords pokern är idag, så finns det ingen som kollar som kan lära sig något, det ändå man lär sig är ordet ”all in” och ordet raise. Det är så långt ifrån spelet på väg ner till finalbordet man kan komma och det är där den riktiga pokern ligger, att läsa folk, syna bluffar, bluffa. Etc. Det är väll det folk vill se? Att se 77 all in mot A9 och se vem som vinner slantsinglingen är väll inte lika spännande som att se någon bluffa flopp turn och river och sätta press på motståndarna, eller när någon läser att han är slagen och foldar en stor hand osv.. Jag lovar dagarna innan finalbordet så händer det inte att folk ställer in med Q8, åtminstone inte ofta, även all in med 77 mot A9 som är väldigt vanligt på finalbordet händer inte när strukturen är bra.

Detta var 4e gången jag cashade i en Ept, och samtliga 4a gånger jag kommit in i the money har jag nått finalbordet, varför? Bra fråga. vet inte faktiskt. Vet även att 4 finalbord är rekord i Ept, men tror att eventuellt någon mer har lika många, får kolla upp det där. Det är alltid kul med rekord, särskilt när man inte lyckas vinna.. hehe.

Dock så kan jag berätta för alla som inte hört det att Ept strukturen kommer att bli mycket bättre, med start från finalen i Monte Carlo i år så kommer man att starta med 30 000 istället för 10 000 och level tiderna kommer att stanna samma under dag 1 med 1 timmar levels men dag två och framåt kommer det att vara 75 minuter. Detta är mycket bra och kommer att ge en mycket bättre struktur, men jag tror att även göra finalbordet under 2 dagar kommer att göra det hela så extremt mycket bättre ändå..

Som sagt vissa spelare kanske tycker att det är bra med bingo på ett finalbord men jag tror inte att det är mer än 1 på 100 eller kanske 1 på 200 som vill ha bingo när det skiljer 10 miljoner kronor mellan att åka ut först på finalbordet och att vinna. Det finns ju alltid någon som sticker ut från mängden, men då får väll den lilla %:en spelare antingen låta bli att spela eller acceptera att dom får ändra sig till vad dom andra 99% en tycker är bra.

Men som sagt, jag var väldigt besviken och ledsen precis efter att jag åkte ut, men efter 1.5 till 2 timmar så mådde jag riktigt bra igen och kunde vara nöjd med 7e platsen. Dock är det sjukt tråkigt att åka på målsnöret gång på gång, och jag vill så sjukt gärna att det ska gå hela vägen, NEXT TIME!

Men som sagt, är jätte nöjd med mitt spel, känner att jag på hela turneringen nästan inte gjort ett ändå misstag, sen på finalbordet kanske jag kunde bombat lite mer, jag hade väll ett läge där jag höjde upp preflop, till 90 000 på 15k/30k blinds och storåkers slog om mig, jag var väldigt nära att stoppa in allt där för jag kände att han inte var så stark, men som jag sa i en intervju efteråt så fegade jag ur, får vänta och se på tv om det var rätt eller fel, i övrigt så var jag juh inte inblandad i nån pott, förutom när jag hade ”Holger” all in med AK mot hans ”äckliga” Q8, vinner jag den potten är jag chipleader och chansen till seger ganska stor, men istället nu så blev jag lämnad med 8 big blinds och inget annat val än all in eller fold. Jag ställer med 89 på knappen och Storåkers synar med KJ, vet inte om jag gillar synen egentligen, men han är väll even money mot min range skulle jag tippa så synen är helt okej, hade nog gjort samma sak, men när man för engångs skull själv har lite tur och träffar min 40/60 hand så ska han dra tillbaka på turn, snopet, men inte mycket att göra. Jo jag hade en hand till som jag foldade på finalbordet, jag hade limpat utg, Storåkers limpade efter Mike limpade så gjorde även blindarna och floppen kom K J 8 med 2 klöver, det checkas till mig och jag betar 92k Mike slår om till 300 k och jag tänker en bra stund innan jag foldar min KQ, han sa efteråt när jag frågade honom att han hade KJ för topp 2, så min fold visade sig vara helt korrekt.

Dessutom så var jag väldigt kall på kort från 20 personer och nedåt, 99 var min bästa hand förutom en gång på finalbordet då jag hade KK höjde upp men alla foldade. Så jag är ändå väldigt nöjd, men såklart fortfarande lite surt att man inte kan få gå hela vägen..

Dock så har jag fått så extremt mycket bra feedback från alla spelare, press, media, familj, vänner så det är svårt att vara besviken efter det. Har varit helt otroligt skönt och det har verkligen hjälpt mig att inte tilta ur en ändå gång, så vill verkligen tacka alla ni som stöttat och hejat och så. Jätte kul verkligen.

Skrivit autografer och tagit foton med alla möjliga folk vilket inte hör till jätte vanligheterna, men helt klart är det väldigt bra för självförtroendet och jag hoppas kunna fortsätta spela bra nu framöver.

Så stort tack till alla som nämnts innan och alla ni som skrivit goda ord och hejat här i bloggen osv. Sjukt kul, sen alla hemma i Vbg som skickat hälsningar, min pappa och bror som flög ner på finaldagen för att titta, min mamma och syster, mormor och morbror som suttit hemma framför liven och följt varenda sekund, och min flickvän som tydligen varit ett nervöst vrak hemma och alla andra vänner, Erik som missat deffileringar för att han suttit och kollat etp-live och därmed dragit på sig lite böter osv. (antar jag är skyldig ett par bira nu 😛 ) Och alla andra som skickat sms och följt mig hela vägen. Betyder sjukt mkt. Så stort tack.

Nu blir det ett par dagar semester och bara vila, och sedan ska jag hem till min födelsedag och sedan är det bara full laddning för San Remo, och Monte Carlo, eventuellt ska jag en tripp till USA för några dagar, lite hemligt än så länge varför, och heller inte säkert att det blir av, men återkommer angående det när jag vet om det blir av. Annars så är det väll lugnt en månad nu..

Återkommer lite mer under semestern, får se om det finns något kul att berätta..

Tills dess simma lugnt.

William

Final day.. Final table..

av William Thorson

Tja. Tack till alla som hejar och stöttar. Mkt kul. Ska spela mitt bästa idag så får vi se hur långt det går, hoppas på riktigt långt..

Vissa grejer undrar man vad folk får ifrån, slår upp aftonbladet idag för att uppdaterar bloggen lite, vaknade precis här, och ser att jag har citatet ”de andra är ratt svaga” och sedan är det ifyllt men sandra är okej! Blev irriterad på det faktiskt för det har jag aldrig sagt och det tycker jag verkligen inte, jag tycker personligen det är ett mkt tufft finalbord idag, ett av dom tuffare på mkt länge. Och Sandra är väll kanske inte den jag har störst respekt för av dom som är kvar heller även om hon är en duktig spelare, så inte mycket som stämmer där. Så ganska iriterande att bli felciterad särskilt av Jim Baas som är hemma i Sverige och inte ens här i Dortmund..

Jaja. Nu har jag fått slå bort den ilskan iaf så nu finns det bara positiva saker kvar inombords..

Ska titta lite snabbt på startlistorna till V75 :p och sedan blir det ca 30 min med lite simmning och lite bastu för att bli så klar i huvudet som möjligt tills liret börjar..

//William

Final Table..

av William Thorson

 

Woho finalbord, känns mkt skönt kan jag säga..

Dag 3 och spelet ner till finalbord, tog slut för just en timme sedan och nu är det full laddning för finalbordet imorgon..

Ska börja med att svara på kommentarerna ang tjafset mot Stårkers, men först vill jag säga att dom med spydiga kommentarer, som en jag tog bort, ger jag inte mkt för, att snacka om massa man inte har en aning om gör en person totalt ointresant för mig..

Jag förklarar gärna för dom som undrar och vill ha min synpunkt, innan dom ska spela tuffa lr va otrevliga..

Så här ligger det till med allt, detta kan vara den viktigaste potten för hela turneringen för min del, jag riskerar hela mitt turnerings liv och riskerar att bli nr 9 och inte komma till tvfinalbordet som börjar imorgon. Luca Pagano rasiar positionen efter under the gun..jag har spelat mkt mot Luca och tkr att jag har en bra read på honom och särskilt på ett sätt när han är weak lr inte, Luca raisar till 105 k på 15/30k det går till mig på knappen och jag funderar en stund innan jag höjer om till 275k. Vill inte säga min hand just nu men kanske berättar senare. sb och bb foldar så det är jag och Luca heads up, och då ska ingen annan snacka med oss i potten till att börja med, det är kotym i poker, nu frågar Luca hur mkt jag har kvar efter dom 275k som jag raisat och jag börjar räkna mina chips, och verkligen nogrant och upplyser att jag har på pricken 392 k kvar efter det, nu lägger sig Johan i som inte ens är i potten och säger att nej det har du inte alls du har 270k, då blir jag riktigt förbannad för han ska itne lägga sig i när han inte är i potten och särskilt INTE när det är en jätte pott och när man riskerar hela sin stack, och vi är 9 kvar som spelar om ett första pris på 917 000 euro. Jag svarar att hur vet du hur mkt jag har Johan, vem tror du vet bäst vad jag har i min stack, du eller jag? säger jag, han säger då att jag räknat fel och att han måste upplysa bordet om det, då svarar jag hur fan vet du hur höga mina stackar är då, jag har 21 i varje stack och inte 20, och om han tror att jag räknat fel så kan han kalla på turneringsledaren och be han räkna mina chips, han ska inte säga att jag har 25k mindre än jag säger när jag vet exakt vad jag har, Det är flera anledningar till detta. 1. han är inte i potten och ska vara tyst, särskilt när det är en så stor pott och i ett sådant viktigt läge, hade han varit i potten hade det varit okej, 2. han får mig att se ut som jag överdriver hur mkt jag har vilket kan leda till att Luca tror att jag försöker skrämma med mer chips än jag har och tro att jag är weak, och 3. han ska inte få mig att böhöva snacka med nån annan än Luca och få mig att behöva räkna om mina chips och skapa tjat där jag ska försvara att jag har vad jag redan talat om att jag har (392k).

Dom som inte förstår att jag blir vansinigt arg där får väll låta bli att förstå det då, men så är det, och det hade nog ni med tyckt om ni satt kvar på 9 spelare och är i en pott där du riskerar hela din turnering som dessutom har 917 k euro i första pris,

Nog om det nu, jag är inte långsint men jag erkänner att jag blev rasande arg i den handen.

Tillbaks till det roliga så är det ju dags för tv-finalbordet imorgon med 9 kvar och jag ligger 3a i chips med 829k. Leder gör Storåkers och 2a ligger Luca Pagano..

Min goda vän från Norge Örjan Holt har lovat att komma ner om jag nådde finalbordet så nu letar vi flygbiljetter till honom och även till farsan och brorsan som vill komma ner och kolla. Kul det. Har fått så sjukt mkt bra cred osv här så det har ökat mitt självförtroende mkt, och även alla som hejat och skickat sms och bara varit helt super bra stöd, Johanna, Mikael och Ida som suttit hemma i min och Johannas lägenhet och railat hela dagen. Mkt kul.

 

Så allt känns sjukt bra nu, och det känns riktigt skönt att komma in på Ept finalbord nr 4, vilket är rekord eller tangerat rekord, och det ska bli riktigt kul och spännande att lira imorgon. Sen hur långt det räcker är det svårt att sia om men jag spelar iaf riktigt bra poker ” at the moment” så jag hoppas kunna fortsätta med det imorgon. Men det är fortfarande långt kvar till trofen, men jag ska göra mitt bästa och spela så bra som möjligt, så vi får se imorgon vad som händer..

 

Nu blir det lite surr här på hotellet en timme och sedan sängen..

Återkommer.

 

William

 

Dag 2..

av William Thorson

Precis varit nere och simmat lite här i poolen på hotellet, riktigt nice faktiskt, sov lite halvdåligt inatt så va ett bra sätt att vakna till på..

Ska ta en dusch nu närsomhelst, och sen blir det en taxi till casino, så blir en bra uppladdning ska ta nåt gott och äta där och göra en intervju innan spelet drar igång vid 14.00, tror dock inte dom kommer komma igång förens strax före 3 då dom är ganska hopplösa på detta casinot..

Igår blev det en ganska lugn kväll, kollade travet på rummet då min polle startade, men det stämde inte och kusken som va ganska orutinerad kanske inte gjorde sitt livs lopp och det slutade med galopp i sista sväng, så lill tilt på det, och sen blev det CL match nere i lobbyn bara vi kom aldrig iväg till nån pub. Sen blev det lite chill på rummet bara, men lyckades inte somna innan 2 ändå och vaknade kl 08 30 och kunde inte somna om. Så poolen och lite bastu va nog vad som behövdes. Kanske nån kaffe med..

Iaf ska bli spännande att köra idag, är iaf laddad men man vet aldrig det är långt kvar, och fortfarande 250 spelare kvar, men det ser iaf bra ut på förhand..

W.

Vidare till dag 2 som chipleader från dag1A.. (skönt)

av William Thorson

Hej hej..

Ruggigt skönt att vara vidare till dag 2, och en klar bonus att vara chipleader såklart. Flöt på riktigt bra igår, va aldrig riktigt illa ute vilket var skönt, all in var jag en gång med KK mot QQ. Det var relativt tidigt (level 3, blind 75/150) jag säger 475 Benjamin Kahn som just kommit till bordet säger 1450 och det går tillbaka till mig, jag funderar en stund och slår sedan om till 4500. Kändes som en perfekt bet, då jag vet att han tycker att jag är en mkt aggresiv spelare och att han mkt väl kan ställa in mig med en skit hand för att han tror att jag är på ett move. Tillbaka til Benjamine som steker ett tag innan han drar nån kommentar som ”how big is it” eller något liknande, några sekunder efter det säger han all in. Va ju beredd att stoppa in allt direkt men hans kommentar fick mig att fundera på om det verkligen kunde vara AA ute här, helt otroligt tänkte jag ska det verkligen kunna vara en set up, asså hans ”spech” och sedan all in, men såklart måste jag syna och han visar QQ. Ingen rigg på brädan och jag kunde dubbla mina 13000. Efter det så försökte en kille göra en dålig bluff mot mig så då skrapade jag ihop 6500 till och var uppe över 30k.

Tyvärr efter dinner breaken fick jag byta bord, gillar inte riktigt det när man jobbat in en bra image under flera timmar, och dessutom hade jag vid det laget just fått full kontroll på bordet. Hade faktiskt en pott tidigt som jag kan berätta. Kändes som ett rätt soft första bord, dock var tv där hela tiden då det va nån tysk super kändis på bordet, minns inte vad han hette men han hade nån stor tv-show i Tyskland. iaf, vi hade spelat en och en halv timme drygt och jag hade tappat lite grann va nere på kanske 8000, detta va faktiskt en lite halvavgörande pott med nu när jag tänker på det. Jag valde innan turneringen att inte raisa så mkt preflop i början utan mest limpa in och se floppar, 2000 hade gått åt till att missa mest varje flopp och nu limpade jag åter igen för 100 på (50/100 blinds) med 44, vi hade ett väldigt skumt bord för folk skulle tvunget höja varje hand utan att egentligen ha något, killen till höger om mig som varit väldigt speciell i sin spelstil och varit väldigt aggresiv utan att egentligen vara så bra höjde återigen till 300, så här har han gjort hela tiden och jag fattar inte riktigt vad han vill med det, men iaf, tror en eller 2 till synar och jag synar.

Floppen kommer J-7-2 med 2 spader, jag checkar killen betar 450 dom andra 2 foldar och jag synar, varför jag synar? har en feeling att han inte har någonting och vill se turn och hans reaktion, turn kommer en 3a jag checkar och killen betar 600, hm funderar lite och försöker se om man kan läsa något från honom, ska väll inte säga att jag såg på han just i detta läget att han var tom utan det var en mix av en ”weak” (svag bet) och min read av han, känslan var att om han har en stark hand så vill han beta mer, det är mkt drag ute flushdrag steg drag etc, och att bara beta 600 in i 2k kändes som en konstig bet så jag fick för mig att han var tom så jag synar. River kommer ett A inte spader så flushen sitter inte, jag checkar, killen betar väldigt snabbt 2500.

Jag börjar fundera och fundera och leka med chipsen och försöka läsa ut något av honom, jag tycker han ser nervös ut, men det är svårt att veta 100% om det betyder att han är tom, han kan ju t.o.m bluffa mig med en bättre hand än vad jag själv har, han skulle juh tex kunna ha 55 och tro att han är slagen och försöka bluffa, men det känns inte som det troliga fallet trots allt, jag funderar mer och mer, varför har han betat så lite hela vägen och nu när A:et kommer betar han stort och dessutom blixt snabbt, jag börjar känna på mig att killen är helt tom, men vad kan han ha för hand? det kan vara 9 10 tex i spader KQ, etc.. Asså det är en mkt svår situation och dessutom är det en mkt viktig pott att ta rätt beslut i då min stack påverkas mkt negativt om jag har fel här..

Funderar ytterligare en minut eller 2 och betsämmer mig för att jag verkligen tror att han bluffar, svårt att säga exakt vad so fick mig att bstämma mig men en blandning mellan hans sätt att beta, hur stor hans bet var, hur han såg nervös ut och hur han spelat innan fick mig att till slut slänga in 2500 i mitten, han muckar snabbt sin hand och delern ber mig visa min hand, jag viker upp 44, kändes faktiskt riktigt skönt att visa upp den, för nu tror jag att min respekt på bordet skulle öka markant, det märktes också med surret efter handen, tror 7 av 9 på bordet berömmde synen. Såklart mkt skönt att ta ett sådant beslut , särskilt när man varit kall en längre tid, och där kändes det direkt nu jävlar är jag tillbaka. Sen ska det ju såklart erkännas att jag inte var 100% säker på att den stod det kan man aldrig vara, men var tillräckligt säker för att syna in nästan halva stacken jag hade kvar.. Mkt skönt.

Efter det så flöt det mest helat tiden, dock så fick jag juh byta bord efter dinner breaken, men mitt nya bord kändes faktiskt riktigt soft, jag börjar tidigt med att vinna en mkt avgörande pott på det bordet, avgörande på det sättet att bordet skulle få respekt direkt och inte våga bluffa mig för mkt, jag synade en gubbe som verkade lite allmänt ”wierd” som spelade upp från cut off (positionen innan knappen) han höjde till 700 på 150/300 leveln och jag synar i bb med A3 klöver, floppen kommer J 5 2 rainbow, jag checkar och killen betar 1200, jag funderar en stund och synar, tanken bakom den synen just då på floppen är egentligen 3 olika, 1. jag har svårt att se vad han ska ha träffat på den floppen, så jag kan mkt väl ha bästa handen, 2. jag kan spika en 4 för stege eller ett A om jag skulle ligga efter och 3. då bordet är så ”torrt” (inga drag) så måste gubben i fråga misstänka att jag har något och då kan jag ev. bluffa senare. Turn kommer en Q, jag checkar snabbt, och gubben checkar också snabbt, river kommer en T.

Jag checkar igen och gubben är nu snabbt nere på sin stack och slänger in 2200 i potten, jag börjar fundera, det känns så jävla tomt, vad ska han ha här.. han checkade turn när Q kom, och dessutom väldigt snabbt, kanske kan han ha en J och lägga en value bet, ev kan han ha Ak lr 89 men han betade floppen, med Ak tror jag att han hade checkat bakom på floppen för att inte bli utbluffad, 89 kan han såklart ha, det skulle innebära att han bluffar floppen och sedan spikar runner runner stege, men samtidigt han agerade så sjukt fort på river, med 89 kanske han skulle funderat nån sekund iaf, jag blir inte riktigt klok på mig själv men jag får verkligen känslan att han är helt tom, nu är bara frågan hur f-n ska a3 kunna vara bästa handen, vad kan jag egentligen slå, 67, 78 etc hehe. Dock tror jag att han skulle checkat bakom med en T eller en J tex. Då damen och stegen även skulle skrämma honom, funderar mer och mer.. Och till slut bestämmer jag mig jag tror att det är tomt och jag synar. han visar 67 offsuit och jag flippar upp min A3. Återigen blev det ett sus på bordet och flera stycken kommenterar vilken otrolig syn, gubben tror inte sina ögon, jag säger typ thank you, och rakar in potten, men känns sjukt skönt innombords även om jag inte uttrycker det för nu vet jag att jag fick stor respekt från bordet vilket, skulle kunna få mig att bygga ännu mer, jag bestämde mig att inte bluffa för mkt, och inte spela för stora potter, och min plan gick helt som jag ville, jag fick en hel del bra händer och spelade nästan alla så bra det gick, utan 1 som fick mig att bli jätte tiltad, tyvärr, försökte tvätta bort det men blev så sjukt besviken på mig själv. En tight ung kille till vänster om mig höjer upp jag synar med 5 6 i ruter på knappen floppen kommer T T 9 med 2 ruter, killen betar direkt 1200 in i 1800 potten och jag funderar lite och synar sen, turn kommer ruter A, han checkar och jag betar 2000, han funderar lite och slår om till 5000, direkt tänker jag att jag är slagen, då han betade floppen kände jag att han nog hade en hand, för det är ett farligt bord att beta tom mot en aktiv spelare som mig som synat han i position, och sedan checkar han turn för att sedan slå om lite mer än minimum, kände direkt att det var just AT. För hade han haft flush eller tex 99 för lägre full house så tror jag han hade betat ut och inte checkraisat, för har han tex KQ ruter så finns ju chansen att han tänker att jag kan ha AT. Och då blir potten för stor om man checkraisar. Så jag funderar riktigt länge och försöker även få en read på honom, dock så ser han inte minsta nervös ut och jag tänker att jag bara ska folda direkt, och ta nästa pott, men till slut bestämmer jag mig att syna och se om han vågar beta river, för han kan ju vara tom, men då ger han nog upp på river tänker jag, betar han river så är jag slagen. Så mot min egen read och vilja (så jävla dåligt) så synar jag, river kommer en blank han funderar och frågar dealern hur mkt som är i potten. (I nl holdem får inte dealern tala om det, men han kan sprida ut potten så det är lite enklare för spelaren i fråga att räkna skälv, vilket sker) han betar sedan 4950, jag börjar fundera och fundera och försöker få nån read ur honom vilket jag inte får så nu är jag säker på att han verkligen har handen jag läst han på AT, men jag fortsätter att fundera och räkna och finner ut att ända handen jag tror att han kan ha är AT lr möjligtvis AA, men att det finns nån liten chans att han bluffar. till slut slänger jag in chipsen i potten och han visar såklart upp AT, fyfan va tiltad jag blev på mig själv, så jälva dåligt, jag va så säker men ändå synar jag det är så dåligt, nu blev det att folda ett par rundor och bara rensa huvudet, man ska inte bli så tiltad på sig själv egentligen men jag blev sjukt besviken då jag inte följde min read. Nåväl efter det så vann jag många fina potter, jag limpade in med J9 klöver tex 5 ser floppen 6 7 8 med 2 klöver jag leder ut och får en syn turn är en 5a jag betar igen han synar river A blankt jag betar hårt han synar och muckar, så såg det ut ,dom synade ner och muckade när jag hade bra och dom bluffarna jag gjorde stämde alla med..

Så nu ligger man juh väldigt bra till inför dag2 som chipleader från day1a kanske kommer det nån med mer chips från idag, men läget är iaf mkt bra. Dock vill jag inte måla upp för stora förväntningar, men såklart är man lite förhoppningsfull..Ska iaf lägga mig i tid idag efter att jag sett matchen Manchester United- Inter någonstans här i Dortmund idag. Så hoppas att jag kan spela bra imorgon och att det stämmer bra. Vi får se.

Nu ska vi ner och simma lite här i poolen på hotellet.

Återkommer senare.

William

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB