Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Lite semster igen efter Ept Dortmund..

av William Thorson

Med lite distans till det hela så är jag väldigt nöjd..
Såklart hade jag större förhoppningar när jag satte mig ner på finalbordet, även om jag valde att hålla min förväntningar för mig själv. Så en 7e plats var väll i det läget med 8 kvar långt ifrån mina förhoppningar, men som sagt med lite distans till det hela så får jag vara väldigt nöjd ändå.

Tyvärr utan att försöka hitta bortförklaringar på något sätt, så är strukturen på finalbordet (i min mening) totalt värdelös. Den ger inget rum alls för pokerspel, utan turneringen förvandlas till ”all in bingo”. Man kan iprincip aldrig syna en raise eller spela riktig poker. Dock så är reglerna samma för alla, och man vet detta innan man startar turneringen så att gnälla på det efteråt är väl inte riktigt det rätta att göra, men helt klart kommer jag framföra min klagomål för framtida turneringar. Det är ju trots allt så här, ”alla” pengar i en turnering ligger på finalbordet, det är inga stora summor man kan vinna om man inte når ända fram till dom sista 9. Så då är det för mig helt obegripligt att strukturen ska vara bra och att man kan spela riktig poker hela vägen ner till finalbordet men helt plötsligt då alla stora pengar ska delas ut så är det inte poker längre utan närmare bingo. Såklart finns det fortfarande en hel del skill med i spelet men jämfört med tidigare stadium i turneringen så är det nästan så att man kan säga att det iaf jämfört med innan gått från poker till bingo. Men som sagt det är jämt för alla, men skillfaktorn går ner väldigt mkt. Det finns inte längre nåt rum för moves, och riktig poker utan nu är det mer frågan om att vänta på en ”okej” hand, sluta sina ögon, säga all in och sedan hoppas att ingen synar eller att man vinner om nån väl synar. Väldigt tråkigt i mina ögon.

Orsaken till detta vet jag är att det är väldigt dyrt med tv-inspelningen och att ha hela det stora tv-teamet jobbandes. Detta tycker jag är sjukt tråkigt och faktiskt lite sorgligt, för så kul är det inte att spela bingo om miljontals kronor. Så jag kommer faktiskt att framföra detta till Pokerstars och tycker mig ha en mycket bra lösning.

Mitt förslag är att göra finalbordet 2 dagar istället för en, detta kommer dock kosta en hel del extra pengar, men jag tror att 99% av alla som spelar skulle tycka att det var okej att dela kostnaden med arrangören och att arrangören kan ta ur 2% till ur pricepoolen för att göra detta möjligt. Då skulle man kunna göra strukturen på finalbordet EXTREMT mycket bättre, och dom allra flesta spelarna vill ju ha så bra poker som möjligt. Så då kan man spela en hel dag från 8 ner till 4 spelare där man bryter och sedan spelar man från 4 till vinnaren dagen efter. Då kan man göra en jätte bra struktur, och både spelare och publik kommer att vara mycket mycket nöjdare. Som finalbords pokern är idag, så finns det ingen som kollar som kan lära sig något, det ändå man lär sig är ordet ”all in” och ordet raise. Det är så långt ifrån spelet på väg ner till finalbordet man kan komma och det är där den riktiga pokern ligger, att läsa folk, syna bluffar, bluffa. Etc. Det är väll det folk vill se? Att se 77 all in mot A9 och se vem som vinner slantsinglingen är väll inte lika spännande som att se någon bluffa flopp turn och river och sätta press på motståndarna, eller när någon läser att han är slagen och foldar en stor hand osv.. Jag lovar dagarna innan finalbordet så händer det inte att folk ställer in med Q8, åtminstone inte ofta, även all in med 77 mot A9 som är väldigt vanligt på finalbordet händer inte när strukturen är bra.

Detta var 4e gången jag cashade i en Ept, och samtliga 4a gånger jag kommit in i the money har jag nått finalbordet, varför? Bra fråga. vet inte faktiskt. Vet även att 4 finalbord är rekord i Ept, men tror att eventuellt någon mer har lika många, får kolla upp det där. Det är alltid kul med rekord, särskilt när man inte lyckas vinna.. hehe.

Dock så kan jag berätta för alla som inte hört det att Ept strukturen kommer att bli mycket bättre, med start från finalen i Monte Carlo i år så kommer man att starta med 30 000 istället för 10 000 och level tiderna kommer att stanna samma under dag 1 med 1 timmar levels men dag två och framåt kommer det att vara 75 minuter. Detta är mycket bra och kommer att ge en mycket bättre struktur, men jag tror att även göra finalbordet under 2 dagar kommer att göra det hela så extremt mycket bättre ändå..

Som sagt vissa spelare kanske tycker att det är bra med bingo på ett finalbord men jag tror inte att det är mer än 1 på 100 eller kanske 1 på 200 som vill ha bingo när det skiljer 10 miljoner kronor mellan att åka ut först på finalbordet och att vinna. Det finns ju alltid någon som sticker ut från mängden, men då får väll den lilla %:en spelare antingen låta bli att spela eller acceptera att dom får ändra sig till vad dom andra 99% en tycker är bra.

Men som sagt, jag var väldigt besviken och ledsen precis efter att jag åkte ut, men efter 1.5 till 2 timmar så mådde jag riktigt bra igen och kunde vara nöjd med 7e platsen. Dock är det sjukt tråkigt att åka på målsnöret gång på gång, och jag vill så sjukt gärna att det ska gå hela vägen, NEXT TIME!

Men som sagt, är jätte nöjd med mitt spel, känner att jag på hela turneringen nästan inte gjort ett ändå misstag, sen på finalbordet kanske jag kunde bombat lite mer, jag hade väll ett läge där jag höjde upp preflop, till 90 000 på 15k/30k blinds och storåkers slog om mig, jag var väldigt nära att stoppa in allt där för jag kände att han inte var så stark, men som jag sa i en intervju efteråt så fegade jag ur, får vänta och se på tv om det var rätt eller fel, i övrigt så var jag juh inte inblandad i nån pott, förutom när jag hade ”Holger” all in med AK mot hans ”äckliga” Q8, vinner jag den potten är jag chipleader och chansen till seger ganska stor, men istället nu så blev jag lämnad med 8 big blinds och inget annat val än all in eller fold. Jag ställer med 89 på knappen och Storåkers synar med KJ, vet inte om jag gillar synen egentligen, men han är väll even money mot min range skulle jag tippa så synen är helt okej, hade nog gjort samma sak, men när man för engångs skull själv har lite tur och träffar min 40/60 hand så ska han dra tillbaka på turn, snopet, men inte mycket att göra. Jo jag hade en hand till som jag foldade på finalbordet, jag hade limpat utg, Storåkers limpade efter Mike limpade så gjorde även blindarna och floppen kom K J 8 med 2 klöver, det checkas till mig och jag betar 92k Mike slår om till 300 k och jag tänker en bra stund innan jag foldar min KQ, han sa efteråt när jag frågade honom att han hade KJ för topp 2, så min fold visade sig vara helt korrekt.

Dessutom så var jag väldigt kall på kort från 20 personer och nedåt, 99 var min bästa hand förutom en gång på finalbordet då jag hade KK höjde upp men alla foldade. Så jag är ändå väldigt nöjd, men såklart fortfarande lite surt att man inte kan få gå hela vägen..

Dock så har jag fått så extremt mycket bra feedback från alla spelare, press, media, familj, vänner så det är svårt att vara besviken efter det. Har varit helt otroligt skönt och det har verkligen hjälpt mig att inte tilta ur en ändå gång, så vill verkligen tacka alla ni som stöttat och hejat och så. Jätte kul verkligen.

Skrivit autografer och tagit foton med alla möjliga folk vilket inte hör till jätte vanligheterna, men helt klart är det väldigt bra för självförtroendet och jag hoppas kunna fortsätta spela bra nu framöver.

Så stort tack till alla som nämnts innan och alla ni som skrivit goda ord och hejat här i bloggen osv. Sjukt kul, sen alla hemma i Vbg som skickat hälsningar, min pappa och bror som flög ner på finaldagen för att titta, min mamma och syster, mormor och morbror som suttit hemma framför liven och följt varenda sekund, och min flickvän som tydligen varit ett nervöst vrak hemma och alla andra vänner, Erik som missat deffileringar för att han suttit och kollat etp-live och därmed dragit på sig lite böter osv. (antar jag är skyldig ett par bira nu 😛 ) Och alla andra som skickat sms och följt mig hela vägen. Betyder sjukt mkt. Så stort tack.

Nu blir det ett par dagar semester och bara vila, och sedan ska jag hem till min födelsedag och sedan är det bara full laddning för San Remo, och Monte Carlo, eventuellt ska jag en tripp till USA för några dagar, lite hemligt än så länge varför, och heller inte säkert att det blir av, men återkommer angående det när jag vet om det blir av. Annars så är det väll lugnt en månad nu..

Återkommer lite mer under semestern, får se om det finns något kul att berätta..

Tills dess simma lugnt.

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB