Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Kalas, lite trav etc..

av William Thorson

Tja igen..

Håller med om att handen kan ses som färdig diskuterad, anledningen att jag var tvungen att ”älta” den lite extra är att så många alltid har en tendens att inte förstå vad man skriver första gången, jag har tex alltid försökt att förmedla budskapet att jag tycker att Durr är en mkt god spelare men att jag tycker att han spelade just denna handen mkt dåligt. Ändå kommenterar så många att hur kan man bedöma Durr när han är en av dom bästa på nätet osv. Jag bedömmer inte hans spel överalag utan i denna handen, samma gäller Eastgate och Barry. Jag står iofs fast vid att de 2 sistnämda kanske spelar lite för högt då dom inte verkar kunna ta samma beslut som dom skulle gjort om dom spelade lägre. I poker måste du kunna ta samma beslut som på en lägre nivå om du går upp på en högre, kan du inte göra det spelar du över din bankrulle och då borde man inte spela på den nivån.

Men nog om det nu, va bara en intressant hand att diskutera, vissa står fast vid att dom tycker Durr spelade rätt andra ändrade sig och förstår att just denna handen spelade han kanske inte helt bra. Även det faktum att man måste inte spela alla händer bra för att man är bland dom bästa i världen, i poker gör alla misstag, även så behöver man inte ha spelat en hand bra för att man vinner potten. osv..

Kul diskussion iaf..

Svar på lite andra frågor, angående frågan vad jag tror/tycker om Gus påstående om colusion så vet jag faktiskt inte. Såklart är det lite märkligt spel av ”Urindanger” för en hand som QQ88 spelar sig mkt bättre i en flervägs pott än heads up mot någon som man vet garanterat har AA, juh mer spelare ju bättre odds får man ju att flopp ett set.

Dock som jag sagt innan så spelar man ju inte alltid en hand på samma sätt och ibland så bestämmer man sig för att ”gambla”. Sen är det juh ev. lite märkligt att det är just Urindanger och Omgclay som är i handen då dom har tagit % i varandras spel många gånger när det iaf gällt vissa heads up games. Men jag kan inte bedöma om Gus har rätt eller fel, det får stå för dom att tro. Jag tror nog inte dom skulle riskera att anklagas för fusk eller samarbete när dom har så extremt stora bankrullar, men som sagt jag vara sig vet eller vill spekulera i vad som gäller. Vet inte varför Gus drog upp det i chatten om jag ska vara ärlig, får ju honom att framstå som en dålig förlorare bara egentligen. Men poker är ju som många andra spel/sporter, det formar vinnarskallar, och ibland när man förlorar som tänker man inte på vad man skriver/säger. Men som sagt, jag vet inte alls, och vill egentligen inte tycka till om det mer än så här. Det är bättre dom får lösa det själva..

Nån annan frågade om travtips till imorgon. Kan väll börja med att säga att jag tror Triton Sund slår Luddes häst från dödens, även om Ludde själv skriver att han inte tror det finns en chans i travronden. Men jag tror han har fel jag tror Triton Sund krossar den från dödens. Så med andra ord tror jag även att Triton är en bra spik, dock är det väl ingen rolig spik då den lär bli ganska stor favorit. Min kompis Tobias Persson som även är delägare i många av mina hästar har även köpt en ny häst som startar som favorit i V75 på lördag. Le Vent A Change som startar som nr 5 i avd5. Den var riktigt bra senast, men den är inte så snabb ut och det luktar dödens, tror den har bra chans men tror med tanke på distansen att det kan vara en favorit i fara. Hade det varit 2140 hade jag trott det var en bra spik. Tror istället Luddes i första Chili Ås har en bra chans att leda runt om och den är bara 24% streckad. Jag tänker iaf försöka fälla favoriten Power Nap där, och kanske blir det spik på Luddes, har inte bestämt mig ännu. Tycker att Hoty Toity Face är första häst i DD1. V75:6 men tar även med Luddes häst där då den bara är 8%, och riktigt bra i ordning. I sista så tror jag väll att Gooparnas häst Quaricio Du Chene är kanske bästa spiken i omgången, men jag vägrar ge upp på Superior As som jag tycker är en mkt bra häst. Så kanske blir ett joker system denna veckan då kan man juh ta Quarcio som A  häst och gardera med lite B hästar.

Så det är väl lite om mina tankar till er travintresserade, en kul spik kan då vara Chili Ås i första. Men Triton blir nog min spik på alla system. 75% är den, men det känns ändå som att den inte kan förlora oavsett om det blir spets eller dödens. Tycker att det på förhand ser ltie väl favorit betonat ut, men att spika några av sina ideer och sedan ta bort favoriterna i dom andra och hoppas det smäller lite så kanske det kan bli fin utdelning ändå..

Nu ska jag ut med tjejen på middag och sedan blir det eventuellt en bio, imorgon blir det fest då jag fyller år i helgen.

Lyckat till med travet och med pokern allihop.

L8er.

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB