Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Highstakes poker, och grattis brorsan!

av William Thorson

 

Söndag

Igår hände något mycket skoj faktiskt. Brorsan vann VM i poker..

Varbergs Mästerskapen!!

Mycket kul att han fick ha lite medflyt och få utdelning för bra spel. Vart 25 spelare som ställde upp, och efter lite ”pepptalk” kvällen innan över msn så var det mycket kul att han gick och vann, kan faktiskt glädja mig mer åt det än om jag själv skulle vinna något stort. Alltid extra roligt när någon som står en väldigt nära gör något bra eller vinner något. Så stort grattis.

Själv så var det en slapp dag igår, efter alldeles för många Vodka Redbull i fredags. Måste lära mig dra ner på Redbullen, går inte att sova sen på natten. Inte bra för kroppen att dricka 10-15 redbull på en dag, lär väll vara extremt dåligt förmodligen. Måste trappa ner på det där.. Men men, igår var det en slappar dag, blev travet på storbilds tv, med lite god mat etc hos några polare, och sedan middag och tv kväll.

Har kollat igenom nya säsongens 3 delar av highstakes poker (5), och tror att ett nytt släpps imorgon, måste säga att dom spelar mkt konstigt denna säsongen. Doyle och Greenstein spelar bara super tight, Negreanu vet jag inte vad det hänt med, han ger alldeles för mkt tells enligt mitt tycke, och en hand mellan Greenstein, Eastgate, och Dwan så händer nåt helt osant. Durr kommer undan med ett spel som inte ska komma undan med 1 på 1000 ens. Greenstein höjer preflopp från utg tror jag det va och 7 man ser floppen totalt kanske var det 8. Floppen kom 10-2-2 rainbow, Greenstein betar ut 10k Durr som sitter rakt efter höjer till 37k alla foldar till Eastgate som sitter sist med 4-2 off suit och han synar 37k, Greenstein synar också 27k  till med AA. Turn kommer en blank 7 G-stein checkar Durr betar 105k, nu foldar Eastgate vilket är för mig totalt totalt totalt obegripligt. Asså det är rent ut sagt otroligt dåligt, har sett det ett par gånger nu och fattar fan inte, undrar vad han tänker. Nu är det över till Greinstein som efter ett tag också bestämmer sig för att folda, lika obegripligt det för när Eastgate foldat måste han ställa in mot Durr.

LOL?   Peter Eastgate, Barry Greenstein, Tom ”Durr”Dwan.

Asså potten kan vara det sjukaste jag någonsin sett i ett cashgame, och Eastgate och Greenstein spelar uppenbarligen alldeles för högt för vad dom borde, för spelar man på en nivå man är bekväm på så spelar man inte på detta sättet.

Jag menar Greinstein höjer upp utg och han är den tightaste spelaren i det gamet, den överlägset tightaste, Durr synar nu direkt efter och, okej Durr spelar många händer  men han är inte dum, han vet att Barry har en mkt bra hand när han höjer och särskilt när det är från ”under the gun” (utg-första pottitionen efter blindarna) han synar inte med händer som k2 q2 och nedåt, okej eventuellt så kan Durr syna med A2 suited. Men det finns bara en A2 suited som kan ha träffat triss då Greinstein blockar den ena suiten, med ett av sina A, och med tanke på Eastgates över syn på floppen så måste även Barry inse att Eastgate förmodligen hade en 2a, vad kan man annars syna 37k på floppen med kallt i en 8 vägs pott?? efter raise och reraise, när man inte har lagt en dollar i potten. Så när nu Eastgate enligt mitt tycke gjort en extremt dålig fold på turn så finns inte fold för Greenstein. Vad kan han vara slagen av? Det finns bara en hand och det är den sista A2suited som finns ledig i leken, och okej har nu Durr denna handen så grattis! Då får väll barry gå bust i den handen och köpa in nya chips. Det är ju ett cashgame, om man är rädd för en ändå hand som eventuellt kan slå en i varje pott så får man sluta spela poker, jag menar ska man ha AA och floppen är A-3-3 och man ska folda för att man är rädd för 3 3 som kan slå än,det är precis samma sak, det är ju totalt absurt. Durr betar inte 105 k på turn med TT och är inte ens säker på att han betar så mkt där A2 suited, dessutom vad är oddsen om man har AA och det det ligger 2 2or på bordet och man kan vara rätt säker på att Eastgate har en 2a, att den andra ska ha A2? Just precis A2, det måste vara max en på 100, och okej då är det 1% chans att man torskar då får man väll köpa in nya chips?? om man råkar ut för den 1%arn. Det är juh ändå ett cashgame, inte en turnering där man är ute om man har fel. Kan man inte spela avslappnat nog så spelar man för högt och då ska man inte spela, det är bättre att inte spela än att spela osanolikt dåligt och fiskigt.

Sen får man juh ändå lägga till i Barrys sits att Durr är en jätte aggresiv spelare och älskar att bluffa, det är en annan sak om en super tight spelare skulle betat, är helt ärligt totalt mållös. Jag menar om Jesus Fergusson eller någon annan super tight spelare hade spelat handen på samma sätt så kanske ev kan man folda i Barrys och Eastgates sits, för Jesus skulle aldrig bluffa på det sättet, men Durr han är juh känd för att vara super aggro och känd för att älska att bluffa, det måste man ju också räkna in.

Vad sen Eastgate pysslar med har jag faktiskt ingen aning om, han vet ju att Barry aldrig aldrig aldrig kan ha en 2a, för han är jätte tight och skulle aldrig spela en hand som innehåller en 2a under the gun, möjligtvis 2 2or, men efter som eastgate har en så är det inte möjligt om inte leken plötsligt innehåller 5 2or eller ”flygande” 2or. Kanske finns det även flygande rosa elefanter i lokalen?

Så Eastgate behöver bara vara rädd för Durr, och vad ska han egentligen ha? A2 då? Asså det finns inte. Fattar helt ärligt inte hur dom tänker, det är totalt, totalt obegripligt.

Jag vet att det alltid är enklare att säga när man ser det på tv än när man själv sitter vid bordet, dom flesta händer är så, men just denna handen är något annat.

All respekt till Durr som faktiskt är den ändå jag tkr spelat bra hittills i säsong 5, han och Benjamine. Men även Durr har fått för mkt cred för detta spelet, för under normala omständigheter eller runt 999 ggr av 1000 så är hans bet på 105k totalt död, men på nåt konstigt sätt så kom han undan med den nu och det är enbart för att dom andra 2 i potten spelade ”kriminellt” dåligt.

Om man ser till potten så spelar Eastgate och Barry i ett game dom inte är bekväma, varför då spela? Durr däremot tycker jag spelar mkt bra och han är orädd, han är juh såklart en mkt stor bankrulle och är van vid stora potter, men just denna potten tycker jag egentligen va Tom Dwans största misstag men han kom ju undan med det för att dom andra 2 spelade sjukt dåligt.

Om man nu är ”scared” money och inte vågar spela varför vill man då vara med i highstakes poker? Kan lova att dom inte hade foldat en gång på 10 000 om blindarna varit lägre. Det är bara totalt obegripligt. Tycker egentligen Durr spelar potten halvkallt med som riskerar så mkt pengar i en 8 vägs pott med topp par, han måste ju också inse att Eastgate förmodligen har en 2a, och att han aldrig kommer få honom att folda tillräckligt många gånger för att det ska vara en vinstgivande bet. även om han tror att eastgate kommer folda en 2a 2ggr av10 så är ju spelet kallt, för 8ggr av 10 förlorar han beten på 105 k och dom andra 3 vinner han potten på 130k om då måste han även få greenstein att folda bakom. Mkt mkt weird..

Så summeringen är: extremt dåligt spel av Greenstein och Eastgate i min ögon, och deras dåliga spel får Durrs spel att se bra ut, för egentligen är den beten mkt kall med.

Normalt sätt gillar jag inte att såga andras spel, men detta är en öppen show på tv, och då får man räkna med det. Och just denna potten är så ”unreal” sjukt dåligt spel att jag va tvungen att ta upp det här.

Sen kanske många tycker att Durrs spel är bra osv, det är helt okej jag respekterar dom med en annan åsikt, men jag tycker faktiskt att alla 3 spelade potten otroligt dåligt. Men kanske sämst Eastgate och Greenstein då..

Tyck gärna till vad ni själva tycker. Bara att lämna en kommentar..

Nu ska jag ta en tidig middag och sedan blir det nog Sunday warm up på Pokerstars, och eventuellt även Million lite senare får så hur sugen jag är.

Lycka till till alla söndags grinders..

William.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB