Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

SCOOP etc..

av William Thorson

Yo!

Ska börja med att skriva lite om SCOOP (Spring championship of online poker), som startar den 2 april och avslutas den 12 april med main event.

Pokerstars har skapat en turnerings period med 3 olika buyin samma dag. Alltså samma slags turnering i 3 olika kategorier, en för småspelare en för mellan och en för dom som vill spela highstakes, mycket smart tycker jag. Då kan man välja den som passar en själv.

Så buyinen blir som följande. Tex i main event som går 12/4 så finns det ett main event som kostar 100 dollar ett som kostar 1000 dollar och highstakes som kostar 10 000 dollar. Så här kommer alla olika turneringar se ut. Först ut är Fixed Limit Omaha (Limit Omaha) lilla turneringen är 55 dollar mellan 530 och stora 5200$. Dag 2 är det Pl omaha 55$ 530$ och 5200$ osv varje dag kommer det alltså vara en turnering i kategorierna liten mellan och high (mega) asså highstakes buyinen är riktigt saftiga. Det är inte billigt för den som tänkt lira alla, men samtidigt kan man ju kvala in till alla events.

Riktigt bra ide med olika buyins tycker jag, nu kan var och en välja vilken / vilka man vill spela, och vilka man vill försöka kvala in till etc. Det är inte många som kan köpa sig in i alla highstakes turrar då det är riktigt svettiga buyins där, men samtidigt kan man välja dom man vill och sedan försöka kvala in till dom andra. Jag tycker överlag att på nätet så har det inte funnits tillräckligt med turneringar med ett ordentligt buyin, men nu finns det ju i överflöd denna perioden. Så kommer själv fundera ut vilka jag vill lira, och vilka man kanske ska prova att kvalificera sig till. Kommer nog bli riktigt bra turneringar iaf. Återkommer lite mer om dessa när det närmar sig start.

Men att rekomendera är att kolla i menyn på Pokerstars, i lobbyn väljer man Events längst ut till höger efter tourneys och sngo. Sedan klickar man i raden under på SCOOP för att se vilka alla main events är så klickar man sedan i ”main events” på raden under. Där kan man då se vilka alla events är och fundera ut vilka man vill köpa in sig i. Och sedan kan man klicka jämte på olika sateliter och kvala till antingen allihop eller till dom man känner för och köpa in sig i dom man känner att man verkligen inte vill missa, det finns turneringar i dom flesta pokerspel, och kommer nog bli galet fina price pools. Men som sagt mer om det senare. Men bra att ta en titt på vad man är sugen på så man inte missar att hinna kvala om man inte känner för att köpa in sig direkt.

I övrigt så startade min polle Jolie Girl igen i söndags men galopperade tyvärr. Annars så har det varit väldigt lugnt har inte lirat någon poker alls, förutom några turneringar i söndags såsom Sunday Million etc, men det var inget särskilt resultat även om jag placerade mig i en heads up turnering. Personligen tycker jag att det är lite för mycket folk i turneringarna nu förtiden och det tar så extremt lång tid att komma upp i dom stora pengarna, jag skulle gärna sett att det gick en turre varje söndag med ett buyin på kanske 1000 dollar som för lite mindre folk och lite bättre struktur. Men det är bara vad jag själv tycker passar mig, Sunday Million är nog ett bra alternativ för dom flesta spelarna, men jag vill hellre ha ett lite högre buyin med mindre spelare. Men men nog om det. Nu kom det ju SCOOP som har sjukt höga buyins i alla events så nu får man väll själv jobba att kvara in till ett par av eventsen. Gillar när det kommer lite turneringar som SCOOP med höga buyins för det blir ltie mer som live, asså cashgame på nätet är ju ofta högra än live, men turneringarna har en tendens att alltid vara så mkt lägre än live, men nu finns det ju riktigt svettiga buyins som sagt och då blir det som live att man i många fall måste kvala in till den riktiga turneringen. Riktigt kul. Och mkt bra med dom olika nivåerna.

Dom flesta har säkert sett detta men för er som inte har så är det en ”must see”..
Jag tycker den är bästa ever, men vet vissa som tycker han är lite för mkt. Men jag har spelat en hel del mot Ralph Perry och har inget emot Tony G:s talk faktiskt. Han är rätt dryg Perry.

Måste även skriva att jag var på bio igår med tjejen, vi såg 7 Pounds med Will Smith. Osant bra film, rekomenderar alla som läser att gå och se den på bio, man kan inte säga vad den handlar om för då förstör man filmen, rekomenderar även att inte läsa vad den handlar om utan att bara se den. Mkt bra och sorglig. Gick rakt in på min topp 5 lista kan jag säga.

Thats it for now.

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB